Think Tank: Blockchain može biti ekonomski sloj Veba | RS.democraziakmzero.org

Think Tank: Blockchain može biti ekonomski sloj Veba

Think Tank: Blockchain može biti ekonomski sloj Veba

Institut za etiku i novih tehnologija (IEET) je objavio kratak članak zagovara upotrebu blockchain tehnologije.

U članku, IEET opisuje blockchain kao sledeću generaciju informacionih tehnologija sa mnogim potencijalnim upsides u brojnim oblastima izvan digitalnih valutama.

IEET napravio jasnu razliku između "Bitcoin 1.0" (valuta) i ostalim novim tehnologijama, klasifikuju kao "Bitcoin 2.0" (ugovora) i 'Bitcoin 3.0 "(van valute i finansije) primene blockchain tehnologije.

Više od običnog valute

IEETaffiliate naučnik Melani Labud je rekao da su modeli Bitcoin i blockchain tehnologije trenutno u razvoju "nisu konačni paradigma", jer su pogođena problematičnim mana. Međutim, ona je istakla da bi decentralizovana modeli generalno imaju izražen uticaj na tehnologije i društva.

Svan said:

"Bitcoin i blockchain tehnologija je mnogo više od digitalnih valuti, blockchain je informaciona tehnologija, potencijalno po nalogu interneta (" sledeći internet "), ali još više rasprostranjeni i brže-konfigurisanje."

Ona je opisala blockchain tehnologiju kao jedan od prvih prepoznatljivih velikih implementacije modela decentralizacije.

Gledajući veću sliku Svan tvrdi da su decentralizovani modeli imaju potencijal da "reorganizuje sve vrste ljudske aktivnosti", zbog svoje sposobnosti da obezbedi trenja i nepoverljiv interakciju između ljudi i tehnologije.

"Blockchain (decentralizovana mreža koordinacija tehnologija) može da se pojavi kao temeljni infrastrukture element u modelu u razmeri čovečanstvo svojim narednim nivoima naloga-od-stepeni-veći napredak", rekla je ona.

Povezivanje svet

Labud je istakao da novi kompjuterski paradigme obično nastaju jednom decenije. Mainframe su dopunjena računara u '80 -im, koji su revoluciju putem Interneta u '90 -ih, zatim mobilne uređaje i društvenih mreža u 2000-ih.

Peti paradigma, prema Svan, može se opisati kao "povezani svet '- budućnost obeležen uređaje za nošenje, Internet of Things (puno) uređaja, i pametne domovima, automobilima i gradovima - sve uz podršku blockchain tehnologijom.

IEET nije prva organizacija za ispitivanje potencijalnih upotrebe blockchain tehnologije u oblasti nastajanju od puno. Tech teškoj IBM takođe traži slične mogućnosti, zajedno sa nemačkim konglomerat Bosch, koja se ispituje načine monetising IoTvith blockchain izvedene tehnologije.

To je način na koji IEET opisala svoju viziju "povezanom svetu" paradigmi:

"Paradigma 5 funkcionalnost može da bude iskustvo kontinualno-povezanog besprekornu fizičko-svetski više uređaja computing sloj, sa blockchain tehnologije overlai za plaćanja, a ne samo plaćanja, ali mikroplaćanja, decentralizovana lista, znak zarade i potrošnje, digitalni Invocation imovine i prenos, i izdavanje pametan ugovora i izvršenje;. Svega kao ekonomski sloj veb nikada nije imala "

Apple Paivas opisao kao "kritične posrednika korak" u pokretu na punopravnom criptocurrenci svetu, u kojem će se blockchain služiti kao besprekornu ekonomskog sloja za veb.

Promovisanje novih tehnologija

IEET je promovisanje novih tehnologija i gledajući njihove socijalne implikacije za više od jedne decenije.

Institut je 501 (c) 3 neprofitna organizacija sa sedištem u SAD, a formirana je kao izdanak čovječnosti + - međunarodne organizacije koja se zalaže za etičko korišćenje novih tehnologija za poboljšanje ljudskih kapaciteta.

Tokom godina, IEET je imala povremene kontroverze, dok neki posmatrači i autorima koji kritikuju neke svoje stavove kao transhumanist, pokreta koji se zalaže Humaniti +. IEET tvrdi da, iako su neki od njegovih drugova ima transhumanist stavove, neki ne.

Što se tiče Svan, ona je glavni u MS Futures Group, futuristički, filozof i opcija trgovca. Bila je direktor istraživanja u telekom kompanija konsultantska RHK / Ovum i ona je prethodno bilo rukovodećim funkcijama i finansije u JP Morgan, Fideliti, IPASS i Arthur Andersen.

Slične vesti


Post Blockchain

O poreklu novca: Darvin i evolucija kriptocurrenci

Post Blockchain

Kako istraživači Cornell-a tišine ponovo otkrivaju privatne blokade

Post Blockchain

IBM vidi ulogu za blok lanca u Internetu stvari

Post Blockchain

Bitcoin pravni eksperti: nChain SegVit kritike su pogrešne

Post Blockchain

Može li Blockchain tehnologija korupciju korumpiranim vladama?

Post Blockchain

Da li verujete u Magicchain Magic?

Post Blockchain

Santander: Blockchain Tech može uštedjeti 20 milijardi dolara godišnje

Post Blockchain

7 Nastavni trendovi za Bitcoin i Blockchain

Post Blockchain

Marco Santori se pridružio timu Blockchain-a kao savjetnik za globalnu politiku

Post Blockchain

Zašto je 2017 godina Blockačinova godina ili pauza

Post Blockchain

Bitkoin u naslovima: Argentinski spasitelj ili znak antihrista?

Post Blockchain

Decentralizovani Internet projekat MaidSafe za prikupljanje sredstava preko Safecoin Sale