Zašto Microsoft želi svaki Blockchain na Azure Platformi | RS.democraziakmzero.org

Zašto Microsoft želi svaki Blockchain na Azure Platformi

Zašto Microsoft želi svaki Blockchain na Azure Platformi

Iako Microsoft testira vodu sa Bitcoin na kraju repa 2014., tech gigant pojavljuje spremna da bude daleko veći igrač na rastuće tržište za rešenja koje iskorišćavaju svoju osnovnu blockchain tehnologiju.

Od otvaranja svoje Azure cloud computing platforme na ekosistem ovog oktobra, Microsofthas dodao stalan tok partnera na svom blockchain-as-a-Service (Baas) rešenje - proizvod stilizovani kao neku vrstu "sandbok", gde partneri mogu komunicirati sa različitim tehnologije, od smart ugovora na blockchain usluge na bazi poreza izvještavanja, u okruženju niskog rizika.

Daleko od počevši od najvećih, rizični kapital koji podržava igrače, međutim, Microsoft je do sada skrenuo pažnju sa svojim često, i često nepredvidiv, partnerstva saopštenja za uslugu.

Na primer, u oktobru Microsoft odlučio da debituje svoj servis Baas ne sa kasnijim partnerima kao što su $ 32m Bitcoin pokretanje BitPaior vođenje evidencija usluga Factom (poznat po svojoj sada u zastoju, ali dobro objavljenog "partnerstvo" sa Honduras), ali sa tada relativno nepoznati distribuirana aplikacija kompanija koja se zove ConsenSis.

Od tada, Microsoft je podržao napore na svakojake blockchain usluga, od dugotrajnih altcoin projektima sa novim blockchains (Emercoin) da "build-iour-ovn" blockchain rešenja usluga (MultiChain).

Međutim, prema Microsoft-ov direktor tehnološke strategije, Marlei Grai, neće biti manjak novih blockchain igrača dodali u Azure platformu, s obzirom da je dizajniran za razvoj i testiranje.

Grei rekao CoinDesk:

"Mi želimo, i iskreno naši klijenti žele, pristup svim blockchain. To može biti dvojica u jednoj garaži koja račvastog Bitcoin i imali ovu genijalnu ideju i ljudi žele da probam to. Mi ne želimo da imamo bilo kakve prepreke. Mi 're otvoren za sve. Mi smo čak pomoći najmanji igrača na brodu. "

Grej ukazuje da je plan za Azure Baas platforma da pojačaju u "sertifikovane blockchain tržištu" od ovog proleća i da, u ovoj fazi, davaoci tehnologija podvrgavaju ozbiljniji bezbednosnu proveru.

Do tada, međutim, on vidi platformu kao onaj koji treba da podstakne okruženje obrazovanja i saradnje, sa proizvodima koji se obraćaju korisnicima koji žele da uče kroz pokušaja i pogrešaka.

Grej dalje nastojao da sugeriše da je Microsoft bio oprezan da deluje kao "čuvar" za uslugu, s obzirom da je tehnologija je još uvek u ranoj fazi.

"Nećemo da izabere pobednika", dodao je on. "Čak i ako smo pokušali da, tržište ne bi želeo da ona koju smo izabrali."

Izbegavanje takmičenje

U intervjuu, Grej je stalo da smesti Microsoft nova ponuda s obzirom na nedavnu priliv velikog ime tehnologa, banaka i firmi za profesionalne usluge u ekosistemu - svi oni izgledaju nameru pomoći institucijama da njihov novi interes u svemu blockchain delotvoran.

Na primer, plaćanje internet firma Earthport je dosadan do i slično pozicioniran servis koji se fokusira na povezivanju banke i usluga platnog prometa u Ripple protokolu. Siva, s druge strane, opisao Microsoftov cilj da pomaže olakšati interakciju između klijenta i blockchain provajdera protokol nivou

"Gledamo mestima gde se ne takmiče sa našim klijentima i partnerima, ali mi pokušavamo da budemo što platforma kompanije smo tradicionalno bili", objasnio je Grej.

U tom svetlu, on je kategorisan rad u toku u kompanijama kao što su Accenture, Deloitte, Ernst & Ioungand KPMG i više fokusirani na svoje tradicionalne oblasti - primenom blockchain tehnologije u slučajevima poslovne namene, oblasti u kojoj on ne veruje Microsoft može, ili treba, takmiče.

"Vertikalna ekspertiza će doći od naših tradicionalnih vertikalnih partnera", rekao je Grej. "Nećeš da nas vidi pisanje akcije platformu za trgovinu."

Umesto toga, Grei pohvalio Microsoft proizvod za njegov uspeh koji omogućava partnerima da obezbede potencijalnim klijentima pristup njihovom tehnologijom na način koji "obezbeđuje brzo povratne informacije" i omogućava im da brže reaguju na zahtev kupaca.

