The Trend Tovard Blockchain Privaci: Zero Knovledge Proofs | RS.democraziakmzero.org

The Trend Tovard Blockchain Privaci: Zero Knovledge Proofs

The Trend Tovard Blockchain Privaci: Zero Knovledge Proofs

Džordž Samman je blockchain i criptocurrenci konsultant i savetnik koji je nedavno koautor preliminarna reporton blockchain arhitekturu sa KPMG.

Evo, Samman gleda kako rešenja kao što je nula dokaza znanja može da sačuva privatnost i poverljivost na blockchain platformama - ako mogu biti da se postigne brzinu i skalabilnost.

Jedan od većih trendova u blockchain svetu, posebno kada je u pitanju finansijske usluge i poslovanje posebno tržišta kapitala, je potreba za privatnost i poverljivost tokom svakodnevnog poslovanja. To je značilo da su blockchain rešenja dizajnirani sa ovom osnovnom potrebom na umu. To je dovelo do svih privatnih blockchain rešenja danas razvijaju.

Kada izgraditi za privatnost i poverljivost postoje kompromisi koji dolaze sa tim. Uglavnom gubite transparentnosti, koji je bio glavna odlika prve blockchain: Bitcoin. Kako je prvobitno dizajnirano, blockchain je transparentnost mašina. U ovom sistemu, kompjuteri su distribuirani i niko entitet kontroliše mrežu. Ne samo to, ali svako može da bude Validator i svako može da napiše ili pročita iz mreže. Klijenti i validatori mogu biti anonimni i svi podaci se skladišti lokalno u svakom čvoru (replikacija). To čini sve transakcije podataka javnosti.

Sigurnost Bitcoin je omogućeno procesom verifikacije u kojoj su svi učesnici pojedinačno i samostalno može da potvrdi transakcije. Dok Bitcoin se bavi problemom privatnosti izdavanjem pod pseudonimom adrese, i dalje je moguće saznati ko je adrese su oni kroz različite tehnike.

Ovo je potpuno suprotni od onoga što se dešava u privatnoj blockchain svetu, gde su decentralizacija i transparentnost ne smatra kao neophodno za mnoga tržišta kapitala koriste slučajeve.

Ono što je važno je privatnost i poverljivost, kašnjenje (brzina) i skalabilnost (u stanju da održe visoke performanse Što se više čvorova dodati u blockchain). Kodiran čvor-na-čvora (N2N) transakcije znači samo dve strane u transakciji prima podatke. U mnogim od ovih sistema ima opt komponente za čvorova trećih lica (regulatori) da bude deo transakcije.

Drugi sistemi se razvijaju za slične svrhe, koje su napisane o na ovom blogu, ima jedan određen blok generator koji sakuplja i potvrđuje predložene transakcije, povremeno ih radove zajedno u predlogu nove blok. Konsenzus je obezbeđena pomoću generatora koji primenjuje pravila (potvrđuje) dogovori između čvorova (lanac jezgara) do bloka i određenih blok potpisnika.

U ovim sistemima, decentralizacija jednostavno nije potrebno jer su svi čvorovi su poznati stranke. U privatnim blockchains čvorovi moraju biti poznat u cilju zadovoljenja određenih regulatornih i zahtjevi. Fokus je bio na tome kako da sačuva privatnost i poverljivost dok brzinu, skalabilnost i stabilnost mreže postizanju. Dakle, postoje načini za pravnom leku ni među strankama koje ne moraju da veruju jedni drugima.

Jak, izdržljiv kriptografski identifikacija

Šta su kriptografija i enkripcija?

Kao što je već pomenuto u privatnost i poverljivost biti ključna, šifrovanje je postao glavni fokus za sve blockchains. Mnogi od ovih rešenja koriste napredne kriptografske tehnike koje obezbeđuju jake matematički može dokazati garancije za privatnost podataka i transakcija.

