Štednja Blockchain: Maersk Spin-Off ima za cilj komercijalizaciju trgovinske platforme | RS.democraziakmzero.org

Štednja Blockchain: Maersk Spin-Off ima za cilj komercijalizaciju trgovinske platforme

Štednja Blockchain: Maersk Spin-Off ima za cilj komercijalizaciju trgovinske platforme

Global Shipping gigant MAERSK želi da okonča svet u blockchain.

Sa pristupom zajedničkom, pouzdani zapis transakcija, Maersk rukovodioci kažu, svetski brodske kompanije će uštedeti novac i biti u stanju da bolje takmiče na proširenih usluga. A kompanija je razvila tehnologiju pomoću tkanina softvera doprineo je IBM na open-source Linuk Foundation, upravo to.

Ipak, jedna prepreka na putu i ​​dalje ostaje: da pronađe način da proda kolaborativni sistem gomili konkurenata.

Dakle, Danska-based Maersk i IBM su odlučili da je vrti van projekta u samostalnom entitetu, oni mogu imati više uspeha u privlačenju Maersk rivale do rešenja.

Najavio je danas, tek treba da budu imenovani zajednički poduhvat čeka konačnu regulatorna odobrenja, ali ideja je da bi dobro zaokruženo savetodavni odbor (koji se tek uspostavlja) pomoći da se obezbedi transparentnost i jednake prilike među učesnicima.

Za razliku od tipičnog pokretanja situaciji, međutim, tehnologija iza poduhvat je već široko testiran, sa pilot korisnicima uključujući i neke od najvećih kompanija na svetu.

DuPont Dov Chemical i hrana Packager i procesor Tetra Paka već eksperimentisao sa ranoj verziji platforme. Plus, custom agencije u Holandiji i SAD, kao i luke u Roterdamu i Hjustonu, su svi učestvovali kao dobro.

Prema direktor zajedničkog preduzeća je, Majkl Beli, novi entitet je bitno s obzirom na raznovrsnost potencijalno konkurentnih ugovornih uključeni.

"Ovo nije po meri Maersk sistem," Beli, koji je ranije bio predsednik Maersk Line u Severnoj Americi, izjavio je CoinDesk, dodajući:

"Ovo će biti industrija-širok, otvorena platforma rešenje za sve učesnike ekosistema."

Prime učešće

U roku od šest meseci od prijema regulatorna odobrenja, Bela očekuje da će kompanija da svoje usluge dostupne za širu upotrebu.

Među onima koji su zainteresovani da koriste blockchain rešenje tog entiteta su Dženeral motors, Procter & Gamble i Okretnost Logistika, uz dodatno učešće od carina i vladinih agencija iz Singapura, Perua i Kine.

Isto tako, globalni terminal operatori APM terminala u Nju Džersiju i PSA International u Singapuru su predviđeni da koriste platformu za povećanje saradnje između svojih korisnika i poboljšaju način na koji oni organizuju svoje terminale.

Prema IBM-Globalna industrija viši potpredsednik Bridget van Kralingen je poduhvat je deo većeg napora od strane lanca snabdevanja ekosistema se iskoristile "neiskorišćenih" resursa.

"Naš zajednički poduhvat sa Maersk znači da sada mogu ubrzati usvajanje ovog uzbudljivog tehnologije sa milionima organizacija koje igraju vitalnu ulogu u jednoj od najsloženijih i najvažnijih mreža u svetu, globalni lanac snabdevanja", rekla je ona u saopštenju.

Spin-off je najnoviji razvoj Maersk jer je završio svoj prvi live blockchain tradesin maja i otkrili pilot Projectvsego Singapuru u avgustu.

U septembru, Maersk takođe istakao planira da rasporedi pomorske osiguranje productusing blockchain.

Prema Vhite, prve dve službe nova kompanija će ponuditi su dizajnirani da pruže informacije o dostavi end-to-end i za digitalizaciju i automatizaciju trgovine papirologiju.

"Biti u stanju da radi efikasnije globalni biznis je važno", rekao je Vajt, zaključujući:

"Mogućnost da kupci vide u pomaganju da se identifikuju i zatvaranje ključne nedostatke u realnom vremenu pristupa događajima i da dokumentuju dostupnost je pravi. To je opipljiv."

Slične vesti


Post Blockchain

Stanje Bitcoin 2018 izveštaja analizira trendove u razvoju

Post Blockchain

Apple uklanja Blockchain Bitcoin Vallet Apps iz svojih App Store

Post Blockchain

16-godišnji dobitak 10 bitkoina u Blockchain.info Giveavai

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines: Blockchain Good, Bitcoin Bad

Post Blockchain

7 Političari koji podržavaju Bitcoin i Blockchain Tech

Post Blockchain

SharedCoin korisnici Blockchain-a mogu biti identifikovani, kaže stručnjak za bezbednost

Post Blockchain

Bitcoin cena Otporna kao što Antonopoulos teži na Mt. Gok Debacle

Post Blockchain

Blockchain: zašto Big Guis ne mogu pobijediti

Post Blockchain

Predsedavajući ASIC-a: tehnologija blokiranih tehnologija može promijeniti finansije

Post Blockchain

5 Bitcoin i Blockchain startups za Vatch u 2018

Post Blockchain

Blockchain i porast umreženog povjerenja

Post Blockchain

Blockchain: eksperiment u upravljanju bez moći