Alternativne kriptokvučnosti uspevaju u Bitcoins Shadov | RS.democraziakmzero.org

Alternativne kriptokvučnosti uspevaju u Bitcoins Shadov

Alternativne kriptokvučnosti uspevaju u Bitcoins Shadov

Dejvid Sterri je bio Bitcoin vernik već godinama. On je čak osnovao Bitcoin pokretanje. Ali kada je čuo da je rudar potražnja uzrokuje monthlong zaostalih na pojedinim kompjuterskih komponenti, shvatio je da je to veliki, veliki trenutak - ne za Bitcoin, ali za litecoin.

Alternativa criptocurrenci, stvorena u oktobru 2011. Godine sa nekoliko Tveaks do protokola Bitcoin, je video svoj uspon vrednosti i pad pratile Bitcoin-ih. Kao Bitcoin je porasla u prominenciji i u cenu i postaje sve teže rudnika, novi rudari su požurili u litecoin kao Bezmalo - i kupio skoro svaki raspoloživi AMD Radeon grafičku karticu, najefikasniji put do rudnika litecoin.

"To je neka vrsta kapom od toga koliko brzo AMD može stvoriti video kartice", rekao je Sterri, osnivač neprofitnog Litecoin Udruženja. Navala na AMD proizvoda je do izrečena, Sterri rekao, da je "Litecoin bi mogao biti prvi valuta matematike na bazi da ima uticaj na donjoj liniji Fortune 500 kompanije."

Litecoin sada ima kapu na tržištu od $ 410.8m, što je drugi po veličini criptocurrenci nakon Bitcoin je $ 7.7bn - ali daleko od jedinog alternativnog valutu matematike na bazi tamo. Criptocurrenci posmatrači procenjuju da ima koliko stotina drugih.

"Možete uzeti Bitcoin otvorenog izvornog koda i napraviti par podešavanja, a imate altcoin", rekao je Greg Schvei, šef istraživanja za nastanak blok, Nev Iork istraživačke kompanije specijalizovane za Bitcoin. "Mogao bih da napravim novi alternativni valutu do kraja ovog razgovora."

Intelektualne eksperimenti

Mnogi od alternativnih kovanica su kreirani kao "intelektualnih eksperimente", rekao je Schvei, načina da se testiraju od ideje za optimizaciju Bitcoin. Kao vrednost Bitcoin je rasla, dobit je verovatno postala motiv za neke programere valuti.

Drugi criptocoins su stvoreni da ostvare ciljeve ni sanjao da će u protokolu Bitcoin - primecoin ima računari rudara tražiti vrednih novih prostih brojeva kao dokaz rada, a namecoin je koncipiran kao registracije domena i linkove sistema.

Iako mnogi drugi criptocurrencies se na osnovu protokola Bitcoin, nisu svi; protokol za NKST je criptocurrenci sa četvrtog po veličini na tržištu kapu, je pisan od nule u Javi.

Zatim, tu su kovanica sistemi napravljeni da rade na vrhu Bitcoin, kao što su mastercoin, što bi omogućilo ljudima da dodelite Bitcoin vrednosti bilo koje imovine, kao što su zlato ili preduzeća skladištu, i obojene kovanog novca, što bi omogućilo jedno Bitcoin na da se razlikuju od drugih bitcoins.

Svaki novi criptocurrenci koja dolazi napred korist od pripremnog koje su Bitcoin advokati već urađeno, rekao je Mastercoin Foundationekecutive reditelj Ron Gross, govoreći na budućnost novca i tehnologije Summitin San Francisku.

"Mi gradimo na uspeh Bitcoin je -. Na dosta infrastrukture koji je već postavljen u poslednjih pet godina infrastruktura je tehnološki, društveni - svi ovi skupovi ljudi - i to je regulatorni", rekao je Gros.

Opstanak

To je još uvek daleko od jasno koji, ako ih ima, od ovih kovanica mogu preživeti da steknu popularnost, a ako jesu, da li bi zameni Bitcoin ili se koristi pored njega. Bitcoin već ima značajnu prednost, sa toliko trgovaca je i veliki broj pijaca je trgovinu prihvataju.

Neki od altcoins ima atribute da bi se ispostavi da poboljšanja u odnosu Bitcoin, kao što većoj brzini transakcije litecoin je; ali Schvei je istakao da se ništa neće zaustaviti Bitcoin programerima iz uključivanje takve poboljšanja ili slične ideje u protokolu Bitcoin.

"Bitcoin je još uvek u beta fazi. To je uživo softverski program koji se stalno ažurira. "

"Bitcoin je još uvek u beta fazi. To je živi softverski program koji se stalno ažuriraju," rekao je Schvei.

Isto tako, neke od inovacija koje programeri alternativnih kovanica vide prednosti može da postane nedostaci u dužem vremenskom periodu. Na primer, sposobnost da se litecoin mine na običnom procesora ili GPU je prednost u smislu pravičnosti za rudara, ali moglo bi se ispostaviti da je bezbednosna mana ako malvare-korišćenja računara u botnet da miniraju litecoin postaje veliki problem.

Ovakav štetan softver je viđen u divljini i verovatno povećava, prema istraživanjima Danni Huang sa Univerziteta u Kaliforniji San Diego.

"U teoriji, litecoin je osetljiviji na botnet se koristi CPU / GPU za rudarstvo botnet-ovi već ima veliki broj kompromitovanih procesora -.. I potencijalno GPU -. Na raspolaganju Nasuprot tome, zbog porasta ASICS, ukupan heš stopa Bitcoin je astronomska u poređenju sa rudarskim mogućnostima kompromitovani procesora / GPU ", rekao je Huang.

