Centralna banka Hong Konga: Blockchain ima ogroman potencijal | RS.democraziakmzero.org

Centralna banka Hong Konga: Blockchain ima ogroman potencijal

Centralna banka Hong Konga: Blockchain ima ogroman potencijal

Hong Kong monetarni autoritet (HKMA) objavio je novu belu knjigu o distribuira glavne knjige tehnologije.

HKMA, što je Hong Kong je de fakto centralna banka, proizvodi papir u partnerstvu sa Primenjena nauke i tehnologije Instituta za Hong Kong (Astri).

Taj potez uslijedio je nešto više od dva meseca nakon što su dve strane su počele collaboratingon blockchain aplikacije, proces koji je ikada viđen aktivnost među Hong Kong banaka traže da se izgradi sistem za deljenje hipoteka procene.

U radu predstavlja širok pregled tehnologije, nudeći top-dovn pogledamo neke od slučajeva korišćenja HKMA je ispitala u partnerstvu sa Astri. Sve u svemu, rad predstavlja blockchain kao sredstvo da se "nosi ogroman potencijal" u zavisnosti od vrste primene.

"Potencijalne primene DLT, kao Fintech industrije i mnogi centralne banke i regulatorni organi uskoro naći, nisu ograničeni na rad u virtuelnim valutama ili robe. Sama činjenica da DLT omogućava informacije ili evidencije da se prenese i ažuriranje učesnika mreže, i to treba da se uradi u pouzdanim, sigurnog i efikasan način, nosi ogroman potencijal. "

Iako uglavnom udara pozitivan ton o tehnologije, autori ovog lista napomenuti da, od regulatornog perspektive, rizici ostaju. Konkretno, papir ističe rizik javnih blockchains se koristi za pranje novca.

"Mogući rizici u poslovanju takvih platformi ne treba potcenjivati", navodi se. "To može da uključuje operativne rizike, sajber napada, kao i pitanja pranja novca.

Gledajući unapred

U radu izdanje beli je samo prvi korak u širem procesu, zvaničnici u Hong Kongu kaže.

Tokom manifestacije koja je održana ranije danas, HKMA izvršni Normane Čan saidthe vlada planira dalja istraživanja. ASTRI traži da objavi praćenje papir negde sredinom naredne godine, gradeći na dosadašnjih nalaza i istraživanje "da li su neke od ovog posla može da se stavi u akciju", objasnio je Čen.

Poklapa sa belom papiru izdanju je zvanično predstavljanje jednog Fintech inovacija čvorišta, koja, prema Chan, će služiti kao test krevet za nastavak eksperimenata između Hong Kong je finansijske firme, startup kompanije i regulatora.

"Je čvorište opremljen snažnim računarskim resursima i uz podršku stručnjaka na Astri kako bi se omogućilo bankama, plaćanje provajdera, Fintech firmi i HKMA da razmisle inovativne ideje, isprobajte i evaluaciju novih Fintech rešenja na bezbedan i efikasan način, " rekao je.

Chan je dodao da je njegova regulatorni, sandbok, koji je bio domaćin suđenja i hipoteka procene sistema, očekuje se da dodate još finansijskih institucija u narednim mesecima.

Kompletan rad se može naći u nastavku:

Bela knjiga o Distributed Ledger Technologibi CoinDeskon Scribd

Hong KongBlockchainASTRI

Slične vesti


Post Blockchain

Luka poziva: uticaj Blockchain-a na lance snabdevanja je širi nego što se čini

Post Blockchain

Bitcoin Defender izgovara na London Blockchain događaju

Post Blockchain

Directori.io Prank dokazuje jačinu Bitcoin protokola

Post Blockchain

Microsoft otkriva projekat Manifest, plan za praćenje proizvoda za blokiranje

Post Blockchain

5 Bitcoin i Blockchain startups za Vatch u 2018

Post Blockchain

Bitkoin u naslovima: Argentinski spasitelj ili znak antihrista?

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines-u: BitLicense stiže, ali ostaci divljih zapada

Post Blockchain

Zašto bi Kuiet Blockchain Consortium uskoro mogao napraviti buku

Post Blockchain

MimbleVimble neće ICO, već će pokrenuti kriptocurrenci

Post Blockchain

Hiperledger preuzima skaliranje blokova sa novom radnom grupom

Post Blockchain

ASKS Detalji Blockchain Strategija u finansijskom ažuriranju

Post Blockchain

D H: 2018 će videti Blockchain Solutions Reach Banking Consumers