Coinprism pokreće distribuiranu knjigu otvorenog izvora | RS.democraziakmzero.org

Coinprism pokreće distribuiranu knjigu otvorenog izvora

Coinprism pokreće distribuiranu knjigu otvorenog izvora

Blockchain tehnološka kompanija Coinprism je objavio Openchain, otvorenog koda, distribuirani permissioned glavne knjige koji je usmeren na preduzeća i finansijskih institucija.

Za razliku od Bitcoin, koji se zasniva na jedinstvenom distribuiran knjizi, Openchainvill omogućavaju korisnicima da rasporedi svoju verziju lanca, što im omogućava da potencijalno smanji troškove i smanjiti vreme za poravnanje.

Govoreći o Openchain je lansiranje, Flavien Charlon, osnivač i direktor Coinprism, objasnio je:

"Tradicionalno, naselje transakcije desi neko vreme posle trgovine desilo. Na primer, tri dana za trgovanja akcijama. Sa Openchain, moguće je da se rukuje trgovinu i naselje kao jednoj operaciji, smanjuje kako troškova i stranom rizika."

Openchain protiv Bitcoin

Osnovna razlika između Openchain i blockchain Bitcoin je, Charlon rekao, živi u vrsti imovine koja je njegova Proizvod je projektovan za rukovanje.

Prema Charlon - prethodno razvoja inženjer softverskog u Microsoftu - Bitcoin "je veoma posebna imovina izgrađena za otpor cenzura.".

Dodao je on:

"Čitav dizajn Bitcoin potiče od tog zahteva, uz dokaz-o-radu je u srži tog dizajna. Mi svakako ceniti neverovatnu inovacije oko dokaz-na-rada i cenzure otporni na sredstva, ali kada banke govore o blockchain tehnologiji , oni su stvarno ne zanima otpora cenzuri. "

Slično blockchain Bitcoin je, Charlon tvrdi Openchain je i potpuno transparentan i proveren.

"Svako može da se poveže sa potvrđivanja čvor, a dobijaju u realnom vremenu kopiju transakcije koje se provera", rekao je osnivač i dodao: ". Openchain je takođe obezbeđena digitalnog potpisa, koji onemogućavaju da se falsifikovanog transakciju"

Jedna značajna razlika u odnosu Bitcoin, Charlon rekao, je način na koji Openchain bavi transakcijama kako bi se izbeglo potvrdi kašnjenja:

"Openchain se oslobađa blokova, i lanci transakcije direktno jedni za druge, što znači da možete dobiti instant potvrdu transakcije."

Konkurencija

Distributed knjiga tehnologija postaje sve popularnija u poslednjih nekoliko meseci, sa raznim kompanijama, kao što su digitalne imovine Holdings- koji su stekli Hiperledger- pojavljuju u prostoru.

ItBit takođe otkrila detailsabout svoj top-tajna Bankchain projekat, lične konsenzusu zasnovan glavne knjige sistem koji takođe cilja finansijske organizacije.

Govoreći o konkurentima, Charlon said:

"Prva velika razlika sa svim tim firmama je da je naš proizvod je open source i spreman za upotrebu i danas. Nijedan od ovih kompanija su objavili ništa do sada, a većina njih (ako ne i svi) prave svoje softverske vlasničkih."

Iako je odbio da otkrije detalje, Charlon rekao nekoliko firmi već je eksperimentisao sa privatnim beta od Openchain.

"Povratne informacije koje smo do sada dobili je veoma pozitivan. Na žalost, ne mogu da dele imena kompanija u ovom trenutku", zaključio je on.

Blockchain TechnologiCoinprism

Slične vesti


Post Blockchain

Stanje Bitcoin-a u prvom kvartalu 2018. godine pokazuje porast rizičnog kapitala

Post Blockchain

Blockchain 2017: Da li znamo šta ne znamo?

Post Blockchain

Zašto bi Kuiet Blockchain Consortium uskoro mogao napraviti buku

Post Blockchain

Blockchain Application Stack

Post Blockchain

Apple uklanja Blockchain Bitcoin Vallet Apps iz svojih App Store

Post Blockchain

Da li je Bitcoin stvarno sledeći Internet?

Post Blockchain

BNI Ekec: Nedostatak industrijskih standarda Teško blokirajuće tehnike

Post Blockchain

BNI Mellon: Blockchain Tech može da promeni uplate

Post Blockchain

BlockSign koristi lanac blokova kako bi potvrdio potpisane ugovore

Post Blockchain

Blockstream za pokretanje prvog Sidechain-a za bitkoinske razmjene

Post Blockchain

Glavni UK Telecom traži Blockchain Securiti patent

Post Blockchain

Citi, HSBC partner sa R3CEV Kao Blockchain projekat dodao je 13 banaka