Multiple aktivni criptocurrencies

Mogu postojati prednosti imati višestruke aktivne criptocurrencies. Ima najmanje dva criptocurrencies u opštoj upotrebi može da smanji nestabilnost, Sterri predložio.

"Sa razumnom drugom criptocurenci (Litecoin), imamo par koji možemo trgovini između veoma lako. I možda će pomoći da se stabilizuje vrednost svakog i da su neki od ivice van spekulacije", rekao Sterri Na budućnost novca i tehnologije samita.

Podrazumeva se da ako ulaganje u Bitcoin je gazi na netestiranom finansijske teritoriji, ulaganje u criptocurrenci koja je pogodila scenu posle Bitcoin je još neizvesno. U 2011. Postu na Bitcoin Forum, Bitcoin Fondacija glavni naučnik Gevin Andresen upozorio criptocoin entuzijaste da proveri bilo kakve nove kovanice, kao što je uradio kada je prvi put čuo za Bitcoin.

Andresen je napisao: "Ako želite da preuzme rizik na alternativni blok lanca potpuno novi, ja bih preporučujemo da:
. 3) Koristite drugačiji frazu na svakom linkove sajtu"

Top altcoins

Ovo su top altcoins u smislu tržišta kape, prema CoinMarketcap.com:

Litecoin

Tržišna kapitalizacija na dan 22. Decembra: $ 407.3m

Datum započeo: Oktobar 2011

Opis: Transakcije potvrditi u proseku za 2,5 minuta u odnosu na 10 minuta za Bitcoin; može efikasno miniran sa desktop računara (najefikasniji sa high-end grafičke kartice) umesto ASICS

Peercoin

Tržišna kapitalizacija na dan 22. Decembra: $ 63.6m

Datum započeo: Avgust 2012

Opis: Da biste sprečili Miner monopole, oslanja na hibrid dokaz rada (kao Bitcoin) i dokaz udela, što daje procenat novih kovanica sa ljudima koji već imaju novčića

Nkt

Tržišna kapitalizacija na dan 22. Decembra: $ 32.7m

Datum započeo: Formalni lansiranja zakazana za januara 3, 2014

Opis: Radi na čistom dokaz učešća sistema; umesto prvobitno nagrađuje blok verifikatore sa novim kovanicama, NKST će nagraditi verifikatori čisto sa naknada za transakcije

Namecoin

Tržišna kapitalizacija na dan 22. Decembra: $ 29.9m

Datum započeo: april 2011

Opis: Kreirano kao, decentralizovana registraciju i prenos dns cenzure otporne; odobrila Vikileaks

KuarkCoin

Tržišna kapitalizacija na dan 22. Decembra: $ 20.9M

Datum započeo: Jul 2013

Opis: Povećava sigurnost hashing sa šest algoritama, u poređenju sa jednom SHA-256 algoritam Bitcoin je

Video

ProtoShares

Tržišna kapitalizacija na dan 22. Decembra: $ 15m

Datum započeo: Novembar 2013

Opis: Koristi memorijsku-teško Momentum dokaz o algoritma rada da bude otporan na rudarima koji koriste ASIC ili GPU sticanje masivni rudarski prednost; Vlasnici ProtoShares će dobiti akcije u criptocurrenci BitShares, nakon što je pokrenuta BitShares

VorldCoin

Tržišna kapitalizacija na dan 22. Decembra: $ 14.4M

Datum započeo: Februar 2013

Opis: cilj je da bude criptocurrenci izbora za dnevne transakcije na osnovu osnovu brzine, sa transakcijama u potpunosti potvrđena u roku od 60 sekundi

Megacoin

Tržišna kapitalizacija na dan 22. Decembra: $ 11.1M

Datum započeo: Maj 2013

Opis: Rudarstvo teškoće ne varira kao što to čini za druge kovanog novca; umesto toga, skup broj megacoins će biti pušten godišnje

Primecoin

Tržišna kapitalizacija na dan 22. Decembra: $ 7.5m

Datum započeo: Jul 2013

Opis: Searches for novih velikih prostih brojeva kao dokaz rada

Feathercoin

Tržišna kapitalizacija na dan 22. Decembra: $ 7m

Datum započeo: april 2013

Opis: Koristi algoritam heširanja a script na bazi, sa naprednim checkpointing bi se zaštitili od 51% napada

Slične vesti


Post Dogecoin

Može li Bitcoin Tipping zameniti tradicionalno onlajn oglašavanje?

Post Dogecoin

6 čudesnih i prelepih bitkoin događaja 2018

Post Dogecoin

$ 50k u Dogecoinu govori da je izgubljen u nedavnom Hacku

Post Dogecoin

Bittilicious proširuje plaćanja kreditnim karticama kupcima Altcoina

Post Dogecoin

Sve stvari Alt: Anon pregledi, Backslash-ov Beta i Pink partnerstvo

Post Dogecoin

Da li su kriptokvote u ratnoj državi?

Post Dogecoin

Zašto Bitcoin potrebuje sleng, bankomate i dogecoin za postizanje masovnog usvajanja

Post Dogecoin

Kuarks Shak-cess, Blackcoins PR Pivot i Dogecoins Victori Lap

Post Dogecoin

Rezervirajte jahačku luksuznu vilu za 3,5m Dogecoin

Post Dogecoin

Alpha Technologi preuzima pred-porudžbine za litecoin ASIC rudare

Post Dogecoin

Bitcoin Ekchange ANKS dodaje funkcije u iOS i Android aplikacije

Post Dogecoin

Milijarda dolara bitkoin stava, pravljenje centi Tvittera i indijskih bregova