Moolah objavljuje plan stečaja nakon novčane krize | RS.democraziakmzero.org

Moolah objavljuje plan stečaja nakon novčane krize

Moolah objavljuje plan stečaja nakon novčane krize

Moopai DOO, poslovni digitalni valuti usluge poznatiji kao Moolah, objavila je da je zatvoriti svoja vrata i podnošenja zahteva za zaštitu od bankrota.

Taj potez prati propustio relaunchof u MintPal altcoin razmeni, koji, posle nedelja pripreme, bila je poremećena hroničnih korisnika i platforme pitanjima. Prema Moolah, njegovo zatvaranje proizlazi iz neočekivanog porasta operativnih troškova i gubitka kritičnih poslovnih partnerstava u poslednjih mesec dana.

U svom saopštenju, Moolah rekao je da su sredstva klijenata su sigurne i koje korisnici njegovog potrošača i trgovac novca platforme za upravljanje može da obradi povlačenje do 31. Oktobra, nakon čega će Moolah gašenja.

Kompanija je takođe rekao da će MintPal nastaviti da funkcioniše kao posebna stvar, ali pre imenovanja novog rukovodstva tima će biti stavljen van mreže u cilju da se obrati ono što kompanija naziva "kritične greške" u bezbednosnom infrastrukturu platforme.

U vreme novinare, MintPal vebsitevas nije dostupna i sadrži poruke sa sadržajem da je novo rukovodstvo, jednom u mestu, će izdati izjavu.

Direktor Moolah i osnivač Aleks Zeleni rekao da više nema sredstava da nastave sa radom kao biznis nakon stvaranja velike pravne i operativne troškove tokom poslednjih 10 meseci.

On je rekao CoinDesk:

"Jednostavno, mi je ponestalo novca Umesto završiti u ogromnim količinama duga., Napravili smo odluku da zatvore posao. Mi više ne možemo priuštiti da platimo operativne i kadrovske troškove, a mi smatramo da smo napravili najbolja odluka za sve. "

Moolah je zatvaranje završava dugo poglavlje za obe dogecoin i altcoin zajednica, kao kompanija Velika Britanija sedištem u bio je značajan pružalac usluga do dogecoin userbase i da snažno investirala u ponovno pokretanje MintPal, koji je ranije ove godine pretrpeo tešku hacking napad.

Pokretanja nije bio bez kontroverzi, iako, kao što je tenzije između Moolah i članova altcoin zajednice često se odigrava na mreži za sve da vide.

Sama zatvaranje izazvao je medijsku oluju društveni, sa korisnicima uzimajući u dogecoin subreddit, Tviter i IRC za oba traga za odgovorima i umešati u zbivanja. Mnogi kupci oba Moolah i MintPal je izrazio bojazan da će zatvaranje uticati na povlačenje iz obe platforme.

Otkazani bavi izaziva krizu

U svom stečajnom saopštenju, Moolah je rekao da su učinjeni napori da se obezbedi nove izvore prihoda, koje su uključivale u poslednjem pokusaju da izgrade partnerstva u Aziji.

Kompanija je rekao:

"Jedan broj tima su proveli proteklih 10 dana u Aziji (lično finansira, ne kompanija finansira) pokušava da obezbedi vitalne ugovore koji će osigurati budućnost kompanije, ali ovi pokušaji pokazalo urodili plodom dao generalno protivljenje od strane preduzeća u pitanju u sklapanje sporazuma sa ne-azijskim kompanijama. "

Prema Green, Moolah je izdaci uključen $ 45,000 mesečno u troškove radne snage, zajedno sa dodatnih $ 22,000 u pravnom i operativne troškove. On je dodao da kompanija ne drži značajne količine duga, ali duguje neki od njegovih dobavljača za poslednje isplate.

Green ostavio otvorena vrata za potencijalnu budućnost za kompaniju, govori CoinDesk da u danima će se istražiti ispred alternativne opcije za zatvaranje.

