Uloga Microsoft Eies-a za Bitcoin, etereum u decentralizovanom ID-u | RS.democraziakmzero.org

Uloga Microsoft Eies-a za Bitcoin, etereum u decentralizovanom ID-u

Uloga Microsoft Eies-a za Bitcoin, etereum u decentralizovanom ID-u

Softverski gigant Microsoft je rekao da vidi potencijal za javne blockchains u podršci decentralizovane identitete i da će istražiti mogućnosti u okviru svog Microsoft Authenticator.

U svom blogu releasedon 12. Februara, identitet divizija Microsoft udvostručio dole na svom verovanju da blockchain tehnologija je pravo rešenje za čuvanje, održavanje, zaštitu i distribuirati identifikacione podatke users 'u neprovidnu i decentralizovanom okruženju.

Ankur Patel Microsoftove identiteta divizije navodi se u post, "Neke javne blockchains (Bitcoin, Ethereum, litecoin, da pomenemo samo izaberite nekoliko) predstavlja solidnu osnovu za navijas Dids, snimanje DPKI operacije, i sidrenje potvrde."

To je rekao, kompanija je priznao da je skaliranje je ključna prepreka pre nego što je decentralizovana ID provera identiteta može biti na raspolaganju za milione korisnika istovremeno. Kao takva, ova firma je objasnio da je sada oči na razvoju dodatnih slojeva da bi se postigao cilj skaliranja.

"Za prevazilaženje ovih tehničkih prepreka, sarađujemo na decentralizovanim Laier-dva protokola koji rade na vrhu ovih javnih blockchains da se postigne globalnom nivou, uz očuvanje atribute Vorld Class DID sistem", Patel napisao.

Za sada, firma će "eksperiment" sa decentralizovanim identitetima dodajući podršku za njih u svojoj Microsoft Authenticator, koja je već koriste milioni širom sveta.

U onome što se može posmatrati kao iskopinama na Facebook-u, koji je široko i kontroverzno koristi preko interneta za pristup različitim uslugama i sajtovima, post je rekao:

"Umesto da daju široka saglasnost na bezbroj aplikacija i usluga, i da njihov identitet podaci širi preko brojnih usluga, pojedinci treba bezbednu šifrovanu digitalne čvorište gde mogu da skladište svoje identifikacione podatke i lako kontroliše pristup tome."

U saopštenju dolazi manje od mesec dana nakon što je Microsoft i blockchain saveza Hiperledger joinedthe Ujedinjenih nacija ID2020 projekta, čiji je cilj da se postigne sigurno verifikovati digitalni sistem identifikacije koji može da savladaju.

Kao što je rečeno, Microsoft je donirao $ 1 milion na inicijativu ID2020 tokom Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu prošlog meseca.

Slične vesti


Post Blockchain

Dekan od Blockchain advokata ima samo novi posao

Post Blockchain

Kako bi Bitkovinski lanac blokirao preokrenutu istoriju

Post Blockchain

Lokalna samouprava u Južnoj Koreji Taps Blockchain za glasanje u zajednici

Post Blockchain

7 Političari koji podržavaju Bitcoin i Blockchain Tech

Post Blockchain

Kineski Auto Giant Vankiang planira 50 miliona dolara za Blockchain fond

Post Blockchain

Da li je patent za blokadu još uvek moguć?

Post Blockchain

Blockchain Smart Contracts je potreban novi vid dužne pažnje

Post Blockchain

Kako su bliski pametni ugovori za uticaj na stvarni svet?

Post Blockchain

27 finansijskih firmi formiraju Konzorcijum korejskih blokova

Post Blockchain

9 najkorisnijih bitnih podataka

Post Blockchain

Antonopulos napušta sigurnosnu ulogu Blockchain-a da postane savjetnik odbora

Post Blockchain

Zašto centralne banke neće uspeti u digitalnoj valuti