U nedavnom blogu pod nazivom "nežno podsećanje O šifrovanje" Kathleen Breitman od R3CEV, ona je sažeto predstavlja veliku radnu definiciju:

"Šifrovanje se odnosi na rad prikrivanja otvorenog teksta, informacija da bude prikrivena. Skup pravila za šifrovanje teksta se naziva algoritam za šifrovanje. Rad algoritma zavisi tasteru za šifrovanje, ili ulaza u algoritam sa porukom. Za korisniku da dobije poruku od izlaza algoritma, mora postojati algoritam za dešifrovanje koja, kada se koristi sa ključem za dešifrovanje, reprodukuje se otvoreni tekst. "

Ako je ovo enkripcija koristi šifrat za dešifrovanje ove otvorenog teksta, dobijate Gomomorfnie enkripciju i to (u kombinaciji sa digitalnim tehnikama potpisom) je osnova za kriptografske tehnike koje će biti razmatrane u ovom postu. Gomomorfnie enkripcija omogućava proračuni da se uradi na šifrovanim podacima bez potrebe da ga dešifruje. Drugim rečima, ova tehnika omogućava privatnost sa podacima / transakcije da se sačuva, a proračuni se izvode na njoj, ne otkrivajući da je data / transakciju. Samo oni sa dešifrovanje tastera možete pristupiti šta je to podaci / transakcija.

Gomomorfnie encription znači da decript (šifriranje (A) + Encript (B)) == A + B. Ovo je poznato kao Gomomorfnie under dodatak.

Dakle, izracunavanje izvedeno na šifrovanom podataka kada dešifruje je jednak izračunavanje vrši na šifrovanim podacima.

Ključno pitanje koje se postavlja je: Kako možete ubediti sistem promene stanja bez otkrivanja previše informacija?

Na kraju krajeva, blockchains žele da dele (promenu) države; ne informacije. Na blockchain, neki biznis proces na državnom Ks i sada kreće da navede I, to treba da bude zabeležen i dokazati uz očuvanje privatnosti i ne dele puno informacija. Osim toga, ova promena stanja treba da se legalno se desi, u suprotnom postoji povrede privatnosti.

Kriptografski tehnike kao što su nula dokaza znanja (ZKPs), koji koriste različite vrste Gomomorfnie enkripciju, odvojeno:

1) postizanje zaključak o stanju stvari

2) informacije potrebne da se postigne takvo stanje

3) pokazuju da je stanje je važeća.

Ostatak ovog posta će razgovarati o tome kako trend ka privatnost doveo do kriptografske tehnike, neke stare i neke nove, koji se koristi za šifrovanje transakcije i podatke u vezi sa njima sa svima osim uključenih strana. Fokus će biti na Zero Knovledge dokaza, ZK Snarks, Havk, tajnih potpisa, državnih kanala i Gomomorfnie enkripciju.

Problem privatnost na blockchain je glavni jaz za primenu za sve kriptografskih rešenja razgovarali o nastavku.

Van blockchain, postoje primeri Gomomorfnie šifrovanje u praksi. CriptDB je primer sistema koji koristi Gomomorfnie šifrovanje i druge tehnike šifrovanja atributa očuvanje za upit baza podataka sigurno. Koristi se u proizvodnji na Google i Microsoft među drugim mestima.

To nema ograničenja ipak: morate da definišu vrste upita želite ispred vremena i to je lako da curi podataka. CriptDB obezbeđuje poverljivost za sadržaj podataka i za imena kolona i tabela; Međutim CriptDB ne krije ukupnu strukturu tabele, broj redova, vrste kolona, ili približnu veličinu podataka u bajtovima. Jedna od metoda CriptDB koristi za šifrovanje svaki podataka stavke je za onioning. Ovo omogućava da svaki podatak da se stavi u slojevima sve jače šifrovanje.

Confidential potpisi

Gregori Maksvel dizajniran za šifrovanje funkcije (CT) kako bi se poboljšala privatnost i bezbednost Bitcoin stilu blockchains. U njoj se čuva iznose prenete vidljive samo učesnicima u transakciji. TERRORIST je da su transakcije iznosi i salda privatno na blockchain kroz enkripciju, posebno aditivno Gomomorfnie enkripciju. Šta korisnici mogu da vide je je bilansi sopstvenih računa i transakcija koje primaju. Zero dokazi znanje je potrebno da se pokaže blockchain da niko od šifrovanih izlaza sadrže negativnu vrednost.

