Kako konsenzusni algoritmi rešavaju probleme sa Bitcoinovim dokazima o radu | RS.democraziakmzero.org

Kako konsenzusni algoritmi rešavaju probleme sa Bitcoinovim dokazima o radu

Kako konsenzusni algoritmi rešavaju probleme sa Bitcoinovim dokazima o radu

Nekad je bilo da Bitcoin rudarstvo bila afera zajednica, ali je proces kojim se potvrđuje Bitcoin transakcija sada zahteva ogromnu količinu hashing snage koje su specifične za rudarsku algoritmu SHA-256.

Kao rezultat toga, količina elektriciteta potrebna za obradu i verifikovali transakcije dostigla ogroman razmere.

U ranim danima, kada su prvi korisnici poput pokojnog Hal Fini je počeo da eksperimentiše sa Bitcoin, korisnici mogu samo otvoriti ranu Bitcoin klijenta i neka im CPU Vhir daleko, stvarajući bitcoins za frakcija peni. Za razliku od toga, rudarstvo sada traži desetine hiljada dolara u opremu, električne energije i opcioni troškove hosting.

Kao rezultat toga, oni koji imaju značajna finansijska sredstva su došli da dominiraju Bitcoin rudarski prostor. Rudarstvo danas je oličenje pojavom preduzeća stilu, rudarskih radova datacentar-domaćin.

Džekson Palmer koji je stvorio script algoritam zasnovan, dokaz-of-rada altcoin dogecoin, nije previše pozitivan na izglede za rudarstvo u svemu, posebno u pogledu potrošnje energije.

On je rekao CoinDesk:

"Ja sam sasvim otvoreno protiv [dokaz o radnom] rudarstva kao budućnost digitalnih valuta na osnovu količine energije koju otpada, i oštetiti ga čini na životnu sredinu -., Bez davanja bilo vratiti osim čineći Fiat bogati bogatiji"

Jedno od rešenja koje je već raspoređene u digitalnom valute ekosistema pomera sa dokazom o radu, ali i dalje otelotvoruje principe a ne centralnih sistema.

Veliki tehnologija trka 

Glavni problem koji muči rudarstvo danas - ali ne mogu da dobiju mnogo pažnje - je da je primena specifičnih integrisanih kola (ASICS) za SHA-256 ili script rudarstvu su sposobni samo jednog procesa.

ASICs može mine digitalnu valutu i ​​potvrdi transakcije, ali kada su zastarela od sledeće generacije rudarske brzini, oprema brzo gubi svoju vrednost.

Dok većina komponenti u rudarskom opremom mogu da se recikliraju je preokret od stvaranja proizvoda do smrti proizvoda u ovoj industriji je kratak.

Da bi se konkurentno Mine, postoji stalna trka za izgradnju i dobijanje moćnije opremu.

Nema ništa loše u malo takmičenje, ali je trka za izgradnju boljih rudarima je video porast ogromnih troškova poslovanja. Kao rezultat toga, mnogi rudari su zaključani u dugoročne povratak-na-investicija (ROI) programe koji su osetljivi na bilo značajnih promena u linkove vrednost Bitcoin je.

Pad u priceof Bitcoin može da umanji podsticaj za mnoge rudari da učestvuju. Dok se to ne bi dovelo do bilo kakve neposredne poremećaja, dugoročno zdravlje decentralizovane mreže mogla biti dovedena u pitanje, kao samo dobro finansiran rudarstva odela mogli da nastave sa radom.

S obzirom na ove pretnje, postoji alternativa dokaz-of-rada sistema koji hash od kriptografske probleme i, sve dok, koriste se velike kolicine novca i prirodnih resursa?

Iako je bilo nekoliko predloga da se koriste dokaz rada za dobre svrhe, kao što je rešavanje proste brojeve ili promovisanje ličnog zdravlja, to ne može biti idealno rešenje.

