Zašto Blockchain prvo neće poremetiti banke | RS.democraziakmzero.org

Zašto Blockchain prvo neće poremetiti banke

Zašto Blockchain prvo neće poremetiti banke

Oliver Bussmann je Fintech savetnik i bivši grupa CIO UBS, i Nik Vilijamson je direktor i osnivač kredita običaj blockchain provajdera.

U ovom mišljenju komadu, autori tvrde da, uprkos obećanju da blockchain rešenja drže u bankarskoj industriji, sektor neće biti prvi put tehnologiju rastućoj u stvarnom svetu delovanja.

Kao dvoje ljudi koji su blisko sada rade sa blockchain neko vreme, nemamo nikakve sumnje potencijal ovih uređaja da radikalno transformiše finansijsku industriju.

Mnogo bolji način da se izgradi i održi međusobno povezane knjige - srce finansijskog sistema - čini se predodređena za posao.

Ali, dok su banke i Fintech kompanije širom sveta su zauzeti razvoju rešenja blockchain na bazi, mi smo verovatno da vidimo blockchain "uživo" u drugim industrijama prvi.

To je nešto kao paradoks, pa mislimo da vredi bliži pogled.

Regulacija, regulacija, regulacija

Kada je Oliver mogu da potvrdim iz svog iskustva, glavni teret na implementaciju inovacija u finansijskim uslugama je regulacija.

Kao deo jedne od najvećih visoko regulisana sektora u svetu, banke će morati da sačeka za regulatornu sigurnošću na bilo kom broju pitanja pre nego što oni mogu da oslobode platforme blockchain bazi. Stroga pravila u vezi prikupljanje, čuvanje i deljenje podataka o korisnicima dodati slojeve rigoroznim validacije, verifikacija i unutrašnje znaka-off na vrhu regulatornog odobrenja.

Iako su mnogi regulatori su aktivno podržava banke u istraživanju blockchain, to jednostavno nije okruženje usmerena na rano usvajanje u divljini.

Činjenica da su banke suočavanje sa smanjenim IT budžete, kao i teškog nasleđa IT ulaganja, predstavlja prepreku kao dobro. Kao u izvesnoj meri su legaci načine razmišljanja: Finansijska industrija je uložio ogromna sredstva u centralizovane modela; blockchain predstavlja suprotnu svjetonazor.

Više plodno tle

Verujemo blockchain prvo će se realizovati u više blago regulisanim sektorima, posebno onih koji se suočavaju sa izazovima u upravljanju kontrolu pristupa podacima i obezbeđivanje integriteta podataka. Ovo može biti osetljive lične informacije (PII), kao što su zdravstvene evidencije, konkurentnih tajni ili drugim internim korporativnim podacima. Ili može biti intelektualnu svojinu, kao i upravljanje autorska prava za muziku i umetnost.

Oblasti spremna za poletanje uključuju e-uprave, upravljanje lancem snabdevanja i finansije, osiguranje, nekretnine i Internet Stvari. BHP Billiton je announcementlast nedelje da je koristio blockchain da poboljša svoje procese u lancu snabdevanja je savršen primer kako se to već dešava.

Korisni slučajevi korišćenja za sve

Na kredita, Nik je posmatrao ovaj trend tesno previše. Kompanija je istražuje broj slučajeva korišćenja izvan finansijskih usluga, kao što su dokaz o identitetu, procesi nabavke, i međuodeljenskim plaćanja. On je nedavno radio sa klijentom na rešenju blockchain korporativnog identiteta.

Krediti je takođe bila veoma aktivna u uvođenju elektronske uprave, gde blockchain ima potencijal da ubacili poverenje i odgovornost u mnogim procesima. To podrazumeva obezbeđivanje sredstava za deljenje osetljive lične podatke između odeljenja koja sprečava curenje podataka, dok još omogućavajući provera integriteta podataka.

Dobra vest za banke je da su mnogi od slučajeva ne-finansijske upotrebu takođe pružaju ubedljive prve kupce za eventualne finansijske one. Ako možemo da rešimo upravljanje lancem snabdevanja, na primer, od nismo daleko od rješavanja lanca snabdevanja finansije.

Dakle, iako ne možemo videti distribuira Ledgers preuzima u finansijskim uslugama odmah, da ne treba tumačiti kao što znači da nikada neće dogoditi.

Kada je u pitanju blockchain i banaka, nema pobegne sudbina.

Izvorno Ovaj članak je objavljen u Fintech Pulse, Oliverovih blogfeaturing Megatrends, digitalne transformacije i inovacija u Fintech industriji. Pratite Oliver on Tvitter ovde.

Blockchain TechnologiBankingRegulation

Slične vesti


Post Blockchain

Gde su svi privatni blokeri nestali?

Post Blockchain

Rukovodioci Blockchain-a potpisuju obavezu da adresiraju pitanja upravljanja

Post Blockchain

Blockai pokreće Netscape za Bitcoin sa Blockchain Brovser-om

Post Blockchain

Bitcoins Killer Apps

Post Blockchain

Ukraden bitkoin? Funkcija protiv krađe dobija drugi život na Sidechains-u

Post Blockchain

Bitcoin Vallet Apps Ponovo unesite iOS Store nakon Apple-ovog Shift politike

Post Blockchain

Bitkoin veliki izazov u 2016: Doset 100 miliona korisnika

Post Blockchain

Samo u Arizoni: Kako pametna ugovorna osvajanja pobedjuje tokom startupa

Post Blockchain

Ja sam stvarno u Blockchainu. Ja Blockchain Sve!

Post Blockchain

Bitcoin i Litecoin Top Izvori VikiLeaks Donacije

Post Blockchain

Consensus 2018: Šta Internet može naučiti Blockchain inovatore

Post Blockchain

Blockstack na Vall Street-u