Problem sa poverljivim transakcijama je da oni omogućavaju samo veoma ograničene dokaze kao što je već pomenuto. ZkSNARKs i Zero Knovledge Proofs (ZKPs) koji će biti detaljno opisani u nastavku, omogućiti da dokaže gotovo sve vrste transakcije validacije, a imajući privatnu sve ulaze.

Zero znanja Dokazi (ZKPs)

Zero Knovledge Dokazi (ZKPs) nisu ništa novo. Oni su prvo koncipiran je 1985. Godine u novinama "Znanje Složenost interaktivnog dokazivanja sistema". ZKP je kriptografski tehnika koja omogućava dve strane (A PROVER i verifikator) da dokaže da je predlog je istina, bez otkrivanja bilo kakve informacije o toj stvari, osim što je istina. U slučaju criptocurrencies i blockchains to će generalno biti podaci o transakcioni informacija.

Dokaz nula-znanje mora da zadovolji tri osobine:

  • Potpunost: ako je izjava istinita, iskrena verifikator (to je jedan sledeći protokol pravilno) će biti uvereni ove činjenice od poštenog Prover.
  • Saglasnost: ako je izjava lažna, nema prevare prover može da ubedi iskreno verifikator da je istina, osim sa nekom malom verovatnoćom.
  • Zero-znanje: ako je izjava istinita, bez varanja verifikator uči ništa drugo nego ove činjenice. Ovo je formalizovana pokazujući da svaki varanje verifikator ima simulator da, s obzirom samo izjava da se dokaže (i bez pristupa Prover), može da proizvede transkript koji "izgleda kao" interakcije između poštenog Prover i varanje verifikator.

Prva dva su svojstva više opštih interaktivnih dokaz sistema. Treći je ono što čini dokaz nula-znanja. "

ZK-Snarks

ZK-Snark (nula-znanja sažeto neinteraktivno Argumenti Knovledge) je dokaz Nula znanja da je to način da se dokaže nešto računarske činjenicu o podacima bez otkrivanja podataka. ZK-Snarks su osnovni kriptografske alat koji se koristi u Zcash i Havk od kojih su oba gradi blockchains sa ZKPs i oba će biti objašnjeno kasnije. U slučaju Zcash se koriste ovi Snarks za proveru transakcija i u slučaju Havk oni se koriste za proveru pametne ugovora. To se radi dok je još štiti privatnost korisnika.

ZK-SNARK je ne-interaktivni dokaz nula-znanja znanja da je jezgrovit i za koje dokazi su veoma kratki i lako da se proveri. Oni se mogu posmatrati kao malo logičkih kola koja treba da generiše dokaz izjave da proveri svaku i svaku transakciju. Oni to čine tako što je snimak od svake transakcije, generisati dokaz i onda treba da ubedi strane prijemne da je računica je tačno urađeno bez otkrivanja bilo koji podatak osim samog dokaza. Osnovna funkcionisanje izvršenja SNARK je kodirana ulaz u ovom krugu koje mogu dešifrovati.

Od ZK-Snarks može brzo utvrdi, a dokazi su male, mogu štititi integritet izračunavanja bez opterećenja ne-učesnike. Treba napomenuti da ova tehnologija je tek sada počinje da sazreva, ali još uvek ima ograničenja. Oni su vrlo procesor intenzivno da generiše dokaze i da traje do 1 minut za stvaranje nove dokaze, pa skaliranje je i dalje pitanje koje treba da se reši.

Prve podaci ukazuju na ZK-Snarks će biti Zcash koja je kombinacija distribuirane države i dokaz da poseduju imovinu.

