Šta Dogecoin mora učiniti da preživi | RS.democraziakmzero.org

Šta Dogecoin mora učiniti da preživi

Šta Dogecoin mora učiniti da preživi

Tim Svanson je pedagog, istraživač i autor "Great Vall of brojeva: poslovnih mogućnosti i izazovi u Kini". Evo, on istražuje rudarske sisteme dogecoin i litecoin da pokaže kako dogecoin ekonomija može napredovati.

Ključni sastojak za uspeh bilo kog decentralizovanog javne knjige, kao što su Bitcoin, je incentivizing svoj transakcioni mrežu da istovremeno obezbedi mrežu od napadača i procesa transakcija.

U slučaju Bitcoin, a u slučaju gotovo svih drugih criptocurrencies, ovaj proces incentivization se rukuje kroz monetarnog sistema. Svakih 10 minuta (ili 2,5 minuta za litecoin, ili jedan minut za dogecoin) fiksni iznos od bitcoins je posvećena radnoj snazi pod nazivom "rudari." Ovi rudari su računarske sisteme koji obavljaju se nikad ne završava matematičke proračune pod nazivom heširanje. Ovaj heširanjem zauzvrat stvara sigurnost mreže; pa dokle više od 50% od hashrate se održava "dobrim" sistema, loši glumci su sprečeni da manipulišu knjigu.

Druga ključna uloga ovih rudara i popuni se obrađuje, uključujući i transakcije u pakete pod nazivom blokova. Svakih 10 minuta, jedan rudar je nagrađen za obradu ovih blokova sa fiksnim prihodom. Prošlog meseca Dejvid Evans objavljeno u dobru overvievof kako taj proces izgleda od ulaznog i izlaznog snabdevanja rada perspektive.

Za neke advokate, jedan od navodnih prednosti criptocurrencies je da je stopa kreiranja novca ponuda je zapravo deflatorna (ili kontrakcione) na duge staze - u kratkom roku, ekspanzivna stopa Bitcoin je prilično visoka, sa inflacijom na 11,1% samo ove godine. To jest, to je Hardcoded asimptota, sužava sa tokom poznatog vremenskom periodu. U slučaju Bitcoin, zarada za radnu snagu (rudari) je podela na pola otprilike svake četiri godine (na svakih 210.000 bloka), za oko narednih 100 godina - sve dok njena ponuda novca je iscrpljen u finalnoj 21 miliona bitcoins.

Oko 12,7 miliona bitcoins već platili za rudare. Sa dogecoin je 100 milijardi dogecoins, ovaj proces je ubrzan, sa prihoda razdelnika rudarstva u pola svaka dva meseca. Dok je trajalo oko pet i po godina za oko 60% od ukupne monetarne baze Bitcoin je da se distribuira, od danas 78% nagrade dogecoin je (dohodak) već divvied od svoje radne snage za manje od šest meseci.

Šta je sad za radnu snagu?

Iako je ovo frenetično brzo novčana masa je obezbedila psihološku motivaciju za rano usvajaju da učestvuju u dogecoin ekosistemu, ekonomski zakon navodi da će ova mreža verovatno prestati da postoji u svom sadašnjem obliku u roku od narednih šest meseci verovatno kroz napadu 51%.

Razlog je jednostavan: sa svakim blok nagrade prepolovljavanja, koji se naziva "halvingdai", radna snaga je suočen sa 50% smanjenje plate. Izvođači (fizički radnici) nesposobne za profitabliproviding hashrate na ovom nivou može i da će napustiti radnu snagu za zelenije pašnjake. Ovaj isti problem je uticalo i druge altcoins u prošlosti, kao što su MemoriCoin, koji je umro posle devet meseci zbog kombinacije faktora, uključujući smanjeni blok nagrade (to pokušali da podelimo svoju celokupnu monetarnu snabdevanje za dve godine).

Rani zagovornici dogecoin želeo da ukaže na izuzetak događaje kao što su doge bobsled teamor pokroviteljstvom NASCAR vozač u Talladegaor čak i hvaljeni prevrtanja ekonomije (koja je zapravo samo slavina preraspodela) kao stativa za rast i popularnosti, ali nakon dva halvingdais stvarni dogecoin blok lanac izgubio transakcioni obim svakog meseca tokom poslednja četiri meseca, a radna snaga je takođe ostavio za novo zapošljavanje negde drugde.

Ovo je predstavljeno u naredne dve grafikona.

  

Prvi grafikon pokazuje kolektivno hashrate dogecoin je. Crne linije označavaju kada je došlo do "halvingdai", odnosno "prihoda halvingdai". Budući da je nivo cijena dogecoin ostao relativno konstantan tokom ovog vremenskog okvira, bilo je manje podsticaj za rudare da ostane i obezbede radnu snagu za mrežu. Ako token vrednosti ponovo porasla, onda može biti podsticaji u kratkom roku za radnicima da se ponovo mrežu. Ipak, na osnovu ovog dijagrama, oko 20-30% radne snage je napustio posle svakog smanjenje plate.

