CFTC Slušanje istražuje ulogu regulatora u budućnosti Blockchain-a | RS.democraziakmzero.org

CFTC Slušanje istražuje ulogu regulatora u budućnosti Blockchain-a

CFTC Slušanje istražuje ulogu regulatora u budućnosti Blockchain-a

Fjučersa trgovanje komisije (član CFTC) Tehnologija Savetodavni komitet SAD Robna diskutovali o tome kako blockchain aplikacije mogu da preoblikuje tržištu derivata na današnjem sastanku u s posebna pažnja je posvećena potrebi za standarde i saradnju industrije.

Rasprava, prvobitno objavljen u Januaribut kasnije odložena, predstavljen iskaz od predstavnika iz oba tradicionalnih finansijskih firmi, kao i počeci u blockchain prostoru.

Naime, CFTC komesari prisutni su pokazali spremnost da se izbegne komplikovanu regulatorne zahteve na još uvek povoju tehnologijom sa član CFTC predsednik Timoti Masad primećujući da, uprkos pitanjima o tome šta problemi industrija blockchain tehnologija može da reši, Agencija ne želi da spreči eventualne Prednosti.

Massad izjavio:

"Mislim da mogu da govorim u ime mojih kolega komesara u kažem, znaš, želimo da budemo sigurni da barem ne stoji na putu novih tehnoloških dostignuća, i potencijalno podsticanje tehnološkog razvoja koji mogu biti od koristi."

Komesari Šeron Bouen i J Kristofer Đankarlo i udario pozitivne beleške tokom komentare, sa Đankarlo izražavajući jači interes za blockchain aplikacije na finansijskim tržištima.

U uvodnom izlaganju Giancarlo primetio da, u svom verovanju, tehnologija "će imati ogromne posledice" za finansijskog sveta, sa aplikacijama za plaćanje, naselje hartija od vrednosti, bankarstva i drugim sektorima.

"Open Ledgers može da se omogući nove 'pametne' hartije od vrednosti i derivate koji donosi revoluciju u operativnu i transakcioni efikasnosti", Đankarlo nastavio. "Oni mogu smanjiti neke od ogromnog troška povećane infrastrukture finansijskog sistema zahtijeva novih zakona i propisa, uključujući Dodd-Frank."

Ove primedbe eho komentari koje Giancarlo krajem prošle godine, kada je predložio da bi tehnologija dovesti do smanjenja radnih mesta u finansijskom sektoru treba da usvajanje održati.

Panelisti tokom blockchain sednici uključen Sandra Ro, šef digitalizacije za CME grupe; Bradi Levi, šef obrade za Markit; Robert Sams, direktor Clearmatics; i Džejms Slazas, finansijski direktor za ConsenSis.

Push zbog jasnoće, saradnju

Tokom svedočenja, oni na tabli i savetodavnog komiteta pojavio se slažu da, kako stvari stoje danas, moguće aplikacije blockchain tehnologije na finansijskim tržištima, naročito u tržišta derivata, i dalje se ispituje.

Ro primetio da je jedan od brojnih zaostalog pitanja je kako digitalizovane sredstva, u ovom slučaju bonove na blockchain, biti regulisan u skladu sa zakonom - naročito u slučaju insolventnosti emisiona organizacije.

"Mislim da je jedna od velikih prepreka koje moramo da shvatimo is.vhat se dešava u slučaju neizvršenja ili stečaja", rekla je ona. "Ono što režimi će pokriti te tokenized sredstva? I ako su u tranzitu iz jedne jurisdikcije u drugu, da li ovi tokenized sredstva postala priznata u skladu sa zakonom?"

Tema saradnje između oba finansijskih institucija i regulatora je često tokom rasprave.

Na primer, Levi je primetio da postoji jaka volja među finansijskim sluzbenika da se uključe u ovaj proces, naglašavajući da Markit veruje otvorenog izvornog koda će biti važan aspekt ovog procesa.

"Čak i ako mislite o rečima koje se koriste u ovom prostoru, udeo, peer to peer, distribuira, svi pretpostavljaju neki nivo saradnje", rekao je on. "I onda smo stvarno mislim otvorenog koda će imati veoma veliku ulogu u ovom prostoru, verovatno više nego bilo koje druge inicijative u našoj industriji, možda nikad."

Regulatori inclusion diskutovano

Jedna tema koja je tokom rasprave bila je kako bi regulatorna tela sprovode nadzor blockchain mreža.

Prema panelista, ovaj proces može da dovede do regulatori održavanju čvorove na distribuiran mreži ili se daje posebnu pristup podacima o ovim mrežama.

Ro primetio:

"Mogu da potvrdim iz KME grupe perspektive u nekoliko konzorcijum industrija konzorcijuma koji mi smo član, postoji veoma mnogo uključivanje regulatornih tela da bude najmanje, u najmanju ruku status posmatrača u mreži, ili, dodatno da da, znate, ima dodatna ovlašćenja unutar mreže. "

Slazas ponovila ove komentare, ukazuje na to da će regulatori poput CFTC imaju pristup "tabli" dajući im prozor u ono što se dešava u određenoj mreži.

"Mislim da je za samo nekoliko godina da ćemo biti u stanju da obezbedi neku vrstu mehanizma gde imate prozor u tom prostoru, i mislim da može da se uradi paralelno sa onim što je učinjeno trenutno, van blockchain, " rekao je.

Iako nijedna indicija dati kao na određene radnje CFTC može preduzeti, je predloženo od strane nekih članova komisije tokom rasprave da aspekti postojećih propisa biti prilagođena da odgovaraju za blockchain upotrebu.

U završnoj riječi, članovi komisije, rekao je potrebna dalja rasprava i činjenica o tehnologiji i ohrabrio.

Slične vesti


Post Blockchain

Bitkoin u naslovima: Argentinski spasitelj ili znak antihrista?

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines: Blockchain Good, Bitcoin Bad

Post Blockchain

Blockchain propušta 2 miliona bitkoinskih novčanica

Post Blockchain

Bitcoin API Developer Chain pokreće 9,5 miliona dolara u finansiranju

Post Blockchain

Bitcoin i Litecoin Top Izvori VikiLeaks Donacije

Post Blockchain

Bitcoin Defender izgovara na London Blockchain događaju

Post Blockchain

Ruska centralna banka proučava tehnologiju Blockchain Tech

Post Blockchain

Blockchain Tech mogao poboljšati bankarstvo, kaže EBA

Post Blockchain

CEO Nicole Cari: Global Stories Highlight Bitcoins Value

Post Blockchain

Da li su transakcije lanca off-block loše za Bitcoin?

Post Blockchain

MultiChain 1.0: Bitcoin-Compatible Private Blockchain se otvara za Enterprise

Post Blockchain

Prekidanje bankarskog posla u trci do Blockchain-a