UK Finansijski regulator obećava da će prostor za bacanje rastati | RS.democraziakmzero.org

UK Finansijski regulator obećava da će prostor za bacanje rastati

UK Finansijski regulator obećava da će prostor za bacanje rastati

Velika Britanija finansijsko poslovanje uprava (FCA) je rekao da ne planira da se reguliše blockchain industriju za sada jer smatra da će se tehnologija treba "prostor" da raste.

Vijest je dostavljen juče u govoru Christopher VOOLARD, direktor SUC je strategije i konkurencije, koja je uzela fokus na inovacije na početku London London Fintech nedelje.

Opisujući inovacije kao "iterativni proces", Voolard rekao da je "ključno" da su inovatori daje prostor da razvijaju svoja rešenja. On je dalje uramljena razvoj distribuira glavne knjige tehnologije kao potencijalnog revolucije u finansijskim uslugama, iako je upozorio da tek treba da se vidi da li će tek je "lek za sve bolesti u finansijskom svetu".

Moving na pozicije autoriteta na regulisanje blockchain preduzeća, Voolard said:

"FCA nastavlja da prati razvoj ove tehnologije, ali tek treba da zauzme stav dok njegova primena je jasnije."

Voolard je nastavio da navede da veruje da postoje "regulatorni i potrošački problemi" koji će morati da se ispita kako se tehnologija razvija, kao što je kako pojedinci pristup distribuirane finansijske mreže i koji entiteti kontrolišu ovaj pristup.

Osim toga, on je naveo nivo bezbednosti podataka za korisnike kao još "veoma bitan momenat" za FCA.

FCA reguliše domaćih finansijskih firmi koje pružaju usluge potrošačima, a takođe tereti pomaže da se održi integritet UK finansijskim tržištima

Prijave za regulatore

Tokom govora, Voolard je vreme da razgovaraju Projekat inovira inicijativu FCA, pokrenuta je u oktobru 2014. Godine da pomogne startup poboljšanje politike i procese.

Šef FCA je objasnio da će FCA nastaviti da radi sa firmama u razvoju distribuciju knjiga tehnološka rešenja putem inovacija šeme kako bi se osiguralo "zaštite potrošača su uračunati u tokom faze razvoja ove tehnologije".

Voolard je dalje objasnio da FCA je identifikovao neke "ključne mogućnosti", u primeni tehnologije za potrebe regulatora, koji je nazvao "RegTech".

Rekao je:

"[Ovo područje] je prilika za nas da shvatimo kako možemo najbolje razvoj podrške i potencijalno donosi neke RegTech solutions sebe."

Od posebnog interesa za vlasti je da li blockchain tehnologija može da pomogne kompanijama širom industrije ispunjavaju znam-ti-kupac (za KIC) ili anti-pranja novca (AML) zahtevi "efikasnije i efektivnije".

FCA je trenutno angažovan u razgovorima sa vladom i industrije po tom pitanju, ukazao je on.

Blockchain-prijateljski stav

Do danas, Velika Britanija je zauzela izuzetno otvoren stav na digitalne valute i blockchain tehnologije, izdavanje niz zvaničnih izjava i inicijativa izražavaju spremnost da pomogne industrija razvija.

U oktobru 2015, ekonomski sekretar u Velikoj Britaniji trezor, Harijet Boldvin poslanik, govorio je o prednostima digitalne valute i blockchain tehnologije, ekplainingthat vlada radi da stvori pravu režim za digitalne štednje preduzeća koja bi privlačila oba strane investitore i kompanije da Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ovo januar, izveštaj iz Kancelarije Vlade Velike Britanije za nauku recommendeda napor široku vlade da istraži i test blockchain i distribuiraju glavne knjige tehnologiju.

U izveštaju, na čelu sa top naučni savetnik vlade Mark Valport, sadržala proposalsaimed na guranje za segmente britanske vlade da nastavi primene ove tehnologije.

Slične vesti


Post Blockchain

Finansijski igrači iz Južne Afrike igraju sve-u na Blockchain-u

Post Blockchain

Kompanije za blokadu ciljaju za Hedge fondove, ali ima li bolji cilj?

Post Blockchain

Ono što znamo o poziciji Blockchain Federalne rezerve

Post Blockchain

Bitcoin pokreće RSK za pokretanje Smart Contracts Sidechain u 2017

Post Blockchain

Mauricijus: Tropski raj koji želi postati blok-čvorište

Post Blockchain

Bivša JP Morgan Ekec Blithe Masters Svaps Vall Street za Bitcoin

Post Blockchain

Nic Keri Blockchain-a: Banke bi trebalo da prihvate digitalnu valutu

Post Blockchain

Kanadski senat upoznaje zajednicu Bitcoina na sesiji za utvrđivanje činjenica

Post Blockchain

Novi bankarski standard

Post Blockchain

Da li je Digital Asset 50 miliona dolara finansirao udare za Bitcoin? VCs Veigh In

Post Blockchain

Lekari kažu Blockchain zdravstvene ideje u potrazi za ispitom

Post Blockchain

Zamislite Trust: Blockchains Groving Role in Financial Services