Blockchain za CPU? Analizira Golemov prodaju etereum Token | RS.democraziakmzero.org

Blockchain za CPU? Analizira Golemov prodaju etereum Token

Blockchain za CPU? Analizira Golemov prodaju etereum Token

Alek Sunnarborg je osnivač kosilice, blockchain platforme ulaganja i tržišta podataka osnovana 2015. Ovde Sunnarborg vodi detaljnu pogled na neposredne crovdfunding napora Golem, na tržištu Ethereum zasnovan za preradu računar moći, koji lansira danas. 

Ova publikacija nema nameru da predstavljaju investicioni savet. Molimo Vas da razmotrite sve blockchain investicije sa oprezom.

Golem, jedan od najnovijih projectsand blockchain sredstava Ethereum-based, treba da počne svoje javne crovdfunding danas.

Često opisuje kao "Airbnb za računare", Golem teamintends da koristi sredstva da izgrade mrežu za iznajmljivanje neiskorišćeni računarske snage (CPU ili GPU ciklusa) među korisnicima, postoji kao decentralizovana, open-source softvera na Ethereum blockchain.

Kao dvostrano tržištu Golem omogućava korisnicima da ni:

 • Prodaja neiskorišćene računarske resurse (CPU ili GPU-vreme) drugima, ili
 • Kupiti neiskorišćeni računarske resurse (CPU ili vreme GPU) od drugih.

Kao potrošača i biznisa "zahtevi za obradu moć se uveliko razlikuju Golem izgleda da iskoriste različite potrebe krajnjih korisnika i zadataka stvoriti alternativnu cloud computing mreže i tržišta.

Kao primer kontrastu u kompjuterskim potrebama, zamislite nekoga ko koristi svoj kompjuter prvenstveno za Facebook i email u odnosu na nekoga ko često jedan koristi za rad ili istraživanje u vezi sa resursima-teške polja i zadataka kao što su visoke definicije slike rendering, berzanski simulacije i back-testing, DNK analiza, izučavanje mašina i velike podataka.

Korisnik Facebook i Tvitter verovatno koristi CPU ili GPU svom računaru da nigdje u blizini njihove sposobnosti, i mogu koristiti Golem da proda Processing time direktno korisniku koji verovatno često treba da kupuju oko za dodatne računarske resurse tokom perioda teške analize, i trenutno može okreću uslugama i korporativne gigante kao što su Amazon, Google, Microsoft i IBM.

Pijaca je predviđeno da obuhvati pojedince, organizacije, data centara, i još, i omogućavaju potpunu fleksibilnost i prilagođavanje za obe kupaca i prodavaca o uslovima, uključujući cene, vreme ili zadatak, a iznos ili odsto sredstava.

Finansiranje mete

Predstojeći crovdfunding je za znak na Ethereum platformi koja se zove Golem mreža token (GNT), sa namerom da se jezgro Golem i "obezbedi fleksibilnost i kontrolu nad budućeg razvoja projekta i pripisuje različitim funkcijama u Golem mreži nakon prvi veliki oslobađanje "(uključujući i bio jedini vrstu plaćanja dozvoljeno za kupovinu računarske resurse).

Crovdfunding za Gnt će trajati tri nedelje, odnosno do 820.000 etru (ETH) je podignuta. Ako je manje od 150.000 ETH su odrasli u tri nedelje, crovdfunding će se smatrati neuspeh i ETH će biti vraćene vlasnicima.

S obzirom na popularnost, ali potražnja, a speedof uspešnih poslednjih crovdfunding javni blockchain sredstvo napora (posebno na Ethereum), to je interesantno vreme da pogledamo neke sličnosti i razlike u strukturiranju sredstava u ovom novom trendu ili alternativnog prikupljanja sredstava paradigmi.

Kao Ethereum na bazi blockchain sredstva sa projektima javnih crovdfunding ove godine, potražnja za ovim tokena su izuzetno relevantni podaci ukazuju. Dalje, DGD, SNGLS, i 1. Ima maksimalni prikupljanja sredstava kape slične GNT:

 • U martu, DGD dobila milion $ 5.5 na ETH u 12 sati
 • U 1. Septembra dobila milion $ 5.5 na ETH u 5 minuta
 • U oktobru, SNGLS dobila milion $ 7.5 ETH za 15 minuta
 • U novembru, GNT će pokušati da dobije 10 miliona $ od ETH.

S obzirom na masivnu potražnju i neverovatnom brzinom za ove crovdfunding naporima, GNT može slično vidimo ogroman početni interes i prozor sa izuzetno mali vremenski u kojoj Etar depoziti će biti prihvaćen u zamenu za početni dodjelu GNT.