Drugi grafikon prikazuje on-lanac transakcijskog aktivnost. U prva tri meseca su nepravilno jer kako mining pools (kao lutrija bazenima) platio svoju radnu snagu (rudari). Nakon prvog prepolovi dana u februaru, transakcija stopa mreža pala na otprilike 40.000 transakcija dnevno, a zatim sravnjena sa oko 20.000 do 28. Aprila 2014. Godine, kada je još jedan halvingdai došlo i kasnije transakcioni obim ostao relativno ravna na negativan. To je trenutno na 12.850 transakcija dnevno, ili približno istom nivou je bilo tokom prve nedelje svog pokretanja pre pet meseci.

Dogecoin je pad hashrate

Sada, neki čitaoci mogu da tvrde da je mnogo transakcionističke obima kao što su napadnih usluga i savet robota se sprovodi van lanca i na taj način je ukupan broj transakcija je verovatno veći. I oni bi bilo ispravno. Ali to bi potpuno poraziti svrhu postojanja blok lanac na prvom mestu - mehanizam nepouzdan za bilateralnu razmenu koja negira potrebu za "Trust-ME" silosa (kako ih Ostin Hill zove).

Isto tako, dok je ova tema zaslužuje svoju seriju članaka, malo je literatura koja ukazuje na to da kuvanje može da raste ekonomiju; je gratis naročito dobar signalizacija mechanismor način da se razvija ekonomski razvitak (tj, "Kina, potrebno je više preokreta aktivnost da raste i napreduje").

Međutim, ključno pitanje je ovo: ako se taj trend nastavi i mreža hashrate nastavlja da pada 20-30% posle svakog halvingdai, a zatim u narednih dva do četiri meseca da će biti sve više inekpensivefor takmiče rudarskih bazena na drugim knjigama da sprovede 51% napad na mreži dogecoin je, uništava svoj kredibilitet i korisnost.

Na primer, grafikon u nastavku je litecoin hashrate u proteklih šest meseci. Litecoin je najveći konkurent dogecoin je na osnovu njegove dokaz o radnom (Pov) mehanizmu koji se naziva script:

Jedan od razloga litecoin hashrate ne rastu ili padaju pri konstantnoj brzini, ali je umesto toga skakali gore i dole čudno je da rudari u celini su ekonomski racionalni akteri. Kada su troškovi proizvodnje sigurnost je više od nagrađivanja (blok nagrade prihoda), radna snaga okreće ka više profitabilan processsuch kao još jedan alternativni script zasnovan na "medalje" (napomena: metoda heairanje Bitcoin je koristi SHA256d dok litecoin i korišćenja dogecoin script). Isti fenomen hashrate skače gore-dole dešava sa Bitcoin mrežom.

Radi jednostavnosti, litecoin mreža može da se posmatra kao grubo 200 GF / a u odnosu na dogecoin mreže koja je oko 50 GF / a. Da sprovedu napad na 51% na dogecoin danas, entitet bi trebalo da kontroliše oko 25-26 OB / s što je oko jedne osmine moć obrada litecoin mreže. Sadašnji "tržišna kapitalizacija" za dogecoin je $ 35 miliona, pod pretpostavkom da marginalni vrednost jednaka marginalnim troškovima, ceteris parebuson papira moglo koštati $ 17.5 miliona u kapitalne i operativne troškove za uspešno napadnu dogecoin mrežu.

Grafikon iznad prikazuje i hashrate na litecoin (u crveno) i dogecoin sa vertikalnim crnim linijama predstavljaju dogecoin "halvingdai." Ovo pokazuje da, iako dogecoin, za otprilike mesec dana, početkom 2014. Bio je više isplativo do mene nego litecoin je halvingdai dovela do egzodusa rada.

Ako tekuće cene i trendovi nastave, koju ne može, u dva meseca litecoin kolektivno hashrate može pogoditi 240 GH / s i dogecoins hashrate mogao da smanji zbog halvingdai za još 20% do 40 GF / a. Ovim tempom uspešna 51% napad na dogecoin će zahtevati samo dvanaesti na hashing moći litecoin koji po istim cenama nivoa iziskuje manje od 10 miliona $ u kapitalne i operativne troškove da uradi.

Da li će dogecoin preživeti?

Dok se neke ili sve od njih može da se isproba, to može biti premalo, prekasno. Uz to rekao, čudnije stvari su se dešavale. U usponu plima makaze sve brodove i tako u slučaju da "bitlicense" odobrila berze na Volstritu doći na mreži ovog leta i novi kapital zaista uliva Bitcoin i drugih alternativnih knjigama, možda sličan spekulativna sredstva će teći u dogecoin kao dobro. Međutim, to nije nešto što se može znati a priori.

Kontaktirao sam Jackson Palmer, tvorac dogecoin za njegove misli o situaciji. Po njegovom mišljenju:

"To je definitivno izazov koji dogecoin (i sve sadašnje generacije kripto valute) će se suočiti u budućnosti. Kao što smo nedavno razgovarali, to je neka vrsta tužna realnost da su ljudi čisto dobit pogon i ove decentralizovanih mreža koje smo izgradili oslanjaju. Na profitne-mongers na vlast i osigurati njihovu održivost veoma sam zabrinut zbog uticaja centralizovanog rudarstva i oslanjanje na naknada za transakcije mogla držati za Bitcoin jer postaje manje privlačan moj - zaista, mreža može biti održan na otkup za pričvršćivanje bi veliko naknade transakcije ako se rudarski bazeni su šlag na torti, jer stvaraju blokove.