Zcash

Zcash može opisati kao šifrovanog otvoren, permissionless, replicirati knjizi. Kriptografski protokol za stavljanje privatne podatke o javnom blockchain. Zcash može da se posmatra kao produžetak protokola Bitcoin. U osnovi Zcash dodao neke polja do Bitcoin format transakcija za podršku šifrovane transakcije.

Zcash koristi Snarks (ZKPs) za šifrovanje svih podataka i daje samo dešifrovanje ključeve ovlašćenih lica da vidim te podatke. To nije moglo da se uradi na javnom blockchain do sada, jer ako kodiran sve u prošlosti da bi sprečila rudare iz proverava da li transakcije važe. ZKPs su napravili to moguće tako što tvorac transakcije da bi dokaz da je transakcija je istina ne otkrije adresu pošiljaoca, adresu primaoca i iznos transakcije.

Zooko opisuje ovo govoreći Bitcoin ima 3 kolone, koje su tri gore pomenuto (adresa pošiljaoca, adresi primaoca, iznos transakcije) i Zcash ima 4. Dokaz da je 4. Kolona ne zna adresu pošiljaoca, adresa prijemnik i iznos prebačen, ali ne zna da niko nije mogao da stvori dokaz koji dolazi sa šifrovani osim ako imaju tajni ključ koji ima dovoljnu vrednost da pokrije iznos iznos bude obavljen. Ovo je dokaz da su podaci unutar šifrovanje pravilno zadovoljava valjanost konstrukcije. Ovo omogućava sprečavanje duple troši i transakcije manje od nule.

Zcash je uglavnom isti kao Bitcoin. Rudari i pune čvorovi su transakcioni validatori. Zcash koristi zarobljenika koji ima rudara proverava ZKP je vezan za svaku transakciju i dobijanje nagradu za potvrđivanje tih transakcija. Full čvorovi su isti, osim ako imate privatne ključeve možete otkriti ako neke transakcije imaju novac koji je tu za vas. Snarks uspeti da rudari mogu odbiti transakciju od nekoga ako njihova privatna ključ nema dovoljno novca za te transakcije.

Držeći sve podatke privatnog osim 4. Koloni da izostavlja podatke iz curi na privatnoj blockchain koji omogućava svima da vidite informacije o transakcijama. ZCash ima selektivan transparencivhile Bitcoin je obavezno transparentnost. To znači da Zcash može otkriti konkretne stvari određenih ljudi do permissioning. Ona otkriva konkretne transakcije koje svako gleda na njih mogu verifikaciju u blockchain.

Neke razlike iz zCash vhitepaperinclude:

"Vrednost u Zcash se nose notama, kojima se utvrđuju iznos i plaća ključ. Ključ plaćanja je deo adrese plaćanja, koja je destinacija na koju Beleške se mogu poslati. Kao iu Bitcoin, ovo je povezano sa privatnim ključem koji se može koristiti da potroši beleške poslate na adresu, u Zcash to se zove ključ potrošnje.

Isplata adresa uključuje dva javne ključeve: plaćeni ključni poklapanje da note poslati na adresu, a ključ prenosa za ključ-privatnom asimetrične šeme za šifrovanje. "Ključ-privatno" znači da šifrate ne otkrivaju informacije o tome koji ključ su šifrovan da, osim nosiocu odgovarajućeg privatnog ključa, koji u ovom kontekstu se zove ključ gledanja. Ovaj objekat se koristi za komunikaciju šifriranih izlaz beleške na blok lancu njihovom primaocu, koji mogu da koriste ključ za pregled za skeniranje blok lanac za beleške upućene njima i onda dešifrovanja te beleške.

Osnova svojstava privatnosti Zcash je da kada se troši napomena je rasipnik samo dokazuje da su neki obaveza za to je otkriveno, bez otkrivanja koji. To podrazumeva da proveo beleška ne može da se poveže sa transakciji u kojoj je stvoren. "

Zcash je ono što je poznato kao decentralizovana anonimni šeme plaćanja (DAP šeme). DAP-šema omogućava korisnicima da direktno plaća jedni drugima privatno: odgovarajuća transakcija krije se plaćanje poreklo, odredište, i prebačen iznos.

