Unutar fabrike Blockchain: Kako je IBM-ov Distributed Ledger Vork postao globalni | RS.democraziakmzero.org

Unutar fabrike Blockchain: Kako je IBM-ov Distributed Ledger Vork postao globalni

Unutar fabrike Blockchain: Kako je IBM-ov Distributed Ledger Vork postao globalni

Za jedan od najvećih svetskih tehnoloških kompanija, "mali" je relativan pojam.

Tako da kada je IBM, tehn konglomerat koji ima 380.000 zaposlenih, kaže da ima "mali" tim koji radi na blockchain, za pokretanje standardima, to je sve samo ne. Daleko od toga da samo gradi garažu i da je kadrovski sa nekoliko inženjera, IBM je kreirao mrežu globalnih kancelarija traže da se operatizuje svoj tim od 1.500 blockchain profesionalci sada radi od desetak kancelarija.

Možda više impresivno, svi ti pokretni delovi su u koreografiji jedne osobe: Marie Vieck, 20-godišnjeg veterana iz IBM i generalni direktor novoformirane blockchain jedinice.

U ekskluzivnom intervjuu za CoinDesk, Vieck objasnio šta je potrebno da se izgradi distribuira netvorksusing i njena vlasnička IBM-Blockchain Platform i open-source Hiperledger tkanina, koja joj je firma pomogla pionira. Za kompanije žele da dobiju pristup jednom od tih mreža, gradi svoju mrežu ili se takmičiti protiv IBM, opis korak-po-korak pruža redak uvid u to kako $ 135 milijardi dolara kompanija obavlja svoje blockchain posao.

Govoreći iz njene kancelarije u sedištu kompanije IBM Vatson u Menhetnu (polovina onoga što se interno naziva "Blockchain Sever"), Vieck naslikao sliku distribuira tima koji u mnogome odražava na blockchain u svom dizajnu.

Ona je rekla CoinDesk:

"Pokušavamo da zadrži kao ko-lociran je moguće sa timovi rade zajedno tako da zaista mogu da se fokusiraju na brzinu na tržištu koji želimo da vidimo."

Blockchain Severna

Dok je njen posao sada zuji i nazad između Menhetna lokacije i istraživačkog centra Thomas J. Vatson u Iorktovn Heights, Nev Iork (u drugoj polovini Blockchain severu), Vieck prvo počela da radi sa IBM davne 1997. Godine, kada se pridružila kao jedan od osnivača povoju internet jedinice kompanije.

Kao deo ovog tima, počela je karijeru pronalaženja predmeta poslovne svrhe za vrhunske tehnologije da bi na kraju uključuje KSML, Veb Services i mobilni, priprema je na mnoge načine za njenog trenutnog zadatkom da pomogne IBM-ovih klijentima blockchain.

Je "rešenje Rad" iz ovog procesa - kao Vieck ga zove - je skoncentrisana Blockchain severu, montaže mehanizam projekta, gde zaposleni pomoć klijentima širom sveta izgradi aplikacije koristeći IBM Blockchain platformu.

Velikim delom na open-source kodu u srcu strategije blockchain IBM-a, onaj koji omogućava klijentima gradi na svojim distribuiraju knjigama, kao, Vieck često ne uključe sve klijente - ili potencijalnih klijenata - već uznapredovala u svom radu.

Što se tiče rada na toj open-source platforma, i same IBM-Blockchain platformi, koja u velikoj meri odvija 511 milja južno.

Blockchain Južna

Poznat kao "Blockchain juga", kancelarije Research Triangle Park u Raleigh, North Carolina, dom za ono što Vieck naziva IBM "platforma posao."

Ovo je mesto gde je IBM Blockchain platforma - razvijen je za protekle tri godine - unveiledfor preduzeća prošlog meseca. Platforma je dizajniran da bude jedan end-to-end ili "puna ciklusa" rešenje, gde programeri i menadžeri mogu da eksperimentišu sa tehnologijom, izgradnja ga i testiranje ili po satu ili putem pretplate.

Ova platforma je mašina koja delimično cranks od rešenja u Blockchain severu. Ali "platforma rad" ima drugačije značenje u Blockchain jugu.

