Startup Sabr.io pomaže uhvatiti Bitcoinove kriminalce | RS.democraziakmzero.org

Startup Sabr.io pomaže uhvatiti Bitcoinove kriminalce

Startup Sabr.io pomaže uhvatiti Bitcoinove kriminalce

Novi blockchain pokretanje tvrdi njegov softver može da pomogne u trag kriminalcima brže i jeftinije nego ikada.

Sabr.io, jedna od 42 kompanija predstavila na demo 500 startup 'Daiin San Francisku ove utorak, ima za cilj da se obrije dragoceno vreme sa istrage u odelima, kao što su nedozvoljena tržišnu svile.

Platforma, koja integriše podatke iz javnih i vlasničkih izvora, tvrdi da obezbedi sprovođenje zakona sa Intel na digitalnim valute koji je "inače nije dostižan".

Nejasno je upravo ono što ovo podrazumeva, uz direktor David Berger govori CoinDesk nije bio u stanju da otkrije više detalja o Sabr.io tehnologiji, s obzirom na "osetljive prirode" rada firme.

Ono što je jasno, međutim, da je usluga identifikaciju i pronalaženje ilegalne aktivnosti događa na blockchains - i veliki broj agencija je već na brodu. Berger je rekao:

"Sprovođenje zakona je i nastavlja da bude naš partner u razvoju ove tehnologije. Oni su podelili svoje potrebe sa nama i mi gradimo rešenja da zadovolji te potrebe. Naša tehnologija omogućava im da rade svoj veoma važan posao."

Slepa mrlja

Iako je bogatstvo uspešnih gonjenja za Bitcoin zločina vezanih naglasiti da digitalni valute nisu iznad zakona, to je oblast koja i dalje zahteva veoma specifične istraživačke veštine, koje mogu biti van domašaja za manje agencije.

Osim toga Sabr.io, veliki broj Bitcoin firmi, uključujući Chainalisisand londonskog staratelja Eliptike, stvaraju 'blockchain istraživači' Vhitelabel dizajniran da premosti ovaj znanja jaz.

Nisu svi zadovoljni, međutim. Kompanije su se pod pro privatnosti frakcija scrutinifrom Bitcoin za pružanje sprovođenje zakona alat za praćenje i 'razotkriju' transakcije.

Treba da radi testove na otvorenom, peer-to-peer mreže kao što Bitcoin potrebna saglasnost? Drugi u prostoru kažu 'ne'. Oni vide rešenja ovakve kao ključni korak ka legitimiteta i interoperabilnosti za criptocurrencies šire.

Berger je rekao:

"Dok su neki sugerisali regulatorna rešenja, bili smo ponosni da predstavimo rastvora zasnovan na tehnologiji koja će smanjiti potrebu za regulaciju."

Sabr.io autora navodi da je korisnost blockchain može postići samo dalji rast u granicama zakona.

"Ja sam uzbuđen zbog budućnosti Bitcoin i ja odlučan da ne dozvolim da se otet od strane kriminalaca i ne prezaju o pomaganju da stavi dece Pornographers, teroriste i dilere oružja iza rešetaka.", Dodao je Berger.

500 Pokretanja

Od utorka događaj, vrhunac do četiri meseca intenzivnog mentorstva kao 13. Seriju Silikonskoj dolini Accelerator je, bio je "sjajna iskustva", rekao je Berger.

"Bili smo zatrpani interesovanja investitora u prisustvu. Mislim da su investitori shvate, kao i mi znamo, da je nezakonito korišćenje digitalnih valuta je veliki problem za društvo."

Investitori su podržali ovo sa gotovinom, takođe. Pored 500 Startups i digitalne valute Group (DCG), fond Bitcoin seme Barri Silbert, kompanija je podigao više od $ 1mfrom Indek Kapital, Novi fond i Silicon Badia, između ostalih.

Osnovana 2010. Godine, 500 Pokretanja pruža između $ 10.000 do $ 250.000 u finansiranju semena u ranoj fazi počeci. Od dovođenja na ek-MiSpace VP Sean Percivalas poduhvat partnera da se specijalizuju u Bitcoin, inkubator je prešao u mentor na blockchain prostor.

Prethodni Bitcoin stipse uključuju GoGoCoin, Bonafide.io, Coinalitics, Neurovare i Monetsu koji svaki primljeni $ 100,000, kao deo Batch 9.

Sabr.io i digitalni valuta Councilvere dva blockchain vezane za startup u svom najnovijem kohorte.

Korekcija

Ranija verzija ovog teksta je naveo da Sabr.io tvrdi njen softver mogao pratio Put svile Mastermind Strašni Pirat Roberts u roku od nekoliko dana. Berger je potvrdio da je ovo misreportedfrom događaj, i nikada je saopšteno iz same kompanije.

Slične vesti


Post Blockchain

IBM-ovo najveće probno trgovanje na tržištu finansija moglo bi da ide globalno

Post Blockchain

Kako su bliski pametni ugovori za uticaj na stvarni svet?

Post Blockchain

Blockchain: zašto Big Guis ne mogu pobijediti

Post Blockchain

Projekat Blockchain obnovljivih energija pomera prošlu testnu fazu

Post Blockchain

Sviftova globalna šefa bankarskih blokada nije blokada

Post Blockchain

Niko ne bi trebalo da kontroliše lancu snabdevanja blokadom

Post Blockchain

Bitcoins Killer Apps

Post Blockchain

Goldman analitičar: Blockchain će promeniti svojstvo vlasništva

Post Blockchain

Novi Chicago Blockchain centar pokreće podršku vlade

Post Blockchain

Kako Bitcoinova tehnologija može da preusmeri medicinska iskustva

Post Blockchain

Finansijski igrači iz Južne Afrike igraju sve-u na Blockchain-u

Post Blockchain

Feathercoin osigurava svoj blok lanca sa naprednim kontrolnim pokazivačem