Litecoin daje Novi život Bitkuinovoj eksperimentalnoj tehnici | RS.democraziakmzero.org

Litecoin daje Novi život Bitkuinovoj eksperimentalnoj tehnici

Litecoin daje Novi život Bitkuinovoj eksperimentalnoj tehnici

Obično je odbacio kao manje inovativna nego što više koristi Bitcoin blockchain, aktiviranje pod šifrom nadogradnje zove Odvojeno Svedok (SegVit) inspirativno programerima da daju manja litecoin mreže drugi pogled.

Četvrti-largestpublic blockchain od ukupne investicije, litecoin Očekuje se da će formalno dodati SegVit ove nedelje - što je potez koji bi mogao otvoriti put za projekte koji su svi već nemoguće sprovesti na Bitcoin danas. I, sa izgledima da će SegVit aktiviraju na Bitcoin pojavljuju manje verovatno, odluka je stavio novu pažnju na litecoin, pokrenut 2011. Godine kao jedna od prvih "altcoins" koji žele da optimizuju bazu Bitcoin kod.

Sada, projekti koji su tražili da se gradi na vrhu SegVit na Bitcoin počinju da otvoreno govore o korišćenju litecoin kao Testbed koji će, nadamo se, dokazati svoje ideje na live, javni blockchain.

Do sada, Munja Mreža je najkonkretniji primer kako se neki timovi prilagođavaju na novu mogućnost. Prošle nedelje, jedan Munja projekat releaseda verziju svog softvera dizajniran da bude kompatibilan sa litecoin.

Ali drugi projekti koji zavise od SegVit izgleda da se razmatra alternativu Bitcoin kao dobro.

Nicolas Dorier, Bitcoin developer i tehnološki za distribuira knjiga pokretanja Metaco, sumirao trenutno raspoloženje objašnjavajući da su programeri jednostavno postaju nestrpljivi da nastave svoj rad na svaki mogući način.

Dorier rekao CoinDesk:

"[L] OTS programera pretpostaviti da bi SegVit proći, a [oni] izgradila mnogo stvari. Poslednja stvar programeri žele da vide njihov rad izgubljeno."

Nove migracije

Ipak, tranzicija neće biti tako lako kao što možda zvuči, jer ima posla potrebno da se osigura kako kod bazu i projekte koji nastoje da ga koristite može da prekidač litecoin.

Na primer, Džonson Lau jedan od vodećih programera iza mast (koji nastoji da omogući složenije smart contractson Bitcoin), sada plansto sprovođenje projekta na vrhu litecoin. Do sada, ovo je videla Lao uzima aktivnu ulogu dana u dan sa kodom litecoin je, pišući do vodič za pomoć rudarima da se pripreme za SegVit aktivaciju.

Dorier, koji takođe vodi razvoj NBitcoin, a.NET biblioteke za programere, pomenuo da je proveo neko vreme dodajući podršku za SegVit u softveru.

Nakon rasta "frustriran" sa činjenicom da SegVit nije aktivirajući na Bitcoin, on je napravio biblioteku kompatibilan sa litecoin - proces koji ga je samo nekoliko sati, rekao je on.

Drugi poznati projekat Dorier je NTumbleBit, implementacija teorijske decentralizovane novčića mikser TumbleBitthat radi kao vrhunskog sloja mreže na sličan Lightning. (Dorier se nada da bi na kraju dodati funkcionalnost koja će omogućiti korisnicima da razmenjuju Bitcoin za litecoin trustlessli i sa više privatnosti putem službi.)

"To je moj cilj", rekao je on.

Momentum podstrek

Zujanje u SegVit takođe pomaže Jumpstart ranije najavljenu litecoin R & D naporima.

Na primer, jedna toliko pričalo o projektu koji bi mogao videti upotreba na litecoin je "poverljiva transakcije ', dizajnirane da zaštiti osetljive podatke o javnim blockchains.

Litecoin programeri su radili na implementaciji ideje od barem do septembra, kada Litecoin Intel Core programer Ksinki Vang izdao update razvoja u kojoj on tvrdi da će SegVit lakše da se rasporedi tehnologiju privatnosti fokusiran.

Ipak, kada kontaktirao CoinDesk, direktor Litecoin Fondacija Franklin Ričards je rekao da tim nije spreman da razgovara o projektu još.

Jedan potencijalni problem je da se poverljivi transakcije zauzima oko skoro 20 puta više prostora na blockchain nego normalnih transakcija. S obzirom da su blockchain mreže ograničen kapacitet danas (što je izazvalo mnogo kaustična raspravu u Bitcoin prostoru), ovaj faktor može da možda predstavljaju problem za litecoin dalje niz put.