Rešenje u planu?

Moguće rešenje za pitanja vezana za dokaz o radu može doći iz akademske paperpublished Miguel Castro i Barbara Liskov iz MIT u 1999. Predstavljanje koncepta praktičnog vizantijskog robusnost (PBFT).

PBFT je sistem inicijalno osmišljen sistema za skladištenje Lov-Latenci - nešto što bi mogao biti primenjen u digitalnim platformama imovine na bazi koje ne zahtevaju veliku količinu protoka, ali ne zahtevaju mnogo transakcija.

Danijel Mascherbauer, ko-osnivač pokretanja zove Hiperledgerthat koristi PBFT, objašnjava kako njegov distribuirani sistem funkcioniše:

"Svaki čvor objavljuje javni ključ. Bilo poruka koja dolazi kroz čvor je potpisan od strane čvora da potvrdi njegov format. Kada dovoljno odgovore koji su identični su stigli, onda možemo složiti da je validna transakcija."

Taj sporazum predstavlja ono što je poznato kao "konsenzusa". Kao što Bitcoin koristi decentralizovani sistem kako bi potvrdili transakcije bez potrebe za trećom stranom, PBFT oslanja na pukom broju čvorova da bi se potvrdila poverenje. Kao rezultat toga, hashing snaga nije potrebna u ovom procesu.

"Kada interakciju sa više partija, potrebno je neka vrsta konsenzusa mehanizma kako bi se osiguralo da su svi dobili prave evidencije", rekao je Dan O'Prei, drugi suosnivač na Hiperledger.

Konsenzus je već na poslu

Konsenzus zasnovan na mehanizmi transakcije su na tržištu već neko vreme. Ripple laboratorije koristi ovaj pristup kao deo svog osnovnog protokola, na osnovu koncepta PBFT.

Ripple laboratorije je nedavno objavila AVhite paperon svom algoritmu konsenzusa koji ukazuje na vizantijsku Generals problem komuniciranja preko nepouzdan link, nešto PBFT ima za cilj da reši.

Beloj knjizi se navodi:

"To je dokaziva da nema rešenje za vizantijskom generali problem (koji je već podrazumeva Sinchroniciti, i poznati učesnici) mogu tolerisati više od (n'1) / 3 vizantijskih greške, ili 33% od mreži, zlonamerno."

Verovatnoća grupi plan da preuzme niz Ripple mreže opada na osnovu broja čvorova na listi (Unl). Izvor: Ripple beli papir

Kao viljuškom MTK, Traka podržava digitalni valuta Zvezdani, koju je osnovao Jed McCaleb, obuhvata te iste ideale. Ideja, kao što je prikazano na grafiku iznad, je da je za svaki čvor dodat u Univerzalni čvorova List mrežnom je, jači je sistem postaje.

Ipak, postoji ključna slabost na ovu vrstu strukture - izvor podsticaja - i to je fer pitanje da postavim. Za razliku od rudarstva, što podsticaj postoji za pojedince ili entiteti domaćin čvorova?

Oba Ripple And Zvezdani, zajedno sa Hiperledger, veruju da će biti dovoljno zainteresovane za podršku transakcijama sistema PBFT bazi.

Hiperledger je pristup

Projekat Hiperledger omogućava programerima da kreiraju svoje digitalne sredstva sa distribuira knjige povered bi čvorova izgrađenih na principu PBFT.

Sistem se može koristiti za digitalno podrže nepokretnost (kao što je kuća), stvaraju nove kovanice, ili formiraju sistem konsenzusa otporan na greške. Hiperledger suosnivač Mascherbauer rekao, koristeći ovu drugu aplikaciju, platforma njegove kompanije mogao da se koristi za napredne IT sistema.

