7 Cool decentralizovane aplikacije izgrađene na etereumu | RS.democraziakmzero.org

7 Cool decentralizovane aplikacije izgrađene na etereumu

7 Cool decentralizovane aplikacije izgrađene na etereumu

Zamislite kompaniju ili uslugu koja se ne kontroliše bilo pojedinca, odbora ili drugog centralnog entiteta.

Poznat kao decentralizovana aplikaciju, ili "Dapp" za kratko, koncept je bio jedan od više novih ideja da izađe iz blockchain zajednice. Naoružan samo-izvršenje pametnih ugovora, zagovornici tehnologije su zamislili načine da zameni sve ono što danas zahteva centralizovano rukovodstvo, iz preduzeća i usluga vladama.

Na neki način, Bitcoin može smatrati prvi Dapp, kao što je potpuno otvorenog koda, nagrađuje saradnike, radi bez centralne vlasti i koristi blockchain tehnologiju kako bi se olakšala stalne upotrebe slučaj kao online valute.

Sledeća generacija inovatori su sada traže da primenjuju te iste principe na različitim online usluga veruju može biti izgrađena u Dapp formatu, naoružan sa malo truda, znanja i volje da se krene punjenje u nepoznato.

Iako je novo polje, dapps rastu u broju i mnogi sada postoje u različitim fazama potpunosti, od koncepta do radnog prototipa i funkcionalne platforme.

Ethereum je decentralizovana blockchain i njegov rođeni digitalni valuta Eter dokazuju možda najčešća alate za Dapp zgrade, kao njegova mreža je posebno izgrađena za potrebe i Ethereum fondacije, trgovinski organizacija nadgledanje razvoja, radi redovne 'Hackathon' događaje da promoviše novi decentralizovane aplikacije.

Ali, šta možete da uradite sa Dapp?

Za ovu funkciju, CoinDesk baca svoj pogled nad aktuelnim ponudama i bira se sedam od više interesantnih projekata se razvijaju pomoću Ethereum blockchain.

Obogaćivanje veb

Vevue projectpromises da "donese Google Street Viev na život", omogućujući korisnicima da 30 sekundi video snimke restoranima, hotelima, mesta, događaje i više da podelim sa drugima širom sveta.

Svi korisnici treba je smartfon, a odgovarajući na zahteve zakačene u njihovom susedstvu mogu da zarade Bitcoin ili čak Vevue kapitala tokena u određenim oblastima.

Osim toga, Google Chrome proširenje projekta, 'Vevues' su na raspolaganju kada pretraživači koriste Google mape za pretraživanje lokalnih preduzeća.

"Neka Video, Earn Bitcoin" aplikacija je već dostupna na Google Plai prodavnici, mada nije u završnoj fazi i trenutno ne nagraditi korisnike.

Izgradnja virtuelne svetove

Etheriais Minecraft-kao virtuelni svet u kome igrači mogu da poseduju pločice, 'farme' ih za blokove i izgradnju stvari.

Prema sajtu projekta, "cela država sveta se održava u i sve radnje plejer se vrši preko decentralizovana, nepoverljiv Ethereum blockchain".

Do sada, ona ističe, svi virtuelni svetovi su pod kontrolom jednog entiteta. Svi aspekti Etheria, s druge strane, su "pristali da" od strane učesnika u Ethereum mreže bez centralne vlasti.

To znači Etheria ne može biti cenzurisani ili uzeti od strane vlade, svojim "Vlasnici-igrača", ili čak i od strane proizvođača, "fivedogit '. U stvari, ona će postojati dokle god Ethereum radi.

Upravljanje identitet

U digitalnom dobu, povećanje rizika od finansijskog kriminala koja proizilazi iz prevare i krađe identiteta pokazuje značaj pouzdanih sredstava za očuvanje identiteta pojedinca.

U tom smislu, za KIC-Chainaims da obezbedi konsenzus o identitetu pojedinaca na "najvišem nivou poverenja".

Ovaj servis, koji je trenutno u izgradnji, koristi postojeće znanje-ti-kupaca (KIC) propise, i planira da donese "lakoću i jednostavnost" u procesu identifikacije za preduzeća koja žele da na brodu nove kupce.

"Identitet novčanici" Ova platforma će omogućiti korisnicima da dele samo informacije koje su neophodne, i ništa više.

Za KIC-lanac zapošljava Ethereum i da će raditi prvenstveno putem korišćenja "od poverenja čuvara", koji može biti svako fizičko ili pravno lice dozvoljeno zakonom da potvrdi autentičnost KIC dokumenata - na primer, notar javnosti, ljudi diplomatski status, advokata, vlada, i uskoro.

Pouzdani vratar bi izvrši pojedinačni ček na korisnikovom ID koristi platformu KIC-lanac i potvrdu identiteta ih. Datoteke će biti pohranjeni u distribuiranom sistemu baze podataka, koje kasnije mogu da se preuzimaju od strane poverenja vratar, odnosno korisnika, da pokaže sa sigurnošću da je ID pravi.