Na kraju krajeva, mislim da je održivost criptocurrenci zaista zavisi od poteza od Pov-based rudarstva nešto novo i inovativno da ne samo stimulišu trku u naoružanju i stavio svu struju u ruke fiat -vealthi. Nemam rešenje nažalost, ali nadam se da će neko naći jedan i donese novu generaciju digitalnih valuta u narednih pet do deset godina.

To je rečeno, criptocurrenci kao prostor je vrlo nepredvidiv, tako da ne bi me nimalo iznenadilo da dogecoin pobedi šanse i prevazilazi ove izazove na neki čudan, lude način. To je u rukama zajednice, a oni sigurno su strastveni vidi da stigne do Meseca, kao ja ja "

Se to može desiti Bitcoin?

Da bude izbalansirana, u nastavku je mreža hashrate za Bitcoin mrežu svog prvog halvingdai 28. Novembra 2012. Godine:

 Izvor: http://bitcoin.sipa.be

Sledeća dva meseca, od decembra 2012. Do januara 2013, hashrate ostao stan i na nekoliko nedelja čak opao.

Dok će više istraživanja biti sprovedena i objavljena u narednim mesecima i godinama pre sledećeg Bitcoin halvingdai (procenjuje da će doći verovatno pre avgusta 2016) je Bitcoin mreža suočava sa sličnim egzistencijalni prepreku, iako možda manje drastična još jednom: ASIC procesi hit sličan čvor izmišljotina ograničenja. To znači da, u narednih nekoliko godina više neće biti dobitak performansi mereni u reda veličine. Oni će najverovatnije takmičiti na troškovima energije. Budući da većina učesnika ne vole plaćanja naknade za transakciju, incentivizing rudara da ostanu i daju sigurnost će verovatno biti problematično za istim pitanjima smanjenja prihoda. Ovaj scenario će verovatno biti ponovo od mnogih drugih u narednim mesecima i godinama.

Ništa lično

Iz marketinške perspektive Dogecoin je učinio više da donese zabavu i uzbuđenje u ovom podsegmentu digitalnih valuta u odnosu na većinu drugih napora - zapamtite, dolara mogu biti digitalizovani i šifrovani. Zauzvrat je doneo u novom raznolikom demografske baze da blokira lanca tehnologije, naime žene. Dok su neki od čudnovatim trikova verovatno neće biti dovoljno da se na poligonu potrebne tokena potražnju što zauzvrat vodi do simboličnih zahvalnost, ovaj projekat nije prošlo nezapaženo.

Na primer, pre dve nedelje sam popio kafu sa menadžerom banke na finansijskom delu San Francisco. Dok smo završava on me je zamolio da objasni dogecoin. Pomenuo sam da je ono što određuje doge pored ostalih bila njegova zajednica je mnogo otvoreniji prema sebi podsmehom, samo-parodija, manje salonski i što je najvažnije, žene zapravo prisustvovali susretima.

On je brzo pretpostavio, "O, pa to je pratilac valuta. To je prijatelj kojeg dovesti do bara, koji je spreman da izgleda smešan da ti pomognem."

To je verovatno dovoljno fer procena i to će verovatno trebati navigator da prežive.

Ed. Update: Nikola Courtois je nedavno došao da nezavisno sličan findingregarding blok nagrada prepolovljavanja sa Dogecoin kao i ostali, uključujući Unobtanium.

LitecoinCommunitiDogecoin

Slične vesti


Post Dogecoin

Bittilicious proširuje plaćanja kreditnim karticama kupcima Altcoina

Post Dogecoin

LA Satoshi Skuare događaj privlači trgovce dogecima

Post Dogecoin

Facebook Odobrava prve Criptocurrenci tipping aplikacije

Post Dogecoin

15-godišnji Bitkoin Kid želi da olakšava eterumu

Post Dogecoin

Dogecoin Advocate Travels River Ohio podržan od strane Saveta zajednice

Post Dogecoin

Osnivač Dogecaa, Enthusiasts set za San Francisco Convention

Post Dogecoin

Dogecoin dozvoljava Litcoin Merge Mining u ponudi za mrežnu sigurnost

Post Dogecoin

Mračni dani Dogecoina: kako su prevaranti i banditi doneli najmanju drugu valutu Cripto-a

Post Dogecoin

CheapAir sada prihvata Litecoin i Dogecoin za rezervaciju letova

Post Dogecoin

Analiza riječi prikazuje kako su različiti bitcoin i dogecoin fanovi

Post Dogecoin

Long Live Dogecoin: zašto programeri neće dozvoliti da valuta šale umre

Post Dogecoin

Dogecoin osnivač izlazi iz Cripto Communiti Citirajući toksičnu kulturu