Zašto Big Bank Blockchain vodi odlazi za startupe | RS.democraziakmzero.org

Zašto Big Bank Blockchain vodi odlazi za startupe

Zašto Big Bank Blockchain vodi odlazi za startupe

Poslednjih meseci smo videli blockchain inovativnih stručnjaka koji polaze nasleđene finansijske institucije za manje startup, ali motivacija voze ovu promenu u industriji su manje nego jasni.

Do danas, to je bio jedan od manje raspravlja trendovima 2016., s obzirom na nedostatak javnog dijaloga od glavnih firmi utiče i relativno miran novih pokretanje osnivača, od kojih su mnogi žele da posluju sa svojim bivšim poslodavcima.

Do sada u 2016. BNP Paribas, Deloitte JP Morgan i State Street, su svi videli članovi njihovih blockchain timova odstupi. To je dalo povoda za novog talasa manje poznatih startup, uključujući firmi kao što su DPactum, Kadena i Nuco. Ipak drugi, kao osnivač i rukovodilac Philips Blockchain Lab, ima leftvithout navodeći zašto.

U intervjuima, predstavnici ovih startup kažu da su polasci su više o dovođenju svoje preduzeće blockchain uvida u široj grupi industrije. Umesto rezultat bilo kakvih rezova u trošenju na velikim leđa, ova nova generacija osnivača veruje da će biti lakše da se podigne više kapitala, brže, izvan firme.

Za Stuart Popejoi, koji je napustio JPMorgan je blockchain Projektovanje jula da osnuju finansijske usluge fokusirane privatno blockchain pokretanje Kadena, radi se o mogućnosti i potražnje.

Popejoi rekao CoinDesk:

"Naš rad na JPMorgan utvrdi da skalabilna blockchain bilo moguće, ali neko ipak morao da ga izbacimo u industriji. Na kraju krajeva, blockchains su sami po sebi između organizacione, dok će prioriteti JPMorgan biti da rešava probleme u banci."

Ali, Popejoi nije išao sam, kao i njegov kolega JPMorgan kolega, programera Vill Martino, takođe je prelazak na Kadena. Ova dva bivša banke šefovi žele da donesu tehnologiju na širem tržištu, a u njihovim očima, još je dovoljno rano da bi napredak.

Čak i visokog profila preduzeća blockchain grupe imaju problema da odgovorim osnovne tehnička pitanja - prilagodljivost, transakcije privatnost i bezbednost pametnih ugovora - o tome kako se blockchain biti implementiran, rekao je on.

"Kada smo bili u banci, jednostavno nisu mogli naći rješenje dobavljača koji mogu da pruže neophodnu performanse naše slučajevi korišćenja zahtevao bez žrtvovanja robusnost i jednostavnost pravog blockchain, zbog čega smo 'valjane naše'," Popejoi rekao.

Prirodne progresije

Drugi bivši rukovodioci finansija odlaze za postojeće startups.

Džeremi Drane, na primer, bio je ranije šef blockchain na 'velike četvorke' računovodstvene firme PvC pre ulaska blockchain pokretanje Vaga kao svoj CCO. Drane je rekao da vidi nedavnu seriju polazaka kao prirodnog razvoja tehnologije kreće od eksperimentisanja u pilot fazi.

"Ono što vidimo je prvi krug projekata koji se kreću. Od inovativnih budžeta u preduzećima ciklusa evaluacije u kojima su tvrđi procesi", rekao je Drane. "Postoji potpuno drugačiji skup pravila oko kako ti projekti se upravlja i šta fleksibilnost imate."

Ovo sazrevanja je još jedan mogući razlog da se članovi blockchain timova u institucijama zastarelim dalje, ali industrije analitičari takođe razgovarao sa svojim "seksepilu".

Za profesionalce koji su usmerene ka inovacijama, kreće u proizvodnju je manje privlačna. Umesto toga, oni će uzeti ono što su naučili i izgraditi startapima da svela tehnologiju na više industrije.

"Verovatno ima push-i-pull faktori za ulazak startups. Potencijal okrenut je veći u preduzetničke prostoru nego u upravljanju tim u velikoj organizaciji", rekao je Antonije Luis, nezavisni konsultant blockchain.