Pomaganje u razvoju biznisa

4G Kapital obezbeđuje brz pristup kreditima za razvoj malog biznisa u Africi, i razvio koncept Dapp za korišćenje pametnih ugovora.

Donatori će moći da koriste Dapp za finansiranje malih preduzeća u Keniji pomoću digitalne valute. Novac je pozajmio će biti pretvorena i isplaćena u biznisa koriste transakcioni sistem 4G kapitala.

Njegova vizija je da osposobi pojedince, preduzeća i tržišta pružanjem finansijske inkluzije i podržavanjem promena širom Afrike od najširoj osnovi.

Kao i pružanje 100% neosigurani sredstva duga za samozaposlene neformalni trgovaca, projekat obezbeđuje mikro-konsalting i poslovne obuke za povećanje nivoa kupac veština i poslovnih znanja.

Mikro-blogovanje

Trenutno radi prototip, Ethernet-Tveetis decentralizovana mikroblogiranje radi na Ethereum blockchain. On pruža osnovne Tvitter Nazad nalik funkcionalnost da Tveet poruke do 160 karaktera.

Biti decentralizovana znači da nema centralni entitet kontroliše ono što se objavljuje, i kada se poruka postavljen, može se ukloniti samo od strane izdavača.

Dalje, računi mogu da dobiju donacije u etru, čime se tim sugeriše može biti podsticaj za pokretanje obezbedi sadržaje preko platformi.

Osnaživanje umetnike

Ampliative art ima za cilj da poboljša uslove i perspektive umetnika preko platforme social netvork nalik.

Kada se završi, to će biti reciprocitet zasnovan na veb platforma sa koje pojedinci mogu da doprinesu umetničke zajednice i biti nagrađeni kroz "alternativne načine".

Umetnici će moći da otvaraju vlastite galerije i izlažu svoje radove besplatno, a oba korisnici i umetnici mogu biti nagrađeni kroz savete i donacije, komentare i kritike, udeo ili razmene predloga. Što više korisnik doprinosi zajednici, više zajednica je verovatno da ih nagraditi.

Svi prihodi ostvareni od organizacije će biti raspoređena u skladu sa "ugleda" na korisnika, sajtu države.

Kao Dapp, Ampliative umetnosti će biti transparentan zadruga u kojima bi korisnicima da sarađuju, dobijaju nagrade i učestvuju u procesu odlučivanja.

Crovdfunding

VeiFund koristi Veb 3.0-enabled tehnologiju da obezbedi rešenje crovdfunding na Ethereum ekosistem.

Projekat kaže da s obzirom da će biti jedan od mnogih crovdfunding platformi na Veb 3.0, ima za cilj da stimuliše ove platforme pružanjem "svetske klase open source modularni i proširivi" crovdfunding alatke koje svi mogu da pristupe. Svi kritični aspekti platforme su potpuno decentralizovana.

Da biste koristili VeiFund, korisnici će prvo otvoriti VeiFund u veb 3.0 omogućen pretraživača kao što su Ethereum je Mist. Odatle su tada može da počne, doprinose, pregledate i upravljate crovdfunding kampanje.

VeiFund interfejs i korisničko iskustvo će biti veoma slična onoj od konvencionalnih crovdfunding platformi kao što su Kickstarter ili GoFundMe, međutim, sva sredstva prikupljena na VeiFund će se obračunati u etru digitalnom valute.

Za razliku od konvencionalnih crovdfunding usluga kao što su Kickstarter, mada, VeiFund koristi pametne ugovora, što znači da donacije zapravo može da se pretvori u kompleksne sporazuma. Ovo daje operaterima kampanje "širi spektar mogućnosti", kada se prikupljaju sredstva, navodi se u projekat.

Dalje, Veb 3.0-enabled pretraživači će doći sa svojim vallet sistema, tako da isplate na VeiFund da počne i da doprinese kampanje vrše se u "sigurnu i proverljive način".

EthereumDApps

Slične vesti


Post Ethereum

JP Morgan, Santander je rekao da se pridruži novoj grupi za etereum Blockchain

Post Ethereum

Scaling Lightning? Kako oživjeti bi moglo poboljšati Bitcoinov najhrabriji plan skaliranja

Post Ethereum

Zakonski obavezujući pametni ugovori? 10 advokatskih firmi pridružite Enterprise Ethereum Alliance

Post Ethereum

Blagoslov i prokletstvo: razvijatelji DAO-a na Blockchain-u 2018. godine

Post Ethereum

Regulisanje etereuma? Evropski parlament odmerava velika pitanja Blokoveza

Post Ethereum

Šta možemo da naučimo od DAO-a

Post Ethereum

Prevara kockanje na Ethereum? Regulatori možda neće biti spremni

Post Ethereum

Novi predlog za etereum namerava da nadmaši pametne ugovore

Post Ethereum

Bank of America se usvaja kao sledeća prepreka za etereum test

Post Ethereum

Ethereum će doći (i 15 drugih blokchain prognoza za 2018)

Post Ethereum

All-Time High: Eter Cene prelaze 440 USD kao ključni nivo Prekršeni

Post Ethereum

Trust No One: Pametnja sigurnost ugovora o eteru pada