Stanje Bitcoin i Blockchain 2018: Blockchain hits kritična masa | RS.democraziakmzero.org

Stanje Bitcoin i Blockchain 2018: Blockchain hits kritična masa

Stanje Bitcoin i Blockchain 2018: Blockchain hits kritična masa

CoinDesk je 2016 Država Bitcoin i Blockchain izveštaja rezimira ključne trendove, podatke i događaje iz 2015. Godine, detalji otkrića iz našeg godišnjeg istraživanja misao lidera i obuhvata predviđanja o tome šta se može očekivati od 2016. Godine.

Ovaj članak naglašava nekoliko ključnih zaključaka iz izveštaja.

2015 pregled

Glavni priča iz 2015. Godine je nesumnjivo veći fokus na osnovne tehnologije Bitcoin je, poznatiji kao blockchain ili distribuira glavne knjige tehnologije (DLT). Mnoge partije, od državnih organa da finansijskim institucijama, počeo da ispituje potencijalne primene DLT za hartije od vrednosti transakcije naselja i drugih slučajeva upotrebe.

U međuvremenu, priceand obim razmene trgovanja Bitcoin je povratio snažno nakon sumorne prvoj polovini ove godine.

Venture capital investmentincreased 36% u odnosu na prethodnu godinu, iako je tempo usporen u drugoj polovini 2015. Godine Mainstream usvajanja na malo criptocurrencies i dalje zaostaje zbog nedostatka slučajeva ubedljivih upotrebe, a postoje i potpisuje upotrebe koji Bitcoin je na tamno internet je vrhunac.

Bitcon je skalabilnost debatevas vruća tema na programer krugovima u 2015., a nedavno je prelila u mejnstrim razgovora sa visokog profila odlaska programera Mike Hearn. Dok postoje mnogi predložena rešenja skalabilnost, niko nije postignut dovoljan konsenzus za raspoređivanje.

Međutim, industrija lideri koji su ispitivani države su uvereni da će se pitanje skalabilnosti bitcon bude rešen, barem u kratkom roku.

Sve u svemu, tempo regulacije industrije usporio 2015.

Nev Iork BitLicense, industrija specifične licenciranje režim države, stupio je na snagu u avgustu, i Evropski sud pravde (ESP) objavila je da Bitcoin transakcije ekemptfrom poreza na dodatu vrednost (PDV) u oktobru.

'Blockchain, blockchain, blockchain!'

R3CEVhas ostvarila značajan napredak prikupljanjem 42 velikih banaka i finansijskih institucija da učestvuju u inicijativi DLT.

Kombinovani tržišna kapitalizacija konzorcijuma je $ 600bn, a 60% od finansijskih institucija koje učestvuju su globalni sistemski važne finansijske institucije (Sifis) (Slide 99).

Međutim R3 je privukao kritike (slajd 101) i sada se suočava sa konkurencijom u vidu nedavno objavio SVIFT-consoritum.

Gledajući unapred, očekuju da vide različite raspoređivanje na DLT, zajedno sa daljim osvrtom na verovatno DLT je "Killer App", pametne ugovora (Slide 95).

Od posebnog interesa će biti da li je otvoreno Ledžer projekat, koji će upravljati od strane Linuk fondacije, mogu baviti problemima mnogo upravljanja uočene oko razvoja softvera u 2015. (Slide118).

Takođe, očekuju da čuju više o Ethereum 2016. I decentralizovane aplikacije gradi na svom javnom blockchain, uključujući Slock.it, prorok i Vunk (Slide109).

Bitcoin cena završava na jednu godinu Visok

Nakon postepeno pokupiti u K3, cena Bitcoin je dostigla svoj jednogodišnji maksimum od $ 430.05in K4.

Nakon toga, definitivno 2014. Godine, Bitcoin ponovo stoji na vrhu najboljeg na svetu obavlja valuta rang liste (Slide 28).

Mnogi veruju cena Bitcoin je u velikoj meri vođen finansijske nestabilnosti u Kini (slajd 30), dok je drugi je tačka na očekivanom jula 2016. Prepolovljavanja bloka nagradu za 12,5 BTC i dobijeni smanjenje ponude novih bitcoins ulaze na tržište.