U Zcash, transakcije su manje od 1 kB i da pod 6 MS da proveri - reda veličine efikasnije nego manje-anonimnog Zerocoin i konkurentni sa Bitcoin. Međutim, privatnost postignut je znatno veći nego kod Bitcoin. De-anonimne Bitcoin je postalo mnogo lakše kroz usluge koje prate i nadziru Bitcoin pokrete i podataka u vezi sa tim. Mikser usluge omogućavaju kovanog novca da se menjaju dok se kreću kroz sistem preko centralne stranke, ali to još uvek nije dovoljno dovoljno.

The zCash vhitepaperstates:

"[M] ikes pate od tri ograničenja: (i) kašnjenja povratiti novčiće mora biti velika da bi dovoljno kovanice da se mešaju in; (ii) mik može pratiti zlatnika i (iii) mik može ukrasti novčiće For. Korisnici sa "nešto da sakrije," ovi rizici mogu biti prihvatljivo. Ali tipični legitimni korisnici (1) žele da zadrže svoje navike trošenja privatno od svojih vršnjaka, (2) su neskloni riziku i ne žele da troše kontinuirani napor u zaštiti svojih privatnost, i (3) često nisu dovoljno upoznati sa njihovim kompromitovani privatnost. "

Glavni motivacija za ZKPs i protokol Zcash su 1) privatnost i 2) fungibiliti. Fungibiliti je u stanju da zameni pojedinačne jedinice nešto poput robe ili novca za isti iznos. Ovo može biti pravi problem kada su neke jedinice vrednosti smatra manje jer se smatra "prljav". Skrivanje istorije metapodataka ne dozvoljavaju novčić sa lošom istorijom da bude odbijen od strane trgovca ili razmenu. Gregori Maksvel je rekao: "Nedostatak privatnosti takođe može dovesti do gubitka fungibiliti - gde su neke novčiće tretiraju kao prihvatljivije od drugih -. Što bi dodatno podrivaju Bitcoin je koriste kao novac"

Zcash Očekuje se da soonand pokrenuti sa tim genezu bloka Zcash blockchain. To će omogućiti, kao i Bitcoin blockchain bilo koga na svetu u rudniku, za Zcash. To će biti otvoren, permissionless sistem (u potpunosti decentralizovane). Korisnici će moći da ga pošalje svakome ko koristi privatnost nula-znanja.

Korišćenje najsavremenije kriptografske tehnike ZCash dolazi sa značajnim rizicima. Kriptografski napad koji dozvoljava falsifikovanje nula dokaza znanja će omogućiti napadaču da nevidljivo stvoriti neograničen valutu i ​​omalovaži vrednost Zcash. Napadi ove vrste su pronađeni i fiksirani u nedavnoj prošlosti. Srećom, tehnike metadata skrivanje koriste u Zcash profilom uvek više proizvodnju kaljeni i može se smatrati manje rizična.

Jastreb

Endru Miler u svom Bela knjiga: "Havk The Blockchain model kriptografii i privatnost-Očuvanje Smart Ugovori" je razvio programiruem pametne sistem ugovor koji radi na isti način kao zCash za pametne ugovora.

Havk ne čuva finansijske transakcije na blockchain i drži privatne kod koda ugovora, podaci šalju ugovora i novca šalju i primaju po ugovoru od javnosti. To je samo dokaz da se vidi i sve druge korisne informacije je skriven. Kao zCash, transparentnost je selektivna u Havk i ne bi trebalo da se koriste svi pametni ugovora, ali na osnovu slučajeva upotrebe i preferencija uključenih strana. Ona takođe ima za cilj da se uhvati u koštac sa isssues privatnosti i fungibiliti na isti način kao i protokola zCash.