Iako se čini da je dovoljno blockchain startup da idu okolo, većina ovih kompanija posluju u finansijskih usluga prostora. Legaci preduzeća u drugim industrijama treba pomoć usvajanjem tehnologije za svoje poslovne modele. Potrošačkih proizvoda kompanije, zabavu i medijske kompanije, kao i projekte humanitarne i međunarodne pomoći, samo su neke od industrija trenutno pokazuju interesovanje za blockchain.

Kris Larsen osnivač i direktor Ripple, rekao je Ovim potezom da blockchain optimizam i dalje u porastu za obe banke i počeci.

"Ako ništa drugo, ja bih rekao da je to indikacija da stvar su sve jači i da je [profesionalci] vide stvari u ekspanziji i žele da se stave tamo gde je akcija", rekao je Larsen.

Neizvjesnosti

Drugi su pokazali više skepticizam.

Gideone Grinspen, osnivač i izvršni direktor specijalizovane blockchain tek Coin nauka, vidi tržište za privatne blockchain rešenja ugovora. Na primer, on je rekao da je zabrinutost oko poverljivosti uzdrmala veru u slučajevima korišćenja kao što su kliring i saldiranje koji je ranije namenjenih R & D budžeta.

"Mnogo ranih investicija banaka u blockchains su zasnovani na ovom očekivanom korišćenju slučaj, nego više opštih ideja zajedničkog skladištenje podataka (za koju blockchains su pogodne). U tom slučaju bilo bi logično da oni smanjiti potrošnju u oblast ", rekao je on.

Međutim, Grinspen je rekao da mu nije video usporavanje u upotrebi Multichain platforme Coin nauke je za velike pilot programa banaka. Do sada, kako je rekao, Multichain se koristi za kreiranje crovdfunding platformu, pregled regulator i zajedničku dokumentaciju za overu kod notara usluge.

Jedan od razloga banke mogu da se vuče nazad na eksterne investicije kapitala i partnerstva sa startup bi mogao da bude toliko prisustvo i isticanje blockchain startup na tržištu.

"Banke mogu čekati da vidimo koji platforme postane dominantan pre razvoja projekta na bilo koje platforme", rekao je Grinspen.

Mnoge banke, analitičari kažu da, jednostavno nemaju dovoljno ljudi da filtrira kroz i veterinar svih ovih različitih počeci.

Za sada, izgleda da industrija će ostati zaglavljeni u nezgodnoj pozicioniranje svoje hipe ciklusa. Iako mnogi su nagoveštaj 2017 kao "Iear of the Blockchain", to je verovatno da će ova tvrdnja važi za godine koje dolaze.

Libra je Drane zaključio:

"Mogu da razumem skepticizam, ali ovi sistemi potrebno dosta vremena da se izgradi."

Slične vesti


Post Blockchain

Apple uklanja Coinbase iz App Store manje od mjesec dana nakon pokretanja

Post Blockchain

Hiperledger preuzima skaliranje blokova sa novom radnom grupom

Post Blockchain

Chainov iOS API pruža autorizaciju za otiske prstiju za Bitcoin aplikacije

Post Blockchain

Technologi Blockchain Ekplored at TechCrunch Disrupt London

Post Blockchain

ISITC: Ulaganje u blokchain uticaj 12 do 18 mjeseci u gostima

Post Blockchain

Lokalna samouprava u Južnoj Koreji Taps Blockchain za glasanje u zajednici

Post Blockchain

Centralna banka Hong Konga: Blockchain ima ogroman potencijal

Post Blockchain

Blockai pokreće Netscape za Bitcoin sa Blockchain Brovser-om

Post Blockchain

Da li je Bitcoin stvarno sledeći Internet?

Post Blockchain

Blockchain preusmjerava aplikaciju za plaćanje Bitcoin za trgovce

Post Blockchain

Internet Securiti Pioneer predstavio projekat na Univerzitetu Blockchain

Post Blockchain

Anketa State Blockchain: Da li je K3 glavni prodor?