Šezdeset odsto prvih 10 najposećeniji priča o CoinDesk u K4 su cena-povezane (Slide 42). Osim toga, medijsko praćenje Bitcoin na kineskog Sina porastao 42% četvrt-na-kvartal (Slide 43), kao kineskog juana denominirani trgovine predstavljala 95% od ukupnog obima razmjene (slajd 44).

Ukupan obim razmjene, koji teži da poveća tokom perioda većoj promenljivosti, bio je osam puta veći u decembru nego u septembru (Slide 33).

VK investicija nastavlja da usporava

Ukupno Bitcoin poduhvat capitalincreased od 3% do $ 949m u K4.

Stopa rasta VC investicija je u opadanju u poslednje tri kvartala nakon kulminira na 50% u K1 2015 (Slide 14).

Investitori mogu da budu zabrinuti zbog održivosti trenutnih poslovnih modela i usvajanje sporo potrošača. Nova ulaganja u digitalne novčanike i platnih procesora je praktično prestala tokom protekle godine (Slide 58).

Još dva startup najavio zatvaranje ovog kvartala, čime je Bitcoin "Deadpool" na ukupno 24 kompanija (Slide 17). Pored nedostatka sredstava, "sigurnost" je najčešće navodi kao razlog za zatvaranje.

Međutim, većina ispitanika istraživanja i dalje optimista u vezi ulaganja kapitalnih investicija u Bitcoin i blockchain ekosistema u 2016., i Digital Asset Holdinga nedavno objavili $ 50m roundlends ovo prikazivanje neke ranije podrške.

Regulisanje i inicijative digitalni valuta centralna banka

Pred kraj 2015. Godine, Evropski sud pravde saopštio svoju odluku da izuzme Bitcoin transakcija od poreza na dodatu vrednost (PDV).

Evropski Bitcoin kompanije su pozdravile ovo pravilo i smatra ga kao prekretnicu u Bitcoin regulacije (Slide 81).

Generalno, regulacija ostao 'lagani dodir "u 2015. Godini, a neke evropske zemlje, poput Luksemburga, koji su aktivno pokušavaju da privuku startapima podsticanjem prijateljsku regulatornog okruženja.

Banka Engleske je nedavno objavila dokument ispitivanje makroekonomske posledice digitalne valute centralna banka (slajd 79), a takođe aktivno razvija tehnologiju koja će omogućiti banci da rasporedi svoje Bitcoin-kao valutu.

Zajedno sa nedavnom najavom Kine, ne bi bilo iznenađenje da vidim jednog od svetskih vlada rasporedi svoj digitalni valutu ili sistem blockchain-sedištem u 2016.

Pogledajte punu državu Bitcoin i Blockchain 2016 izveštaju se prijaviti za naš bilten istraživanja.

Lider u blockchain vesti, događaje i informacije, CoinDesk je koja prati tehnologiju od 2013. Citirano od vodećih publikacija i veruju preduzeća širom sveta, vodeći u industriji, nezavisno izveštavanje CoinDesk je gleda milioni čitalaca mesečno. Saznajte više o našem brendu ovde.

PricesState od BlockchainInvestors

Slične vesti


Post Blockchain

Ažuriranje politike Appleove valute: Dobro ili loše za Bitcoin?

Post Blockchain

Bitcoin: sredstvo za globalnu nezavisnost

Post Blockchain

Niko ne bi trebalo da kontroliše lancu snabdevanja blokadom

Post Blockchain

Blockstream: finansiranje od 21 milion dolara će biti namenjeno razvoju Bitcoin Development

Post Blockchain

Database Glitch uzrokuje Blockchain.info Outage

Post Blockchain

Blockchain Tech mogao da sačuva globalno preduzeće $ 550 milijardi godišnje

Post Blockchain

Gde su svi privatni blokeri nestali?

Post Blockchain

Litecoin daje Novi život Bitkuinovoj eksperimentalnoj tehnici

Post Blockchain

Direktori Accenture: Blockchains Must Move Beiond Bitcoin

Post Blockchain

Blockstream za pokretanje prvog Sidechain-a za bitkoinske razmjene

Post Blockchain

ShoCardova potraga za obezbeđivanje identiteta na Blockchain-u

Post Blockchain

Etereum Creator otkriva nedostatak finansiranja od 9 miliona dolara