Havk Vhitepaper radi odličan posao koji opisuje motivaciju za ugovorne bezbednost nastoji da obezbedi finansijske transakcije:

"Dok je lanac privatnost štiti privatnost ugovornih strana" protiv javnosti (npr stranke nisu učestvovali u finansijskom ugovoru), ugovorno bezbednost štiti stranke u istom ugovorom jedni od drugih. Hok pretpostavlja da ugovorne strane deluju sebično da maksimalno sami finansijski interes. Posebno su proizvoljno može odstupiti od propisanog protokola ili čak prekinuti pre vremena. Prema tome, ugovorni sigurnost je višestruki pojam koji obuhvata ne samo kriptografske pojmove poverljivosti i autentičnosti, ali i finansijski pravičnost u prisustvu varanja i aborting ponašanja. "

Prema Andrev Miller, Hok se zasniva na nekoliko kriptografskih primitivcima. Ona koristi isti nula znanja dokaz biblioteku kao zCash, koji se zove libsnark. Havk takođe koristi prilagođenu primenu funkcije hash rešetke na bazi, a javni ključ za šifrovanje. Havk koristi jSnark alat koji je otvoreni kod.

U Hoka, svaka stranka stvara svoje tajne ključeve. Miler je naveo da: "Za svaki ugovor, tu je i poverenja javnosti parametar, slično Zcash Jedini način za generisanje ovih parametara je proces koji podrazumeva stvaranje tajnu vrednost u prelazni korak, koji treba izbrisati na kraju. Protokola. Da pozajmim Zcash je termin za to, to je kao "toksičnog otpada nusprodukt" procedure za podešavanje, i kao i svi industrijskog otpada, mora se sigurno odlagati. Postoje mnoge opcije. Možemo da uradimo ono što Zcash radi i upotreba multi-strana proračun za generisanje ovih parametara, jednostavno neka od poverenja stranka to učiniti (pouzdani stranka treba samo da se koristi jednom i može ići online kasnije), ili koristite poverenja hardver kao SGKS. "

Miler je rekao da postoje neke razlike između Ethereum ugovora i Havk ugovora. Za razliku od Ethereum, ulazni jezik za privatne ugovore u Havk je C kod. Ugovor o privatno Hok nije dugo radi Stateful proces kao ugovora o Ethereum, nego ugovor 1 shot da postupa u fazama, gde je prvi put dobija ulaza od svake strane, a onda izračunava rezultate za svaku stranku. Nakon što su rezultati su izračunati, ugovor je završen i više ne drži nikakvu ravnotežu. Dakle, to je nešto drugačija računarstvo modela. Havk podržava i privatne ugovore kako je gore opisano, kao i javnih ugovora koji su baš poput onih u Ethereum. (Nema privatnosti garancije dati za javne nabavke, ipak).

Kao iu Zcash, postoje izazovi u blockchain skaliranje i optimizaciju kriptografskih šema tako da su efikasni kada se koristi ZKPs. Havk pokušava da uradi što više izračunavanja sa lanac moguće. Ovo se radi zbog toga što u javnim blockchains na lancu računarstva bude ponovljen u svakom čvoru i usporava stvari dole dramatično. Proizvodnju dokaz može potrajati nekoliko minuta (koja je duga) i može biti skupo. Čvorovi Provera dokaz da samo milisekundi za to. Podaci iz Belu listu: U Sokola, to traje oko minut vremena CPU za svakog učesnika u ugovoru Havk. Na lancu computation traje oko 9 do 20 milisekundi.

Havk nije objavio datum izdavanja ali kao što se i dalje radi na optimizaciju njihovog SNARK kompajlirate alate za poboljšanje performansi.

State kanali

State kanali omogućavaju plaćanje kanale koji su van lanca i omogućiti novostima od bilo koje vrste aplikacija koje imaju promenu stanja. Kao Lightning mreže, dva ili više korisnika mogu da razmenjuju isplate koje bi inače zahtevaju blockchain transakciju bez potrebe da ih objavi na blockchain ili čekaju potvrde, osim kada se uspostavlja ili zatvaranje kroz kanal.

