Venture Capitalists i Bitcoin kompanije reaguju na Apple Blockchain Ban | RS.democraziakmzero.org

Venture Capitalists i Bitcoin kompanije reaguju na Apple Blockchain Ban

Venture Capitalists i Bitcoin kompanije reaguju na Apple Blockchain Ban

Vest da je Apple je izvukao Blockchain.info aplikaciju iz svog App Store izbio u ranim hoursof jutros (Velika Britanija-put) i kratkoročni efekat se činilo da je pad u ceni Bitcoin.

U ponoć (GMT) na pricevas $ 822. Oko 15 minuta kasnije, Blockchaintveeted svoj odgovor na odluku Apple-ov i, tokom sledećeg sata, Bitcoin cena pala na $ 793. Do 08:30, cena je pala na $ 783,04, najniži je prošlo od 2. Januara.

U vreme pisanja, cena je vratio do $ 802, ali to je i dalje 8% niži od jučerašnjeg visine od $ 874.

Džeremi Allaire, direktor kruga, Bitcoin kompanija koja podiže $ 9m u fundinglast godine, rekao je da je uvjeren je pad cena je bila uzrokovana radnjama Apple. Rekao je:

"Obim Bitcoin da se trguje svaki dan je tako mali da samo jedna osoba, možda veliki rudar koji prodaje BTC-da likvidnost, može da se kreće cena Dakle, cena istih često apsolutno nema nikakve veze sa onim što se dešava u. Vesti. "

Nic Keri, direktor Blockchain složio, dodajući da bilo koje vreme značajno vesti pauze oko Bitcoin, cena se kreće jedan ili drugi način. Međutim, on ne smatra da je najnoviji cena pad biti problem.

"Bitcoin je izuzetno otporna. Ja sam uveren cena će se brzo oporaviti. Bitcoin je otporna na politiku app store Apple", rekao je on.

Efekat na VC aktivnosti

Keri i ne misli da je odluka Apple će imati šire implikacije. On sigurno ne misli da će potez staviti prigušivač na VC aktivnosti u Bitcoin prostoru.

"Najveći migracija ljudskog i finansijskog kapitala je u toku u Bitcoin projekte, a mi smo tek počeli."

"VCS shvatiti da Apple-ov oštra protiv Bitcoin politika nije ništa novo. Coinbase podigao 25 miliona $ nakon njihova aplikacija je vukao prošle godine", rekao je on. "Najveći migracija ljudskog i finansijskog kapitala je u toku u Bitcoin projekte, a mi smo tek počeli."

Džeremi Allaire takođe ne misli Venture Capital preduzeća će se odloži investiranje u Bitcoin kompanija zbog grubog stava Appleov na digitalnim valuti aplikacija.

"Kvalitet VC firme nisu novosti pogon u svojim odlukama. Oni koji su uzbuđeni zbog Bitcoin se predugo pogled i zanima kako se prostor da se razvija", rekao je on.

Allaire veruje kompanije mogu izgraditi "izvanredne" aplikacija koje se mogu koristiti na iOS u brovseru i da oni mogu ostvariti 99% od onoga što može da se uradi u rodnom aplikaciji.

VK aktivnost u Bitcoin prostoru sigurno ne izgleda da usporava. Blockchain, BitPaiand Bitstampare sve glasine da se u procesu podizanja mamuta finansiranja runde.

Losing uslugu

Evidentno je da su akcije kompanije Apple je izgubio Prilično navijače u proteklih 24 sata. Tvitter, reddit i drugim forumima su preplavljene negativnim komentarima u cilju tehničkom giganta.

