Tržište kapitala na blokovskoj bazi: Delaverov potencijalni uticaj | RS.democraziakmzero.org

Tržište kapitala na blokovskoj bazi: Delaverov potencijalni uticaj

Tržište kapitala na blokovskoj bazi: Delaverov potencijalni uticaj

Noel Acheson je veteran 10-godišnje analize preduzeća i autor CoinDesk Veekli, biltena custom-kustos isporučene svake nedelje, isključivo CoinDesk pretplatnika.

Prošle nedelje, Delaver usvojila izmjene i dopune državnog zakona koji, jednom potpisao je zakon do kraja jula, dati korporacije registrovane u državi pravo da izdaje i trguju akcijama na blockchain platformi.

Po prvi put, preduzeća će moći da eksperimentiše sa novim procesi znajući da imaju zaštitu zakona.

Ovo je verovatno da otvori put za ceo životni ciklus udela - izdavanje, starateljstvo, trgovine, akcionarsko komunikacije i iskupljenja - da bude donet na blockchain. Rezultat bi mogao da bude refarming globalne mreže hartija od vrednosti, jedan od stubova naše moderne kapitalističke ekonomije.

Infrastruktura kapital se koristi u većini tržišta danas evoluirala oko izdavanja papirnih, i u suštini ima isti konceptualni kičmu kao u 17. Veku. Procesi su složeni, uključujući nekoliko koraka, svaki sa taksama. Centralizovana čišćenje stvara sistemski rizik od predstavljajući jednu tačku neuspeha, a pošto u većini država pravno vlasništvo leži na agenata za transfer, istina vlasništvo može biti modifikovan - zauzvrat, ovo može kršiti pravila koja ograničavaju udeo vlasništva.

Osim toga, sistem za papirni - čak digitalizovana jedan - osjetljiv na prevaru, i centralizovane baze podataka mogu patiti bezbednosti povrede.

Zadovoljiti manje

Sa blockchain sistema, investitori i emitenti mogu direktno komunicirati jedni sa drugima, u teoriji izbaciti posrednici, Čuvari i čišćenje kuće, čime se smanjuje troškove transakcije. Poravnanje može da se desi za nekoliko sati, umesto dana, oslobađajući sredstva i smanjenje nose naknade.

Pravno vlasništvo će biti vraćena investitorima i kompanijama, i da će biti transparentan. Dividendi i stock podela mogla biti automatizovan, smanjenje troškova i grešaka.

Takođe, distribuira knjiga platforma bi uklonili jednu tačku rizika neuspeha, pomažu da proksi glasanje bilo transparentnije i preciznije i lakše upravljanje kapa tabele, kao i collateralisation.

Postoje nedostaci. Transparentnost, za jednog: nisu svi investitori žele njihove pozicije da bude vidljiv. Rezolucija greška je još jedan: greške dešavaju, a na nepromenljivog knjizi, kako ih popraviti?

Šta više, rizik ne nestaje, samo se pomera. Ali i rad na usluga i rešenja uzima u svetlu regulatornog odobrenja, tako da će razvoj rešenja.

Dele prednosti

Da je ovo prekretnica je postignut u Delavare je značajan.

Država je 49. U naciji u pogledu veličine i 45. U populaciji, ali ona ima dve trećine SAD navedenih preduzeća i 85% IPO. Je više to registrovanih pravnih lica nego što ima stanovnika. To je zbog relativno fleksibilnim poslovnog zakonodavstva i poreskog okvira, a svoju reputaciju za biti standardi nosilac u korporativnom pravu.

Šta više, nedavni amandman je deo šire inicijative da se pojednostavi korporativne i vladine procese. Delavare Blockchain inicijativa, pokrenuta pre godinu dana, obavezuje vladu države da uključivanje blockchain tehnologije u rukovanju službenih dokumenata, kao što su naslovi zemljišta, knjiga rodjenih i umrlih, profesionalnih dozvola, obezbeđenja potraživanja i podnesaka kompanije.

Dakle, ovde imamo američku državu sa najvećom koncentracijom registrovanih preduzeća, kao i ugled za podršku inovacijama, nudeći firmama priliku da testiraju novi oblik finansiranja i upravljanja.

Dok će usvajanje verovatno biti spor, barem u početku, tempo je verovatno da će pokupiti kao prednosti postaju još očigledniji. Drugi pravni mogao slediti da bi se izbeglo gubljenje komad svojih sjedištem preduzeća. I struktura finansijskih tržišta mogla da počne da se postepeno, ali u osnovi, promena.

Dok se Delaver izmena neće stvoriti tržišnu revoluciju preko noći, ona ne postavlja pitanje koji naglašava sistemski značaj u pokretu: Da li tradicionalna tržišta kapitala i dalje postoje 10 godina od sada?

DelavareRegulationBlockchain Akcije

Slične vesti


Post Blockchain

Istraživači Argue radikalne redizajniše potrebne za skaliranje decentralizovanih blokova

Post Blockchain

Pitch Perfect Illustration of Blockchain Hipe

Post Blockchain

Odbrana granica sa Blockchain-om: bivši savetnik Čeni poziva na akciju

Post Blockchain

Brojanje pilića: Može li Blockchain povrati poverenje u snabdevanje hranom u Kini?

Post Blockchain

Opasnosti monokulture bloka

Post Blockchain

Tapscotts on Blockchain u 2018 i Vhats Nekt

Post Blockchain

Projekat blokiranja lanaca DNK povećava istraživanje, čuva anonimnost pacijenta

Post Blockchain

Ono što IoT istorija otkriva o izazovima Blockchain-a

Post Blockchain

Santander InnoVentures šefa na Bigger Picture-u

Post Blockchain

R3: Najveći probni probni udar je samo početak

Post Blockchain

Bitcoin grupe i izvršenje zakona objedinjuju se za formiranje Blockchain saveza

Post Blockchain

Seagate: Ripple investment pokazuje da smo ozbiljni za Blockchain Tech