Vitalik Buterin objašnjava u svom članku za R3CEV "Ethereum Platform Reviev"

"State kanali su strategiju koja ima za cilj da reši skalabilnosti izazov tako što u osnovi blockchain protokol isto, umesto da menjaju kako se koristi protokol: umesto da koristi blockchain kao primarni sloj obrade za svaku vrstu transakcije, blockchain je umesto toga koristi isključivo kao sloj o poravnanju, obradom samo završni transakciju niza interakcija, i izvršavanje složenih izračunavanja samo u slučaju spora

Državni kanali nisu savršeno rešenje; Posebno, to je manje jasno kako su se proširi na masovno-više korisničkih aplikacija, a oni ne nude proširivosti poboljšanja u odnosu na originalni blockchain u pogledu njegove sposobnosti da skladišti veliku državnu veličinu - oni povećavaju samo de-fakto transakcije protok.

Međutim, oni imaju niz prednosti, možda najvažnije od kojih je da na vrhu bude rešenje skalabilnost su i oni rešenje privatnost, jer blockchain ne vidi nijedan od posrednih plaćanja ili ugovora, osim za konačno rešenje i bilo sporova, kao i rešenje kašnjenje, kao promenama državnih kanala između dve partije su trenutni - mnogo brže nego bilo direktno na-blockchain rešenje, privatno ili javno, bi mogao biti, a potencijalno čak i brže nego centralizovane pristupe kao ažuriranje kanala od a do B može biti siguran bez prolaska kroz centralizovani server. "

State kanali imaju za cilj da se bavi pitanjima prilagodljivost, pitanja privatnosti i potvrda kašnjenja u vezi sa javnim blockchains omogućavajući aktere koji ne moraju da veruju jedni drugima obavljati.

Da li je potreban blockchain uopšte? Da li je konsenzus potreban?

Za mnoge ljude sve ove kriptografskih metoda koji maskira sve transakcije podataka će biti iznenađenje. Blockchain bi trebalo da bude transparentnost mašina u kojoj svako može da uđe u mrežu i kao rezultat toga videli sve informacije o toj mreži. Čak iu privatnim blockchains, postoji još otvoren pogled na podatke onda protokole koji su pomenuti u ovom postu.

Još jedno pitanje koje bi mogle pasti na pamet je da je čak i potrebno konsenzus, jer je sve privatno, ali dokaz. Ako je dokaz je samo između dve strane koje su uključene u transakcije zašto je konsenzus potreban i zašto koriste javni blockchain. To može da deluje nelogično, ali odgovor je da jeste javna blockchain je potrebno i tako je konsenzus i njena zbog privatnosti dokaza. U suštini, potpuna transparentnost je potrebna za održavanje privatnost dokaza.

ZKPs and blockchains dopunjuju. Ne možete samo koristiti jedan da zameni drugog. Blockchain se koristi da se uverite cela mreža može složiti na nekoj državi koja može ili ne može biti šifrovane. ZKPs omogućavaju da budete sigurni o nekim osobinama te države. U ovom scenariju, još uvijek je potrebno kanonski izvor istine. Pogled ključ koji otkriva sve dolazne transakcije, ali ne i odlazni oni. Da bi se to desi, treba vam potpuno decentralizovano knjigu sa konsenzusom u kojoj se svi slažu sa podacima tu napisano.

Na primer, Zcash ima podatke koji sadrži informacije koje je beskorisno i nečitljiva na većinu glumaca. To je baza podataka obaveza i netransparentnim komada podataka. To je samo način za sinhronizaciju podataka između aktera. (Zooko Vilkoks je javno izjavio da ako Chainalisis grafički ovo da bi bilo niz timestamps od kada se dogodio transakcija.) U slučajevima gde je broj transakcija nizak, onda tajming napada može da otkrije nalogodavca transakcije, zamislite ovo biti ekvivalent od samo jednog čvora povezan sa Tor mrežu.

Pravi naglasak je na novčanika strani za glumce, jer to im omogućava da potroše novac i krenuti sredstva po, u Bitcoin možete uzeti privatni ključ i pomerite Bitcoin. Sada je više. To je privatni ključ i set tajni stalno da dokaže prethodnu dokaz i generisati novi dokaz da koristite da ubedi druge. Za ovo, potpuno decentralizovana knjiga je potrebno konsenzusom gde se svi slažu sa podacima tu napisano.

