Zašto naša ekonomska sloboda zavisi od blokchaina | RS.democraziakmzero.org

Zašto naša ekonomska sloboda zavisi od blokchaina

Zašto naša ekonomska sloboda zavisi od blokchaina

Adam Goldman je veteran preduzetnik i suosnivač Bitbui.ca, a criptocurrenci brokerske kuće.

U ovom mišljenju komadu Goldman tvrdi da nema ekonomija bez rizika od ljudske nesavršenosti i da je "nepouzdan" sistem kao blockchain je potrebno u slobodnu tržišnu ekonomiju.

Milton Fridman je jednom rekao, "Samo vlada može da savršeno dobro papir, pokrijte ga savršeno dobrim mastilom i napraviti kombinaciju bezvredna."

Dakle, zašto je verovao da treba poveriti upravljanje novca vladama?

Čini se da kako napredujemo i da se razvija kroz probleme koji su svojstveni u našim visoko regulisana, pod kontrolom vlasti ekonomija, možemo ignorisati jednostavnu istinu. Istina je da su naše privrede, naše institucije, nisu samo samo stvorio čoveka, ali regulisano, održava, menjati, izmanipulisani i menja čoveka, za bolje ili gore, nameran ili nenameran.

To znači da takva ekonomija i njeni učesnici su imuni od ljudske nesavršenosti.

Jedna reč koja predstavlja nepromenljivu standard u uspešnom ekonomskom sistemu slobodnog tržišta, poverenje. Ali šta je to što se mora verovati? Jednog vlasnika, trgovac, ili banka? Sama ekonomija? Mogućnost da se spreči ili dozvoli smetnje?

Mi stavljamo sredstva i transakcije sa ovim "od poverenja" učesnika kroz reputaciju odnosa i iskustva. Ovo poverenje se ne može pretpostaviti, za loše sreće može površinu za one koji rade.

Šta ako je rešenje da se eliminiše poverenje kao uslov za transakcijama bezbedno u slobodnu tržišnu ekonomiju? Onaj koji ima neotuđivo skup pravila, sličan ustavnih prava američkih građana.

Potreban nam je "nepouzdan" sistem.

Unesite blockchain

Otkako Bitcoin prekinut mnogi od naših života, njene osnovne tehnologije, blockchain je probudio spava gigante od velikog finansija vladama širom sveta.

Sada, oni utrkuju da razviju i razvijaju svoje 'pre-internet', 'pred-mobile' infrastrukturu na ovom novom "nepouzdan" standardom. Blockchain tehnologija je baza podataka u budućnosti, a budućnost je sada.

Kako mogu napraviti ovu tvrdnju? Pa, blockchain je knjiga podataka koja se digitalno snimaju. Ovi zapisi informacije čuvaju se u "blokovima" koji čine lanac. Informacije u svakom bloku je obezbeđen korišćenjem kriptografskih hashes, i dodaju linearno po prethodnom bloka. Ovo sprečava informacije u knjizi (na blockchain) bude izmenjen, osiguravajući poverenje i transparentnost se održava.

Dok mainstream utičnice i dalje negativno priču, nisu ti koliko je važna blockchain je.

Svaki veliki tržišni operator banka i akcija je trenutno u potrazi za zapošljavanje ili razvoj tehnologije vrti oko blockchain tehnologije kao što ste pročitali ovo. Ali aplikacije prevazilaze finansija. Bitcoin i Ethereum su pokazale da su najuspešnije primene takve tehnologije, sa druge biće centrirana oko digitalizacije i izvršenje ugovora kroz realizaciju pametnih ugovora - digitalizacije zakona.

Dok brainstorming alternativne aplikacije za blockchain tehnologiji, mogućnosti postaju neograničene.

Većina, ako ne i svi "pred-internet", "pred-mobile 'infrastruktura operateri treba da donese takvu tehnologiju, kao što je jeftinije, brže i sigurnije od aktuelnih tehnologija koje ga prethode.

Dajem dinar za to što misliš

Zamislite da možete da poseduju svoj zdravstveni karton? Vaša istorija kredita? Da li sistem glasanja u vašoj zemlji zaštićen blockchain? Ili čak eliminiše glavobolju jedne poreske kontrole pružajući vlasti sa nepromenljiv knjizi podataka u znak formatu?

Zamislite svet danas, analogno prethodno 9/11 obaveštajne zajednice, gdje su mnogi suvišni operacija dešava, resursi su uzalud i gomilanje inteligencije sprečava delovanje, odnosno zbog nedostatka razmene informacija.

Zamislite pomoću sistema za 'dele informacije, bez deljenja informacija ".

Na primer, kompanije kreditne kartice, banke, plaćanje procesora, itd, ne dele toliko informacija jedni sa drugima kao što bi trebalo. Takav sistem bi im omogućilo da dele određene podatke, bez otkrivanja pojedinosti o kupcima ili dobavljačima - u suštini metapodacima, koji može da pomogne sa mnogim izazovima danas trenutno prisutni u tim industrijama.

"Kombinacija ekonomske i političke moći u istim rukama je siguran recept za tiraniju", rekao je istakao ekonomista Milton Fridman.

Blockchain odvaja takvu moć i stavlja ga tamo gde pripada, sa smo mi narod.

Blockchain TechnologiEconomicsGovernance

Slične vesti


Post Blockchain

Da li je Digital Asset 50 miliona dolara finansirao udare za Bitcoin? VCs Veigh In

Post Blockchain

Šef inovacije holandske banke odbacuje Bitcoin

Post Blockchain

Bitcoin: sredstvo za globalnu nezavisnost

Post Blockchain

Kako bi tehnologija lanaca bloka mogla da posluži u digitalnoj demokratiji

Post Blockchain

Donošenje osjećaja kriptoekonomije

Post Blockchain

5 Bitcoin i Blockchain startups za Vatch u 2018

Post Blockchain

Bitcoin Vallet Apps Ponovo unesite iOS Store nakon Apple-ovog Shift politike

Post Blockchain

Kako Bitcoinova tehnologija može da preusmeri medicinska iskustva

Post Blockchain

Chainov iOS API pruža autorizaciju za otiske prstiju za Bitcoin aplikacije

Post Blockchain

BNI Ekec: Nedostatak industrijskih standarda Teško blokirajuće tehnike

Post Blockchain

Sa Blockchain-om, gde postoji dim, uobičajeno je dima

Post Blockchain

ASKS Detalji Blockchain Strategija u finansijskom ažuriranju