2017: Kada će Ethereum otići od IT-a do preduzeća | RS.democraziakmzero.org

2017: Kada će Ethereum otići od IT-a do preduzeća

2017: Kada će Ethereum otići od IT-a do preduzeća

Karijeru Džeremi Milar je počeo kao jedan od prvih Java arhitekata na Oracle, a sada je glavni podstrekač na blockchain firmi ConsenSis, gde je igra vodeću ulogu u svojoj strategiji razvija preduzeća. 

U ovom CoinDesk 2016 u Revievspecial funkciju, Milar govori o tome da veruje da će zajednica cinkovanie oko Ethereum blockchain će nastaviti da raste - i steknu veliku poslovnu podršku - 2017. Godine. 

Upotreba preduzeće blockchain tehnologije se razvio u skoro nedokučiva stopi u proteklih 24 meseci.

Od ranih Bitcoin eksperimenata, do visokih bankara pridružili startapima, do pokretanja platforme decentralizovana prijave na javni Ethereum, na mnogim privatnim, permissioned sistemima koji koriste tehnologiju, blockchain je nastao kao jedan od najboljih preduzeća IT trendova koji ulaze u 2017.

Ipak, tržište je već prešao preko fazi inkubacije gde inovatori efikasno izgraditi tehnologiju, zajedno sa svojim početnim aplikacijama, a vjerovatno i kasnije u ranoj fazi usvojilac, takođe.

Sve, mejnstrim preduzeća IT organizacije ne samo sebe obrazovanju i eksperimentisanje sa blockchain, oni su takođe ima za cilj da se pozabavi nove slučajeva korišćenja i kompleks da li osporava sa tehnologijom.

Sve više i češće, naši klijenti traže izgradnju pomoć MVPs ne Pocs, ili kaljenje okruženja za spremnosti proizvodnje.

Sa ovim vihoru usvajanja, takođe je jasno da su određene ključne tehnologije pojavljuje kao potencijalni de facto standarde kao blockchain platformi.

Zašto ga voli Ethereum

Ethereum je, verovatno, najčešće se koristi blockchain tehnologija za razvoj preduzeća danas.

Sa više od 20.000 programera širom sveta, koristi od javnog lanac drži oko $ 1 milijarde vrednosti, a da ne pominjemo u nastajanju open-source ekosistem razvojnih alata, to je čudno što Accenture je primetio "svaki samo-poštovanje Innovation Lab" je pokrenut i eksperimentisanje sa njom.

Cloud prodavci su takođe podržava Ethereum kao građanin prve klase: Alibaba Cloud, Microsoft Azure, RedHat OpenShift, ključnu CloudFoundri sve karakteristika Ethereum kao jedan od njihovih, ako ne i njihov primarni, blockchain ponuda.

Zašto? Softver je široko dostupan i njegova jednostavno preuzeti Ethereum klijenta; izaberite svoj omiljeni razvojno okruženje i idemo.

Ethereum je opšte namene i lako programu - full stack i veb programeri mogu pokupiti osnove čvrstine pametan ugovora programskom jeziku u roku od nekoliko sati i razvoj inicijalnih aplikacije u danima.

Dokumentacija ima u izobilju, kao i kod uzorci, okviri primene i obuke. Ne čudi da su tako mnoge kompanije koriste Ethereum kao svoj blockchain izbora.

Danas, preduzeća koristilo privatne Ethereum mreža u ili blizu proizvodnje u oblastima kao različitim i praćenje lanca snabdevanja, plaćanja, privatnost podataka, poštovanje i tokenization sredstava samo da pomenemo samo neke.

Tri izazova

Sada sigurno, mi smo neko vreme daleko od vide investicione banke u potpunosti migriraju kliring hartija od vrednosti i poravnanje Ethereum mreže.

To je, međutim, već vidim privatno Ethereum blockchain mreže u proizvodnji - čak iu finansijskim uslugama.

Preduzeća usvajanje Ethereum suočavaju se sa brojnim izazovima, naročito:

  1. Ethereum je razvijen u početku za primenu javno lanca, gde zahtevi nepouzdan transakcije prevagnuti apsolutnu performanse. Sadašnje javno lanac konsenzus algoritmi (posebno, dokaz o radu) su previše dobar za mreže sa pouzdanih glumcima i visokim zahtevima protoka.
  2. Javni lanci po definiciji imaju ograničen (bar u početku) privatnost i permissioning zahteve. Iako Ethereum ne omogućavaju permissioning da se realizuje u okviru slojeva pametnih ugovora i mreže, nije lako kompatibilna "out of the bok" sa tradicionalnim bezbednosnim preduzeća i identiteta arhitekture ili potreba za zaštitom podataka.
  3. Naravno, sadašnji Ethereum poboljšanje Processis uglavnom dominiraju pitanja javnih lanca, i to je izazov za preduzeća IT zahteve da bude prioritet u njoj.