Objasnio je:

"Ako se Amazon radi distribuirani sistem datoteka za AVS [Amazon Veb Services] u centru podataka, [vi] žele da osiguraju greška neće korumpiranog AVS [i] ne treba podsticaj. Triilj čvorove koji želite, [koristi] sistem konsenzusa. "

Hiperledger preferira distribuirani model, a ne decentralizovano jedan Bitcoin je. Izvor: Hiperledger

Ideja za upotrebu PBFT Hiperledger je prevazilazi sisteme aktive na bazi. Potrebno ideju algoritma za konsenzusom i koristi ga da distribuira sve vrste tehničkih rešenja - ne samo malim kašnjenjem, high-speed rešenja za čuvanje datoteka je prvobitno izgrađen da obezbedi.

Ovo bi moglo biti dobar način testiranja moć čvorova koji ne koriste podsticaj da razviju svoju snagu. Šta će se desiti bez takve nagrade? Sistemi kao što su Hiperledger za cilj da saznamo.

"Ako koristite vizantijsku robusnost, idealno [korupcije] problemi su sadržani. Ostali čvorovi mogu ostvariti [A] čvor se ponaša čudno, i ne odgovaraju na svojim porukama", rekao je Mascherbauer.

Konsenzus kao usluga

Moglo bi se vrednost u pružanju konsenzus-kao-usluga na način koji cloud usluga prodaje Softvare-as-a-Service ili infrastruktura-kao-usluga. U slučaju Ripple i Stellar, konsenzus postaje sredstvo razmene vrednosti.

Mascherbauer objasnio:

"Mnogo kao Google vode svoje DNS servere - to je u njihovom interesu da zdrav DNS To znači da se i ponudio svoje oglase brže Mislim DNS je dobar primer za ovaj protokol niskog nivoa Povećanje zdravlje sistema.... "

S obzirom na činjenicu da transakcije sistemi konsenzus na bazi su još uvek u eksperimentalnoj fazi (nalik na celoj digitalne valute), očekuju da vide dodatna rešenja poput ove da se pojavi na tržištu. Da li su oni dokazuju da je održiva zamena za dokaz rada sistema će doći do jedne stvari: ako se ne koriste ili.

Palmer čiji dogecoin stvaranje oslanja na pomoćnom dokaz rada (ili "stapanja rudarstvu ') da osigura svoju mrežu, dodao da treba da bude nova i konkretna rešenja kao što su Hiperledger i Stellar. Ovo, zajedno sa Ripple, smatra on, može da pomogne rastu digitalnu ekosistem imovine u celini.

On je zaključio:

"Uzbudljiva vremena [su] napred. Lepo je videti pravu inovacija u digitalnom valute prostora nego više pije Kool-Aid."

Slične vesti


Post Dogecoin

Alpha Technologi preuzima pred-porudžbine za litecoin ASIC rudare

Post Dogecoin

Zašto Bitcoin potrebuje sleng, bankomate i dogecoin za postizanje masovnog usvajanja

Post Dogecoin

6 čudesnih i prelepih bitkoin događaja 2018

Post Dogecoin

Dogcoins Jackson Palmer na brzim transakcijama i mnogim savetima

Post Dogecoin

Straight To The Moon: Videos from the Dogecoin Communiti

Post Dogecoin

Facebook Odobrava prve Criptocurrenci tipping aplikacije

Post Dogecoin

Glavni izvršni direktor Moolah podnosi ostavku zbog porasta javne rasprave, krivičnih optužbi

Post Dogecoin

Micropaiments Tool Dogetipbot osvaja $ 445k od investitora

Post Dogecoin

CheapAir sada prihvata Litecoin i Dogecoin za rezervaciju letova

Post Dogecoin

Misteriozni Robin Hood Slika donira dosta dogenoka sa umetnošću

Post Dogecoin

Osnivač Moolah donira 20 miliona Dogcoina za sponzorstvo vozača NASCAR-a

Post Dogecoin

Milijarda dolara bitkoin stava, pravljenje centi Tvittera i indijskih bregova