Dalje, Blockstream tehnički direktor Greg Maksvel, koji je radio na poverljivim transakcije, tvrdi u nedavnom talkthat da bi bilo "preuranjeno" da se doda tehnologiju za litecoin danas.

Drugi programeri, međutim, govorio da njihovu želju da litecoin koristi, ako samo za kratkoročno ideacijom.

Serhio Demian Lerner programer na Bitcoin pametan pokretanja ugovor RSK, rekao je tim je verovatno da će promeniti svoje planove u zavisnosti od toga ", koji blockchain prvi aktivira SegVit".

On je istakao:

"RSK Bitcoin centru u ovom trenutku."

Međutim, s obzirom da firma planira da otvori Izvor tehnologije, moguće je da će i drugi zauzmu Kraljuje i izgrade svoju verziju na vrhu litecoin.

"Mi ćemo pomoći bilo kakvu ozbiljnu grupu koja radi za podsticanje RSK tehnologiju", dodao je on.

The upozorenja

Ipak, vredi napomenuti da postoji element politizacije u radovima.

Uprkos činjenici da litecoin je prošao SegVit, kao komentari RSK pokazuju, još uvek ima prednost među programerima prema Bitcoin mreže, što se vidi kao ozbiljnije i vrednije dugoročnog projekta. Dalje, vrste tehničkih projekata koji se razmatraju sele napore da litecoin su uglavnom eksperimentalne i veoma ranoj fazi.

Kombinacija oba faktora je podigao neki concernsin zajednice.

Dok litecoin mogu da omoguće talas mladalačkih projekata da testiraju svoje ideje, neki su izrazili bojazan da na taj način što će "pumpa" vrednost tokena litecoin je putem izrade velike tehničke obećanja da osvoje pažnju investitora.

Već, cena litecoin-a je porastao na tri godine highson vesti SegVit.

I Dorier, za jednog, je razmišlja o dugoročnim problemima, govori CoinDesk:

"Čak i ako [SegVit] čini litecoin bolje za nekim slučajevima upotrebe sada, glavni problem je u tome problem rudarstvo centralizacija još uvek nije rešen, da li je Bitcoin ili litecoin Ako litecoin postane dovoljno velika, ona će imati iste probleme koje Bitcoin. Ima sada. "

On je ukazao na trenutnu favorizovani način donošenja nadogradnje Bitcoin pravila konsenzus, ponavljajući mišljenje da je nenamerno daje rudari previše pravo veta na razvoj nadogradnje.

Zabrinutost se, ukoliko se ovo pitanje nikada nije ispravljena na Bitcoin, budući litecoin nadogradnje duž linije SegVit možda ima problema da podršku kao svoje mreže i vrednost raste.

Sa toliko neizvesno je poneti može biti da je još rano da se zna kako će (i da li) litecoin igraju ulogu u dovođenju ove projekte u život kao Get-okolo Bitcoin je dugogodišnji nakupljeni kamenac blato.

Ipak, Blockstream je Maksvel izrazio opšti optimizam o predstojećem aktiviranja SegVit litecoin je, govoreći na nedavnom Meetup:

"Vi će imati Bitcoin programere koji rade na litecoin na kraju, jer niko zapravo radi razvoja protokola u Bitcoin želi da uradi skripta poboljšanje bez SegVit jer je tako mnogo lakše."

Slične vesti


Post Blockchain

Istraživanje CoinDesk: Etereum Hard Fork imao mali uticaj na osećaj

Post Blockchain

Blockchain, kakva si ti art? Definisanje industrijskog Buzzvord-a

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines-u: BitLicense stiže, ali ostaci divljih zapada

Post Blockchain

Apple uklanja Blockchain Bitcoin Vallet Apps iz svojih App Store

Post Blockchain

Blockchain i porast umreženog povjerenja

Post Blockchain

Bitcoin ulazi u doba praktičnosti

Post Blockchain

Kako bi tehnologija lanaca bloka mogla da posluži u digitalnoj demokratiji

Post Blockchain

Bitcoin i iGaming: Disruption stiže sa vašeg slepog mesta

Post Blockchain

Bitcoins Killer Apps

Post Blockchain

Blockchain raste dalje nakon zatvaranja 30,5 miliona dolara finansiranja

Post Blockchain

Donošenje osjećaja kriptoekonomije

Post Blockchain

Bitcoin, Stellar i Sidechains u Budućnosti summita za novac