Za neke dodatne tačke podataka, mnogi projekti Ethereum zasnovani su alternativno odlučili da se prikupe sredstva bez koncepta maksimalne kape:

 • Krajem 2014., Ethereum (Etiopija) sama podigla miliona $ 18.4 u 41 dana
 • Krajem 2015. Godine, Augur (RESP) podigao miliona $ 5.3 za 45 dana
 • Krajem 2016. Godine, Iconomi (ICN) podigao miliona $ 10.6 za 35 dana.

Tokom golem je crovdfunding, GNT će biti dostupan za kupovinu po kursu od 1.000 Gnt za 1 ETH. S obzirom na 820.000 ETH kapa, 820 miliona GNT su dostupni za učesnike, koji će biti na raspolaganju za trgovanje neposredno nakon završetka crovdsale.

Ovaj jednostavan pristup u suprotnosti nešto sa više kreativne strukturi smo nedavno videli u 1. Crovdsale i njenog kreće cene koje dodeljen rano učešće sa boljim kursu koji je možda teško uticalo na izuzetno rano tražnju i zatvaranje. Takođe treba napomenuti 1. Su postavljeni da budu neprenosivo za dva meseca nakon crovdfunding, odlaže pokušaji da se brzo proda sredstvo nakon prvobitno kupovine u.

Četiri faze

GNT generiše ETH šalju tokom procesa crovdfunding su postavljeni da predstavljaju 82% ukupnog snabdevanja GNT. Bez obzira na nivo finansiranja, nakon crovdfunding period je završen, dodatni GNT biće kreiran i distribuiran tako da će 12% od ukupne ponude biti dodeljeno Golem Factori GmbH (kompanija koja stoji iza Golem, namenjen za ugradnju u Švajcarskoj), i 6% članovima tima i rane saradnika.

Za razliku od GNT dodeljena crovdfunding učesnicima po završetku prodaje, 18% od Gnt prethodno dodeljena Golem, članovima tima, a rane saradnici je zaključan (neprenosivo) za šest meseci nakon perioda stvaranje krajevima. Tako, početna zapremina prodaja na berzi će biti u rukama samo učesnika crovdsale.

Zajedno sa podignutom ETH, 12% od Gnt stvorili dodeljena Factori (maksimum 120 miliona GNT, vredan 120.000 ETH ili oko 1,3 miliona $) je namenjen za snabdevanje kompanija sa finansiranjem za razvoj i izvrši ukupnu Golem projekat, sa malo fleksibilne strukture budžeta, go-to-market strategije, i razvojnom putu i ​​vremenskoj zavisnosti od uspeha prikupljanja sredstava.

Golem Projekat je generalno dizajniran oko četiri glavne faze, u "Brass", "glina", "Stone" i "Iron" golemi - sve metodično grade jedan na drugog i ukupne vizije.

Golem je takođe isporučuje neke detalje svojih stvarnih očekivanih troškova s obzirom na minimalna (150.000 Etiopija) i maksimalni (820,000 Etiopija) crovdfunding rezultate, statingthat ako se postigne kapa, oni "će moći da finansira ekipu od 20 ljudi (većina njih programere ) za period od 4 godine "(sa kancelarijama u Zug, Švajcarska i Varšavi, Poljska).

S obzirom 820,000 podigao ETH, plus 120 miliona GNT kompaniji (vredan oko 11,3 miliona $ u kombinaciji u tekućim cenama), tim od 20 će biti izdvojeno 54%, ili $ 6.1 miliona, od kojih bi svaka dobijaju $ 305,000 u proseku, ili oko $ 76,000 godišnje. Međutim, Golem plan da proda ili držati ETH ili Gnt tokom trajanja projekta, a pitanja oko vremena i sredstava da bi se prodati u su trenutno nepoznati.

Spekulacije obeshrabriti

Teambehind Golem sastoji od osnivača imapp (u Poljskoj), CEO, CTO, i COO (takođe osnivači) sa diplomama iz ekonomije, matematike i informatike iz Varšave Ekonomskog fakulteta i Univerziteta u Varšavi i brojnim dodatni programeri iz Poljske sa dubokim iskustvom u tehnologiji i rad sa Ethereum.

Vrednost iza Gnt se zasniva na različitim faktorima, i naravno, kao Golem jasno postavlja, nijedan korisnik bi trebalo da bude "podnošenja ETH da dobije Gnt radi spekulativne investicije", a umesto "kupuje funkcionalnosti GNT izdata pre svega da podrže razvoj, testiranje, raspoređivanje i funkcionisanje projekta ".

