Borite se za desno: Univerzalni muzički veteran pokreće Ethereum IP platformu | RS.democraziakmzero.org

Borite se za desno: Univerzalni muzički veteran pokreće Ethereum IP platformu

Borite se za desno: Univerzalni muzički veteran pokreće Ethereum IP platformu

Andres Marten-Lopez opsednut muzikom.

Kao dete, bivši viši menadžer projekta za globalno Music Corporation Universal Music Group, mislio da je zabavno da se organizuju i reorganizuju svoje CD-ove po žanru, izvođaču ili bilo koji drugi klasifikacija mogao zamisliti. Sada, on je spajanjem tu strast sa blockchain tehnologijom, nedavno podizanje miliona $ 1.2 Blokur, a menadžment firme music-prava koja koristi Ethereum blockchain.

To je još jedan primer u nasleđe industrije izvršne kreće u divlju svet blockchain u naporu da disintermediate posrednike koji trenutno izdvajanje vrednosti od malog čoveka. Blokur misija je da obezbedi muzičari se proporcionalno posvećena akcija pesme koje poseduju, a najbolji način za to je, prema Marten-Lopez je za snimanje muzičkih prava na blockchain.

U svom prvom intervjuu od ko-osnivača pokretanje sa sedištem u Londonu ranije ove godine Martin Lopez said:

"Za svaki posao, da pravite precizniju i potpuniju sliku prava oko njega, što znači da je lakše za licencu sadržaja za taj komad rada, jer je preciznije."

Već Blokur radi sa 3.000 muzičkih izdavača i 10.000 tekstopisaca, i njen pet osoba tim je već sarađivao sa poput Radiohead, vill.i.am i Imogen Heap.

Okrugli seme sredstava - pokrenuo Digital valute Group, Ascension poduhvatima, medijski preduzetnik Remi minutu i ​​InnovateUK, britanski inovacija agencije - pomoći će pokretanje udvostruči veličinu svog tima, dok je skaliranje broj klijenata Pomaže prebacivanje podataka.

Usklađivanje podataka

Prvi korak u pazeći muzičare i izdavači se isplaćuju odgovarajući se pomiri informacije, tako da je konzistentan skup podataka može se dodati u Ethereum blockchain.

Prema Martin-Lopez:

"Pomirenje sve ove različite izvore podataka, koristili smo pametne algoritme da automatski reši nedoslednosti u podacima, a mi hvatanje podataka i pisanje stanje na blockchain za svakog pojedinca muzičkih prava."

Ako to zvuči kompleks, to je zato što je. Svaka izdavačka kuća, izdavač, muzičar, muzički prava neprofitna ima svoju unutrašnju rekord od ljudi, bendova, naslove pesama i kupovine. Ali mnogo puta ti podaci mogu biti pogrešno, sa pogrešno napisane imena ili nepravilne razmak ili pogrešnog dokapitalizacije u bendu imenima - sve neslaganja koja mogu dovesti do nosioce ne plaćeni.

Blokur koristi softver za učenje mašina da kompanija uhvatiti ove greške, a zatim fiksiranje ih na novom zbirnog lista koji se mogu dodati u blockchain. Prema Martin-Lopez, taj sistem omogućava upravljanje muzički prava koliko i 70 procenata efikasnija.

Pored otklanjanja neusaglašenosti, Blokur i prati procenat udela svaki nosilac prava ima u određenom komadu muzike, plaća ih direktno sa criptocurrenci.

I taj proces Martin Lopez procenjuje, zarađuje svaki stranom 4,4 odsto više prihoda u proseku.

Groving platformu

Uz muziku i drugih umetnosti u SAD samo doprinosi 704 milijardi $ za privredu u 2016. Godini, prostor je podstaklo je interesovanje mnogo blockchain preduzetnika, što će značiti jaku konkurenciju za Blokur.

Pa čak i sa svojim iskusan tim, drugi na tržištu imaju osnivače i savetnike sa podjednako snažnim porekla. Na primer Imogen heap razvija platformu blockchain zasnovan za muziku koja se zove Ujo, a Slovenija na bazi Viberate ima snaggedtvo savetnika visokog profila: Bitcoin preduzetnik Charlie Shrem i Pinterest glavni naučnik dr Jure Leskovec.

Međutim, Blokur tvrdi da će uskoro pokrenuti komercijalni proizvod, nakon puštanja svoj prvi proizvod za pomaganje muzički izdavači upravljaju prava sastav u beta ranije ove godine.

Trenutno, kompanija je u pregovorima "sa nekoliko velikih izdavača, izvođenje društva prava i umetnika", i bio je prikupljanje podataka od ranih usvajaju o tome kako poboljšati platformu.

Pored toga, kompanija ima aspiracije da generalno proširenje u prava umetnika, kada su dokazali rešenje u muzičkoj industriji.

Martin Lopez je zaključio:

"Razumemo problem koji treba rešiti, i koristili smo te učesnicima da pokušaju da nam pomogne da rešimo taj problem."

Slične vesti


Post Ethereum

Zk-Starks? Nev Take on Zcash Tech mogla bi da napaja istinski privatne blokade

Post Ethereum

Ethereum Lightning? Buterin i Poon predstavili plan za skaliranje plazme

Post Ethereum

Javni blokovi: zajednica protiv ekosistema

Post Ethereum

Eter Nurses China Hangover kao cena Bori iznad $ 300

Post Ethereum

Etereumov kreator ostvaruje vizuelnu vizuelizaciju blokade

Post Ethereum

Eieing Volume, Asian ekchanges Dodaj podršku za Eter trading

Post Ethereum

Koderi se pazite: problemi sa izdavanjem licenci za Ethernet aplikacije

Post Ethereum

UBS će pokrenuti Live Ethereum Compliance Platform

Post Ethereum

7 Cool decentralizovane aplikacije izgrađene na etereumu

Post Ethereum

Ethereum Classic počinje da mobiliše

Post Ethereum

Za pokretanje Blockchain-a, Švajcarska Cripto Vallei nije Njujork

Post Ethereum

Koja je ideja Behind Ethereums Vorld Computer?