Kao rezultat toga, mnoga preduzeća koja su realizovane privatne Ethereum mreže imaju ili 'nameštena' ili račva open-source implementacije, ili se oslanjala na vlasničkim vendor ekstenzije da ispune njihove zahteve.

Dok su razumljivi, a u stvari do sada, jedini efikasan pristup, su mane su očigledne: nedostatak primene prenosivosti, fragmentacije kod baze, i prodavac Lock-in.

Istorijskih paralela

Nije iznenađujuće, ovo je bila tačka razgovora za nekoliko meseci između preduzeća sreću, korporativnim korisnicima i Ethereum počeci.

Ovi razgovori su proširili, uz blagoslov i uključivanje Ethereum tvorac Vitalik Buterin i neprofitne Ethereum fondacije, u namenski grupi prodavaca, gde najveći korporativni korisnici i Ethereum infrastrukture lideri sarađuju da definiše smernice, zakonska struktura, upravljanje i početne tehnička dostignuća.

U izvesnoj meri, ovo paralela puteve drugih značajnih platformi tehnologija, kao što su TCP / IP i HTTP i možda (iz softvera perspektive) više relevantno Java i Hadoop.

Java nikada nije trebalo da bude široko koristi razvoj preduzeća alat; je, u stvari, razvijen je prvobitno za interaktivne televizije (posebno set-top bok i smart kartice -? Ko se seća Java Card).

Međutim Java imala mnoge prednosti za veb razvoj sa bazom podataka back-krajevima (poznat kao veb klijent-server ili tri nivoa arhitekture): imao sveobuhvatne veb i baze podataka API, to pod uslovom 'jednoupisivi, run nigde' platforme prenosivost, pojednostavljen objektno-orjentisano programiranje konstrukti sa poznatom sintaksom, i brzo razvoj ekosistema.

Zaista, nije bilo ni Sunce je stvorio Java Enterprise Edition (u to vreme, J2EE); to je bio odvažan startup (VebLogic) i grupu kupaca preduzeća i drugih proizvođača. Slično tome, Hadoop je prvobitno stvorena da indeksu veb i za reklamiranje obroku.

A ko je znao TCP / IP protokola bi se pojavio u protokolu koji je danas, bukvalno postoji svuda?

Rešenja na putu

Na ovaj način, rekao bih Ethereum je jedan od retkih, zaista možda jedini, blockchain tehnologiju sa sličnom putanjom i potencijala.

Čak je i ranije "javnost permissionless" protiv "privatne permissioned" diferencijacije snažno podseća na Internetu vs Intranet raspoređivanja razmatranja koje su bile toliko rasprostranjena pre preduzeća postala ugodno bezbednosti i prilagodljivost pitanja javne infrastrukture.

Bi udružuju ključne usvajaju, pristalice i uobličitelja korišćenja preduzeća u Ethereum, nastojimo da obezbedi platformu ne samo za tehnologiju, već i da se obezbedi upravljanje i alate za stvaranje standard za "Enterprise Ethereum".

To je grupa graditelja i vrłioci, razvoju dovoljno upravljanja za zahteve preduzeća, ali ne i "smrt od strane komisije" i bez "plate za igru".

Neki od naših saradnika su primetili da osvežavajući prirodu ovog pristupa i tempo tehničkog napretka koji se može postići od rada sa jedinstvenog standardnog i open-source kod baze.

Pored toga, preduzeće Ethereum će graditi na tekućem Ethereum skaliranja putokaz i održavaju kompatibilnost i interoperabilnost sa javnim Ethereum. U stvari, mi verujemo preduzeća Ethereum uskoro značajno doprineti ukupnom razvoju Ethereum.

Budite u toku. Najbolje tek dolazi.

Slične vesti


Post Ethereum

Trust No One: Pametnja sigurnost ugovora o eteru pada

Post Ethereum

Miners Boost Ethereum-ova transakcija sa porastom gasa

Post Ethereum

Bitcoin i Zakon o konzervaciji energije

Post Ethereum

Cene su pored toga, Criptos Tech Stack se stalno poboljšava

Post Ethereum

Pokretanje Blockchain-a Chronicled Pokreće Ethereum IoT Registri

Post Ethereum

Blockchain Energi Project osvojio Consensus 2018 Hackathon

Post Ethereum

Jedan mesec poslije Ethereum Fork, milioni u fondovima DAO-a neobjavljeni

Post Ethereum

Poof, Iour Monei Gone: Building for Blockchain Users

Post Ethereum

150 Članovi: Indijska vlada, Mastercard Pridružite Enterprise Ethereum Alliance

Post Ethereum

JP Morgan, Santander je rekao da se pridruži novoj grupi za etereum Blockchain

Post Ethereum

Javno mnjenje Split Kao finansiranje DAO Rakes in Ethereum

Post Ethereum

Bitcoin Tests 2018 Highs kao investitori traže privatnost