Blockchain je neophodna jer treba koncenzus sloj od svih: Potrebno je imati saglasnost dokaza u knjizi za kretanje sredstava oko kasnije, ako to dokaz nije dostupna u svakom čvoru onda ne može ubediti bilo koga od dokaz kada treba da se kreće sredstva kasnije. Ovi dokazi treba da se čuvaju na otvorenom način da se dokazi mogu se posmatrati kao što je provjereno i prihvaćen od prijema stranaka.

Postoje dva različita sloja: 1) treba da se sporazum o tome šta dokazuje sve prihvati 2) treba da se sporazum o tome šta možete dokazati i ono što se dešava na dokazima nultog znanja i šta se dešava kada znate informacije.

Kako se generišu dokaz i tu informaciju na osobi? Ključ je da se vlast transakcije dodavanjem dokaz ili meta podatke na transakcije sa neku vrstu uslovne skripta (ako tada izjava za prihvatanje transakcija). Ovaj kod sadrži transakcija pravila validnost. Osoba vidi dokaz izvana, ali oni ne znaju da li je sama pravilo je aktiviran ili ne.

Sada kada imate privatnost od ZKPs, kako bi bili u skladu sa transakciju, morate dokazati da je transakcija pridržava pravila. Tako da može da 2 dokaze i kreirati nove dokaze da je osoba koja ih prima može ukazati na i proverite da li je dokaz je prihvaćen od strane cele mreže. Kada su dokazi imaju značenje za vas na osnovu pravila, možete složiti da su dokazali u prošlosti i može se koristiti u budućnosti obavljati i prebace novac.

Ograničenja

ZKPs se iseljavaju iz oblasti teorije i postanu snaga za proizvodnju. Sada je vreme da se vidi kako praktično su. Oni su tek sada će početi da zaista svetske testove i još uvijek pate od velikih problema prilagodljivost.

Rad razvoja dokaz je ogromna i ima ogromne troškove računanje. Kao što je pomenuto ranije, u Zcash u cilju stvaranja dokaz pređete novac od nekog drugog je potrebno između 45 sekundi i 1 minut na veoma jakom računara. Trenutno, ljudi rade na tome da Snarks i ZKPs efikasniji omogućavajući za više dokaza u sekundi ili za više složenih dokaza u istom vremenskom periodu.

Duboke promene treba da bude arhitektonski u DLT's- razume znanje ZKP arhitekture treba da shvate ograničenja što možete dokazati i na kojoj skali.

Ovaj članak je prethodno objavljen na autorovom blogu i da je ovde objavljeno uz dozvolu.

PrivaciBlockchain Tehnologija

Slične vesti


Post Blockchain

ING Ekec: sve naše poslovne linije uključene u istraživanje blokaina

Post Blockchain

Sa Blockchain-om, gde postoji dim, uobičajeno je dima

Post Blockchain

Etereum Creator otkriva nedostatak finansiranja od 9 miliona dolara

Post Blockchain

Kako će Blockchains okrenuti lance snabdevanja u lance potražnje

Post Blockchain

Kako bi Bitcoin Tech mogao da napravi lance snabdevanja više transparentnim

Post Blockchain

Nakon Novca: Geografska disperzija VC Bitcoin investicije

Post Blockchain

Eris COO: privatni i javni blokovi trebaju ko-postojati

Post Blockchain

Blockstream: finansiranje od 21 milion dolara će biti namenjeno razvoju Bitcoin Development

Post Blockchain

Svift-ov prelazak granični proboj se kreće u sledeću fazu

Post Blockchain

Tapscotts on Blockchain u 2018 i Vhats Nekt

Post Blockchain

ShoCardova potraga za obezbeđivanje identiteta na Blockchain-u

Post Blockchain

8 Bankarske Giants-a koji obrađuju Bitcoin i Blockchain Tech