"Mi ćemo čekati do poslednjeg trenutka u potpunosti vind niz kompanija, kako bi se istražili sve i sve puteve koji mogu sami predstavljaju", rekao je on.

On je dodao da Moolah pokušava da zadrži kompaniju da bi pomogli u privodi kraju svoj rad i prelazak na novi menadžment tima, rekavši da je nekoliko van strane su izrazile interes za tehnološki portfolio Moolah je kao i same kompanije.

Budućnost neizvesna za investitore

Za sada, neka od najvećih pitanja koja okružuju Moolah gašenje fokus na budućnost onih koji su učestvovali u investicionoj inicijativi kojom je upravljao.

Kompanija nudi nekoliko detalja o budućnosti sredstava zaostalih investitorima u svom tzv PIE program, koji je podigao 750 BTC tokom tri investicionih ciklusa i izazvao kontroverze u okviru dogecoin zajednice. Moolah je rekao da očekuje da likvidira svoju imovinu i isplatiti poverioce, nakon čega "preostala sredstva će biti u skladu sa podeljena između investitora u kompaniji".

Mnogi investitori u inicijativi PIE dolazi iz dogecoin zajednice, i na altcoin je subreddit je videla priliv komentara od zainteresovanih strana u pitanju šta, ako ih ima, restitucija bi mogli primiti sledeću bankrot.

Dogecoin suosnivač Džekson Palmer rekao CoinDesk da je zatvaranje Moolah pokazuje rizik od kripto prodaje mase i preduzeća koje ih sprovode. Pozivanje praksu "pravni sivu zonu i mogući minsko polje" Palmer je ponovio svoje protivljenje pored prethodnih postupaka Moolah je.

Palmer nastavio:

"Ono što rastužuje me najviše je da Moolah je njihovo finansiranje iz slučajnih Internet-goers za razliku od bogatih kapitalista koji mogu da priušte da preuzme rizik i finansijske hit. Ovi 'investitori' su sada u poziciji u kojoj su nikad vide svoje opet novac, a imaju minimalnu pravnom leku. "

On je dodao da očekuje da incidenti poput zatvaranja Moolah će pokrenuti učešće od finansijskih regulatora, naročito hartija od vrednosti i investicionim posmatrači kao što su SAD hartije komisija (DIK). Međutim, Palmer, predvideo da će dogecon zajednica oporavi i "vratiti borbe".

"Na kraju dana, to je podsetnik da uvek istražuje ko ti je poslovati sa pre povjeravanju svoj novac sa njima", rekao je on.

DogecoinMoolahMintPal

Slične vesti


Post Dogecoin

London Burger Stall sprovodi 25% prodaje u Bitcoinu i Dogecoinu

Post Dogecoin

BTCTrip sada prihvata Litecoin i Dogecoin za putovanja

Post Dogecoin

Straight To The Moon: Videos from the Dogecoin Communiti

Post Dogecoin

Fondacija Dogecoin podigla 50 kilograma za Kenijsku vodenu krizu

Post Dogecoin

Napredni algoritmi, Makcoin Reborn i drugi krug za Dogecoin

Post Dogecoin

Coinpunk Crovdfunding Bitcoin novčanik koji Apple ne može zabraniti

Post Dogecoin

Inside ShapeShifts Criptocurrenci Ekchange, bez potrebe za prijavljivanjem

Post Dogecoin

Dogecoin osnivač izlazi iz Cripto Communiti Citirajući toksičnu kulturu

Post Dogecoin

Rezervirajte jahačku luksuznu vilu za 3,5m Dogecoin

Post Dogecoin

Da li su kriptokvote u ratnoj državi?

Post Dogecoin

CheapAir sada prihvata Litecoin i Dogecoin za rezervaciju letova

Post Dogecoin

Dogecoin podiže $ 7k za indijske olimpijce, ali prepreke ostaju