U svom blogu, Grei sumirati ovu strategiju kao onaj koji omogućava korisnicima da "ne brzo i jeftino".

Taking a neutralan stav

Što se tiče kako Microsoft vidi svoje napore za razliku od konzorcijuma nastalih velikim bankama, Grej je nastojao da pozicionira tehničku giganta i pružanje neutralna, "Švajcarska tipa" okruženja za razvoj.

Pored razvoja peskom, konzorcijuma su se pojavili kao sve favorizovani putu za banke i finansijske institucije žele da bolje razumeju tehnologiju. Najpoznatiji do sada, R3CEV, je do sada potpisala 42 banaka u nastojanju, i nastoji da proširi svoj mandat izvan ovog demografije.

Ali, ove mreže nisu optimizovana za obradu svaku potrebu učesnika, Grej tvrdi.

Konzorcijuma projekata, smatra on, može da iskoristi Azure platformu za ofset potrebu za tradicionalnim vrste sporazuma poverenja u permissioned blockchain mrežama.

Dok Bitcoin je blockchain ima gotovo Darvinovu 'svaki entitet za sebe' okruženju često naziva "nepouzdan", konzorcijuma do sada izgleda da su zainteresovani za replikaciju postojeće odnose poverenja zasnovane na distribuiranom glavne knjige okruženju.

Jedan konkretan primer u kojoj Microsoft usluge mogu poslužiti kao arbitar, Grej je, u ključ za šifrovanje skladištenja.

"Kada konzorcijum ima ključeve kraljevstva, mogu se držati na Azure, a ne pojedine banke", rekao je on. "Oni će možda želeti da konzorcijum da bude u stanju da uradi upravljanje, ali takođe želeti da poseduje sopstvene resurse."

On je takođe tražio da se pozicionira cloud ponuda, kao zreliji testiranje okruženja za takve napore - potraživanja svedoči činjenica da je R3 koriste Azure kao deo svoje prve završene blockchain testa sa 11 najvećih banaka.

Ubrza inovacije

Što se tiče trenutne verzije servisa BAAS azure je, Grej je naglasio da je "potpuno otvoren" za javnost sada, a da klijenti mogu razviti blockchains bilo direktno u Azure ili u lokalnom centru podataka preko svoje platforme.

Za oblaka korisnike, blockchains mogu biti raspoređeni klijenata koji "popunite veb interfejs i kliknite na Go". Odatle, Marli je rekao, da se može upravljati kao i bilo koja virtuelnoj mašini u oblaku okruženju, sa korisnicima brzo dodajući blockchain mreže.

Takvi mehanizmi, međutim, trenutno razvija aplikacije usluga, a ne Microsoft. Tako, na primer, programeri žele da radi Ethereum na virtuelnoj mašini će morati da se rasporedi preko created bi tech BlockApps platforma provajdera.

Grei opisao ovu sposobnost za inovatore i izvršilaca za interakciju u energetskom smislu, što ukazuje da Microsoft vidi Azure kao način da se pojača tempo inovacija u blockchain sektoru.

"Možete imati privatnu oblak, ali čvorovi mogu da sede pod stolom ljudi. Ako su permissioned da se pridruže blockchain, oni mogu da se pridruže", rekao je Grej.

Na taj način, on je sugerisao da Baas je način da kompanija ponove svoj proces sprovođenja eksperimenata, i njene uspehe.

". Mi smo u početku je pokrenuo Baas platformu da obuhvati brojne blockchain platforme kako bi se klijentima i partnerima i programerima da pokuša te stvari da shvatim strategije", rekao je on, zaključujući:

"Sada možemo da automatizuju setup i da ga do 20 minuta u blockchain okruženju."

Blockchain TechnologiMicrosoft

Slične vesti


Post Blockchain

R3 Direktor: 2017 godina je godina DLT Pilota

Post Blockchain

Ben Lavski će dostaviti Bitcoin keinote na Monei20-20

Post Blockchain

Bitkoin u Headlines-u: Blockchain Scores Economist Cover

Post Blockchain

Valmart, Kroger i Nestle tim sa IBM Blockchainom za borbu protiv trovanja hranom

Post Blockchain

Bitkoin u naslovima: Pileća i jaja debata

Post Blockchain

4 Predviđanja za Hipe-a za privatne blokove u 2018. godini

Post Blockchain

Blockchain Addresses Kontroverza sigurnosti: Moramo da radimo bolje

Post Blockchain

Internet Securiti Pioneer predstavio projekat na Univerzitetu Blockchain

Post Blockchain

Database Glitch uzrokuje Blockchain.info Outage

Post Blockchain

Ono što Blockchain znači za ekonomski prosperitet

Post Blockchain

Microsoft otkriva projekat Manifest, plan za praćenje proizvoda za blokiranje

Post Blockchain

Kako Blockchain Tech inspirisao svet umetnosti