S obzirom na svojstvenu opakueness na konzervativne pravnički Golem objavio je nedavno Blogpost pod nazivom "Ekonomija u Golem Netvork token". Kao što je ranije navedeno, GNT će biti neophodno da stupaju u interakciju sa Golem, u početku da omogući prenos vrednosti od kupaca neiskorišćenog vremena za obradu do provajdera i na programerima softvera, i kasnije (u kamenu i gvožđa faza) "da dodeli dodatne atribute u principu, tako da, na primer, potrebno je da se skladišti naslage u GNT ".

Golem tim navodi "kvantitativne teorije novca", navodeći "opšti nivo cena robe i usluga direktno je proporcionalan količini novca u opticaju", a pošto Gnt je fiksirana u zapremini posle crovdfunding, rastuću potražnju za GNT bi trebalo da poveća broj transakcija na mreži, i na taj način cenu sredstva tokom vremena.

Za neke više kvantitativnih i pogon podataka metrike, okreću se brojevima veličina tržišta za softver kao usluga (SaaS), infrastrukturu kao službe (IaaS), i Platforma kao servis (Paas) u okviru sektora cloud computing, navodeći da ukupna vrednost od 64 milijardi $ ($ 37.7bn za SaaS na oblaku i $ 27bn za IAAS i Paas na oblaku).

Kao Golem želi da "stvori skoro savršeno konkurentno tržište za računarstvo i softver", smatra ona može uzeti komad ovog kolača, počevši od "niskih visećih plodova" kao CGI rendering (od kojih su ocenjuju javne cloud rendering kao 200 miliona dolara tržište), pre nego što borba protiv druge obećavaju računarske-intenzivne aplikacije kao što su mašinskog učenja i naučnog računarstva.

Izazovi

Oni nastavljaju na tvrdi ova tržišta su, međutim, samo početak, i "ono što je zaista važno niz put, su microservicesand je" pravi oblak "funkcionalnost, koji će omogućiti Golem da ponudi mogućnosti sličnu onoj koju je ponudio javno cloud usluga danas".

Golem tim se ne stidi zbog svojih izazova bilo, i posvetio je još jedan ceo blog na postand deo njihovog Gnt termsto njihovim rizicima i prepreka, kao, uključujući stvaranje P2P mreže, definisanje i proveru zadataka, stvarajući jedinstven sistem transakcija, izgradnji ugled sistema, rukovanja radi nepouzdanog kod, potencijalne ukupne Golem i Ethereum softvera slabosti, regulatorne nesigurnosti, i još mnogo toga.

Dodatna pitanja i problemi bih otvorili uključuju ideje kao što su:

 • Šta se dešava ako kompanija treba dodatna sredstva? Kako je snabdevanje GNT će postojati u potpunosti nakon inicijalnog crovdfunding bi golem pokušati da obezbedi dalje finansiranje u alternativnom način kao što je prikupljanje novca za korporativnog duga ili kapital?
 • Šta će kompanija raditi sa prvobitno dodeljen Gnt posle šest meseci zatvorili? Da li postoji neki plan ili metodologija za procenu kako će rasporediti korporativne fondove i ukupan portfolio, na primer, prodaje Gnt tokom vremena u drugom blockchain sredstva ili lokalnoj valuti suverene?
 • Da li postoje dodatne brojeve na relevantne veličine tržišta, trenutna cena pejzaž tradicionalnih cloud computing usluga kao što su Amazon i Microsoft, poređenja na Golem očekivanja, ili bilo kakvih kvantitativnih projekcija na ranom korišćenju, rast, ili na neki drugi način?

CrovdfundingEthereumGolem

Slične vesti


Post Ethereum

Bitcoins Messi Push for Innovation osvaja programe za plaćanja

Post Ethereum

BlockCipher oslobađa Ethereum API Toolkit za programera

Post Ethereum

Najveća banka u Rusiji pridružila se Enterprise Ethereum Alliance

Post Ethereum

7 Cool decentralizovane aplikacije izgrađene na etereumu

Post Ethereum

Metropolis Todai: Shifting Plans for Nekt Etherums Nekt Big Upgrade

Post Ethereum

Augur-ova probna žetonica naglašava Appcoin zamke

Post Ethereum

9 Must-Vatch pregovori na Ethereum-ovom Big Developer Eventu

Post Ethereum

Cene su pored toga, Criptos Tech Stack se stalno poboljšava

Post Ethereum

Pokretanje Blockchain-a Chronicled Pokreće Ethereum IoT Registri

Post Ethereum

Tajni projekat Enterprise Ethereum dobija mješovite reakcije na EDCON 2017

Post Ethereum

Profesor Cornell poziva na pokret DAO 2.0

Post Ethereum

Brazilska centralna banka je istraživanje i razvoj Blockchain Ramping Up Blockchain