Beri Silbert, direktor Druge tržišta i osnivač Bitcoin investicionog fonda, izrazio razočarenje u tvit:

Razočaravajuće da vidi @Appleturn leđa miliona Bitcoin korisnika širom sveta. Ja ću da kupim novi telefon ASAP http://t.co/k5Rvfi5ugr

- Beri Silbert (@barrisilbert) Februar 6, 2014

Korisnik Tvitera Bitrific je podjednako nezadovoljni tim potezom:

Zbogom moj iPhone i iPad - nikad više bilo koji Apple proizvoda: Nakon zabrane blockchain aplikaciju iz prodavnice, ja http://t.co/VvVv3tpHnv

- BITRIFIC (@bitrific) Februar 6, 2014

Ek-na Facebook izvršni Chamath Palihapitiia bacili u vrednosti svojih dva centa ", takođe:

$ AAPLblocking blockchain me tera da pomislim: 1) će zakone kojima ne moze da inovira 2) stvara ogromnu motivaciju da se preseli u android

- Chamath Palihapitiia (@chamath) Februar 6, 2014

Keri je rekao da njegova kompanija je dobila "ogroman odgovor" iz Bitcoin zajednice, u obliku stotina podrške komentarima i porukama.

On je naglasiti Blockchain ne odustaje i naglasio da su njegove kolege već počeli inženjering HTML5 aplikacija koja će uskoro pokrenuti na Blockchain.com.

"Naravno, korisnici mogu preuzeti naš Android app u bilo koje vreme -.., U stvari, to ima zapis dan Apple je gubi tlo širom sveta i oni će se naći na pogrešnoj strani istorije ovde smo samo da ih preskoči," Keri zaključio je.

Iskorenjivanje takmičenje

Allaire spekulisali da postoje dva moguća razloga zašto Apple je zabranjen Bitcoin Vallet aplikacija. Prvi je konzervativizam - da je kompanija strahu od percepcije rizika koji dolazi sa Bitcoin.

Oni na strani procene rizika od tima politike Apple može da se gleda na saveznim optužnica Bitcoin-povezana, sprovođenje zakona actionsand novca launderingstories koji su leteli okolo i odlučuju da je najsigurnije da se kloni, barem za sada.

Drugi motiv Allaire sugeriše da je Apple želi da postave kordone i steknu poziciju prednost u platnom prostoru digitalnog. Rekao je:

"Apple-ov iBeacon i Bluetooth protokoli su vrlo jasno dizajnirana za plaćanje Te dve stvari su vlasništvo -.. Niko ne može da ih koristi, i mislim da je vrlo jasno da Apple planira da uvede svoj digitalni novčanik"

On se, međutim, veruju da kompanija će pokrenuti svoj digitalni valutu, samo da će zadržati prednost digitalnih plaćanja blokiranjem Bitcoin aplikacije koje se mogu koristiti za slanje i primanje sredstava.

Allaire veruje da, ako je to slučaj, ipak, Federalna komisija za komunikacije (FCC) će u korak kako bi se sprečilo Apple koriste App Store da monopol na tržištu.

"Postoji presedan za to", rekao je on. "Kada iPhone izašao i Google želi da pokrene Google Voice kao aplikacija na iOS Apple je zabranio i ne bi odobrio nijedan glas aplikacije. FCC onda je akciju."

Za međuvremenu, Apple je držeći se svoje topove i što ga čini izuzetno teško bitcoiners da ostanu lojalni brend. Nešto mi govori da će Android je da vidi šiljak u novim korisnicima u narednim danima.

Slične vesti


Post Blockchain

Blockchain Application Stack

Post Blockchain

Bitcoin Defender izgovara na London Blockchain događaju

Post Blockchain

Etereum Creator otkriva nedostatak finansiranja od 9 miliona dolara

Post Blockchain

6 stvari koje ste propustili iz države Bitcoin

Post Blockchain

Ethereum pokreće Criptocurrenci 2.0 mrežu

Post Blockchain

Kineski Auto Giant Vankiang planira 50 miliona dolara za Blockchain fond

Post Blockchain

Autori za blokadu revolucije Pokrenite istraživački napor za preduzeća

Post Blockchain

Cripto 2.0 Roundup: SEC Glasine, Svarms Paidai i Ethereum Ekpand

Post Blockchain

Istraživanje ispituje kompatibilnost javnih i privatnih blokova

Post Blockchain

Svift kaže da Hakeri mogu ujediniti banke i blokade blokatora

Post Blockchain

Blockchain Tech smanjuje korporacije oslanjanje na ljude

Post Blockchain

Nakon Novca: Trendovi u investiciji investiranja u Bitcoin Venture Capital