Za graditelji širom sveta sa više avanturističkog savijena, to je takođe gde mogu da idu da zaposle pomoć na projektima koji zaobilaze vlasnički platformu IBM i idu direktno na svom open-source jezgra: Hiperledger tkanina.

Dok tkanina sastoji od oko jedne trećine ukupnog kod koji se koristi u vlasničkom IBM Blockchain platformi, svako može graditi na tome - čak i ako ono što oni žele da stvore je direktan konkurent za IBM.

"Šta god da je potrebno da uradite na tehničkom nivou da rade ili da se izgradi blockchain mrežu, želeli bismo da vidimo nastavlja da širi u toj platformi", rekao je Vieck.

Littleton Masačusets

IBM najnovije blockchain kancelarije se nalaze u IBM masovne Lab u Littleton, Massachusetts.

Prvobitno otvoren u januaru 2010. Godine, kao što je tada reklamira je IBM kao najveći razvoja softvera laboratoriji u Severnoj Americi, lokacija sada služi kao satelitsku lokaciji sorti za Blockchain severu.

Ali, umesto da se fokusiraju na rešenja radi generalno, lokacija pomaže razvoj šta Vieck naziva "rešenja akceleratore," ili često se koristi vidžeta kao što je provenijencija motor zahteva mnoge IBM klijenata za praćenje predmeta.

Ključno je, međutim, to je takođe donje operacije za drugu vrstu rešenja: upravljanja.

Na osnovu naučenih lekcija iz drugih implementacija IBM koristi granu Littleton da pomogne kompanijama da napiše softver za ugrađene nove članove, razvije konsenzus mehanizme kako bi mogli da pronađu načine da postigne dogovor, a ako stvari krenu naopako, kick loše glumce van mreže.

Ili, kako Vieck put it:

"Kako stvari rade mrežu na skali."

U garaži

Ubedljivo najviše pokretanje nalik komponenta blockchain rada IBM, Vieck takođe nadgleda devet "Bluemik garažama" rasutim širom sveta, u Njujorku, Torontu, San Francisku, Londonu, Nice, Tokio, Singapur, Austin i Melburnu.

U početku pokrenuta u 2014. Godini, su za saradnju lokacije su slični VeVork objekata, ali sa startup rukom izabrani da dobiju podršku od IBM-a.

Postepeno, te lokacije su prilagođeni za smeštaj rastuću potražnju od blockchain kompanija. Nedavno, ovo jula, BlueMik Garaža u oblasti Njujorka Soho (na slici gore) proširen podršku za blockchain usluga.

Na ovim različitih lokacija, a u svim realnim garažama gde ljudi grade na tehnologiji otvorenog koda Vieck pomogla razvoju, rekla je ona osnovni principi koji čine IBM-blockchain mreže prvo da koren.

"Za mene, to je kao tržnom centru", rekla je ona, zaključujući:

"Možda imati sidro stanara, ali ne ostanete u tržnom centru, osim ako sud hrana je dobra, ima dobrih filmova igra. Želiš svih ovih usluga sa dodatnom vrednošću oko te mreže."

Slične vesti


Post Blockchain

5 Bitcoin i Blockchain startups za Vatch u 2018

Post Blockchain

11: FS podržava blokadu od 50 miliona dolara za bankarski fond

Post Blockchain

BNI Ekec: Nedostatak industrijskih standarda Teško blokirajuće tehnike

Post Blockchain

Apple odobrava bitVallet iOS App Sa funkcijom slanja BTC-a blokirana

Post Blockchain

Antonopulos napušta sigurnosnu ulogu Blockchain-a da postane savjetnik odbora

Post Blockchain

Blockchain i porast umreženog povjerenja

Post Blockchain

Prekidanje bankarskog posla u trci do Blockchain-a

Post Blockchain

Blockchain raste dalje nakon zatvaranja 30,5 miliona dolara finansiranja

Post Blockchain

Privatnost u Blockchain-u: Gde smo se nalazili?

Post Blockchain

Bitcoin, Stellar i Sidechains u Budućnosti summita za novac

Post Blockchain

Bitcoin Defender izgovara na London Blockchain događaju

Post Blockchain

MimbleVimble neće ICO, već će pokrenuti kriptocurrenci