Chainov iOS API pruža autorizaciju za otiske prstiju za Bitcoin aplikacije | RS.democraziakmzero.org

Chainov iOS API pruža autorizaciju za otiske prstiju za Bitcoin aplikacije

Chainov iOS API pruža autorizaciju za otiske prstiju za Bitcoin aplikacije

Lanac je objavio demo aplikaciju za iOS sa novom funkcijom da kaže da je budućnost Bitcoin na mobilnim uređajima - mogućnost slanja Bitcoin koristi tehnologiju za prepoznavanje otisaka prstiju.

Tim kaže da pomoću Apple-ov ugrađeni Touch ID funkciju, korisnici sada mogu autentikuje transakciju sa dab jednog cifra, i opisuje tehnologiju kao "jednostavnog rešenja za mobilne Bitcoin aplikacija koje treba da potpiše transakcije i skladišti privatnih ključeva".

Najbolja vest, možda, jeste u tome što novi API može slobodno koristiti drugi. Lanac je rekao CoinDesk da je rešenje "potpuno otvorenog koda" i da može programeri uzeti, rasipam ga i koristiti ga kao bazu za svoje aplikacije.

Sve programeri koji su zainteresovani za projekat mogu pronaći sve potrebne kod i dokumentaciju o GitHub je.

Kako to radi

Demo futrola je napravljena pomoću API lanca, a koristi touch ID skener otiska prsta Apple da osigura niko osim vlasnika uređaja mogu koristiti privatne ključeve Bitcoin.

Sama ključ se čuva u iCloud brelok - funkcija koja čuva i akcije račun lične karte, lozinke i druge osetljive podatke preko Apple uređaje a korisnikove - ali se koristi samo za aplikacije koristeći API.

Osoba želi da pošalje Bitcoin jednostavno otvara aplikaciju lanca, i klikova 'Pošalji'. U ovom trenutku oni će biti zatraženo da dodirnete senzor za otisak prsta na telefonu da potvrdi autentičnost transakciju. Kada bude odobren, korisnik može da skenira KR kod ili nalepite u novčaniku adresu primaoca i završiti transakciju (pogledajte video ispod).

Upozorenja primjenjuju

Novi API neće biti dostupan za veliki broj uređaja za neko vreme, međutim. Demo novčanik koristi za iOS 8 touch ID API, što znači da ne može da se koristi na ranijim verzijama mobilnog operativnog sistema Appleovog.

Apple otvorio svoj skener otiska prsta na nezavisnim programerima u iOS-u 8, tako da ova funkcija je dostupna samo za uređaje koji koriste Appleov iPhone predstojeći 8 update. Za sada Apple nudi samo dodir Broj na iPhone 5S.

Osim toga, jer lanac koristi iCloud za skladištenje Bitcoin ključeve, rešenje je jedini siguran kao bezbednost Appleov. Da bi se to jasno, tim nudi sledeće bezbednosti odricanje:

"Morate da 1) Securiti Trust Apple i 2) koristi Appleov sigurnosti (odnosno ne koristiti na jailbroken telefone). Preporučujemo korišćenje samo ovu vrstu primene sa malim količinama novca (mislim novcanik, ne bankovni račun), i koristeći više SIG i hladno skladištenje za skladištenje veće količine, idealno proširila na više usluga. "

Postavljena su pitanja o Touch ID bezbednost u prošlosti - dok stručnjaka se slaže da je mnogo sigurnije od četiri cifre PIN, ne očekuju sigurnost industrijski razreda.

Ona, međutim, nude dodatni sloj biometrijskih bezbednosti i, sada kada je otvoren za treća lica, izgleda da će se koristiti za plaćanja u vrlo bliskoj budućnosti.

SecuritiChainTouch ID

Slične vesti


Post Blockchain

Stanje Bitcoin-a u prvom kvartalu 2018. godine pokazuje porast rizičnog kapitala

Post Blockchain

Bitcoin i Litecoin Top Izvori VikiLeaks Donacije

Post Blockchain

Luka poziva: uticaj Blockchain-a na lance snabdevanja je širi nego što se čini

Post Blockchain

Bitcoin Core Development Update # 5: bolja transakcija i još mnogo toga

Post Blockchain

Služba analitike ima za cilj da postane zlatni standard podataka o bitcoin-u

Post Blockchain

Antonopulos napušta sigurnosnu ulogu Blockchain-a da postane savjetnik odbora

Post Blockchain

Bitcoin i Blockchain Up za debatu na konferenciji FutureMonei

Post Blockchain

Australijski prodavac Millennius prekida iPhone prodaju u Apple Boicott-u

Post Blockchain

Da li je Bitcoin stvarno sledeći Internet?

Post Blockchain

Blockchain.info izdaje povratnice žrtvama krađe bitkoina

Post Blockchain

Blockchain preusmjerava aplikaciju za plaćanje Bitcoin za trgovce

Post Blockchain

Cripto 2.0 Roundup: SEC Glasine, Svarms Paidai i Ethereum Ekpand