Consensus 2018: Šta Internet može naučiti Blockchain inovatore | RS.democraziakmzero.org

Consensus 2018: Šta Internet može naučiti Blockchain inovatore

Consensus 2018: Šta Internet može naučiti Blockchain inovatore

Digitalni valute ostaju uzbudljiva nova tehnologija teži za mainstream usvajanje, ali je njihova borba nije bez presedana - Potrošač i tehničke prepreke na putu oni se suočavaju su slični onima prevazići ključne internet protokola.

Dve nove konsenzus 2015speakers će osvrnuti na glavne tokove e-trgovine i internet sigurnosti, pružajući uroniti u istorijskim lekcijama koje mogu proisteći da oblikuju budućnost ove tehnologije je.

U aprilu ove godine Heartbleed bug je otkriveno, otkriva da je većina sajtova na Internetu su podložni krađi informacija.

Bug je izazvao greške u OpenSSL, a izuzetno popularan kriptografskih softvera biblioteke koji šifruje podatke teče kroz servera. Prema Netcrafta Veb Survei Server u to vreme, više od dve thirdsof aktivna internet stranice presjekao dva široko koriste open-source serverima koji se oslanjao na OpenSSL.

Vijest poslao Bitcoin programerima scramblingsince na Bitcoin Core na timeused inficiranom kriptografske biblioteci.

Sigurnost pionir. I Nick Szabo šef

Ovo su vrste internet širom događaja koji Kristofer Alen je posmatrali više od 20 godina, kao koautor referentnog implementacije SSL 3.0 protokola.

SSL protokola i njegov naslednik TLS su usvojeni kao ključni Internet Securiti standarda, omogućavajući aplikacijama kao različite i e-trgovini i online bankarstvo.

Alen sada radi na projektima u blockchain prostoru, nedavno sa opozvati SSL, koji je predstavljen na demo dan Blockchain Univerziteta prošlog meseca.

Prelaskom u blockchain tehnologije, Alen je osvrt istoj teritoriji. Kao osnivač konsenzus razvoja u 1990, on je izbrojao pionirski E-novac firma DigiCashamong svoje klijente. U 2000. Godini, nakon spajanja svoju firmu sa Certicom Corp i postaje glavni tehnološki oficir, on je angažovao poznatog Criptographer Nik Szaboto rad na pametnim ugovora.

"Ja sam hteo da uradim pametne ugovora pre nego što su zvali pametne ugovora", rekao je Alen.

Alen će povući uvida razvijenih da rade na SSL i usvajanje TLS-a kao protokola standardima za internet - u lice konkurentnih tehnologija od kompanija kao što su Visa, Mastercard i Microsoft - i pouke za digitalnu valutu i ​​blockchain tehnologija konsenzusu 2015.

E-trgovina i finansijske usluge gigant

Ključni upotreba sigurnog podataka tokove omogućena SSL je e-trgovina. To je takođe vidi kao jedan od glavnih komponenti na rast na rastuće valute ekonomije digitalni: investicioni dolara da sipa u trgovačkim procesora kao Coinbase, bitnet i BitPai.

Jedna firma koja drži razliku od rada jednog od najvećih svetskih e-commerce platforme je u Japanu Rakuten. To prijavio prihod od $ 4.8bn prošle godine, stavljajući aheadof firmi kao što su Groupon, JD.com i Netflik.

Naime, e-trgovina gigant takođe potiče skoro 40% svojih prihoda od finansijskih usluga, u rasponu od sopstvenog digitalnog banke za životno osiguranje.

Rakutenis stavljanje neke od njegovih finansijskih usluga i tržišnu knov-hov da rade za BITnet, procesor za plaćanje trgovac koji je uloženo inlast oktobra. Čovek koji je vodio tu investiciju je Oskar Miel, generalni partner u Rakuten Fintech fonda.

Uloga Miel je da pronađe načine za njegovo portfolija startup za rad sa raznim podelama Rakuten je. On će razgovarati o perspektivi Rakuten o odnosu između trgovačkih procesora i trgovima u masovnoj usvajanju digitalnih valuta u konsenzusu 2015.

Slične vesti


Post Blockchain

Microsoft otkriva projekat Manifest, plan za praćenje proizvoda za blokiranje

Post Blockchain

Apple odobrava bitVallet iOS App Sa funkcijom slanja BTC-a blokirana

Post Blockchain

Blockchain, kakva si ti art? Definisanje industrijskog Buzzvord-a

Post Blockchain

3 razloga Hiperledger ima najbolji razvojni model za Blockchain

Post Blockchain

Kako bi tehnologija lanaca bloka mogla da posluži u digitalnoj demokratiji

Post Blockchain

Zašto 2017 će dokazati Blockchain bila loša ideja

Post Blockchain

R3 Direktor: 2017 godina je godina DLT Pilota

Post Blockchain

Bitkoin u naslovima: Pileća i jaja debata

Post Blockchain

Bitcoin i Litecoin Top Izvori VikiLeaks Donacije

Post Blockchain

Zašto centralne banke neće uspeti u digitalnoj valuti

Post Blockchain

Luka poziva: uticaj Blockchain-a na lance snabdevanja je širi nego što se čini

Post Blockchain

Antonopulos napušta sigurnosnu ulogu Blockchain-a da postane savjetnik odbora