Savetnik za bezbednost Bush-a upozorava na hladan rat | RS.democraziakmzero.org

Savetnik za bezbednost Bush-a upozorava na hladan rat

Savetnik za bezbednost Bush-a upozorava na hladan rat

Čovek koji je pomogao izmišljaju finansijske embargo koji odsecaju teroristički sredstva nakon 9/11 je zabrinut da bi criptocurrencies se koristi da ugrozi svoje kreacije.

Bivši zamenik pomoćnika američkog predsjednika Georgea V. Busha, i bivši zamenik savetnik za nacionalnu bezbednost za borbu protiv terorizma, Huan Zarate, je priznat kao pomaže u stvaranju sankcije sredstva i finansijske instrumente koji vrše pritisak na neprijatelja države. Ali, kao što blockchain technologibegins da ruše granice i ovlastiti unbanked, Zarate, raste zabrinutost da bi se u oružje za nezakonite svrhe.

Zarate rekao CoinDesk:

"Postoje Nefarious glumci tamo, uključujući i državnih organa, kao što su Severne Koreje i Irana koji su u potrazi za upotrebu digitalnih valuta i srodne tehnologije, u najmanju ruku kao način zaobilaze aktuelni svetski poredak koji ograničava njihov pristup kapitalu. Ali, ove mogućnosti i tehnologije takođe može biti način za njih da pokušaju da potkopa globalni finansijski komercijalne sisteme u nekom trenutku. "

Da bude jasno, Zarate, podržava ideju da blockchain i criptocurrencies mogao da "veću autonomiju" pojedinaca, dok je potencijalno jačanje "komercijalnih aktivnosti."

Sada viši savetnik u think-tank Vašington sedištem, Centar za strateške i međunarodne studije (CSIS) i predsednik Mreže finansijski integritet, Zarate je bio i među prvih zagovornika ove tehnologije je, što je bio jedan advisorto SAD criptocurrenci razmene Coinbase od 2014. Godine.

Ipak, on je odlučan da treba da postoji više transparentnosti o tome kako i vlade mogu koristiti blockchain zbog geo-političke prirode monetarnog sistema može da pomogne reimagine.

Ključ uspeha alata Zarate, stvorenih, na primer, bio je stanje na američki dolar kao de facto globalne rezervne valute. Stvaranjem načine da strateški odsecaju pristup jednog naroda na dolar, Zarate je bio u stanju da efikasno ograničavaju njihovu sposobnost da vodi rat ili na drugi način potkopati US interesa.

U svojoj 2013. Knjizi, "Trezora Var: Oslobađanje nove ere finansijske Varfare", Zarate je napisao detaljan opis ovih alata, ali i završio sa oštro upozorenje o tome šta je on nazvao "dolaze finansijske ratove", u kojoj je alati koje je pomogao da se stvori može biti upotrebljeno protiv svoje zemlje.

I iako je identifikuje kao blockchain advokata, u intervjuu, on je istakao više primera kako se državni akteri već eksperimentisao sa tehnologijom za nezakonite svrhe, u procesu slikarstvo živu sliku o tome šta može da krene naopako.

Sankcije izbegavanje

Do danas, najveći i realna opasnost od blockchain je njegova sposobnost da pomogne nacionalne države izbegnu sankcije, prema Zarate.

Već švedski pokretanje je granteda posao dozvola za izgradnju infrastrukture eksplicitno dizajniran da pomogne zemljama izbegnu potencijalne sankcije, sa naglašenim ciljem davanja investitorima mogućnost da podrži "dobre, vrednim kompanijama i pojedincima" u Iranu.

Nedavno, više reportsbi sajber firme ukazale da je Severna Koreja je gomilaju na "ratnom grudi" od Bitcoin da izbegne sankcije. Kasnije je Južna Koreja zvaničnik formalno accusedNorth Koreja za krađu criptocurrenci stoit "milijarde vona."

Zaista, Iran sopstvene privremeni sankcije reljef je nedavno pozvao u kuestionbi američkog predsednika Donald Tramp, koji je prošlog meseca ekpandedvhat se smatra stroge sankcije protiv Severne Koreje.

Zarate nije komentarisao posebno o potencijalnom uticaju takvih sankcija za numberof startup koje imaju launchedand koristite blockchain rešenja kao način da se pojednostavi međunarodne investicije.

Ipak, on je uputio možda forboding ton o tome šta on vidi kao svoje moguće pogrešne namere.

Zarate said:

"Glumci koji su manje uložili u globalnom finansijskom sistemu komercijalne verovatno će biti više oslanjaju na tehnologije i tehnike koje im daju asimetrične mogućnosti da ugrožavaju te iste sistem."

Vlada istraživanje

I Zarate, vidi širok spektar mogućih rizika.

Pošto veliki deo uspeha Zarate sankcijama alata oslonio na uticaj američkog dolara kao globalne standarda, bilo da narušava taj uticaj može ugroziti alata.

Jednostavno rečeno, moguća prijetnja je da bi vrednost od koje pomaže država fiat valuta se dignuo u criptocurrencies koji nisu tehnički ograničen nikakvim granicama, čime se podriva sposobnost emitenata da utiču na monetarnu politiku.

Malo je verovatno dok predsednik Federalnih rezervi banke Filadelfiji je saidit da bi criptocurrenci ikada uticati na tu sposobnost, centralne banke i lavmakersaround svet još uvek istražuju ili žele da istražuju ovu teoriju.

I mada mnogo od tog posla izgleda da benignin priroda, druge centralne banke sa historiof optužbe za korupciju su seekingout slučajevi korišćenja.

To je, naravno, moguće da su ove banke su samo ekploringcriptocurrencies kao način da se poveća transparentnost i možda proširiti poverenje međunarodne zajednice. Ali jedan, Venecuela, planira da launchan criptocurrenci ulje-backed, a to je već izašao sa otvoren objectiveof zaobilaženje "finansijske blokade."

"Moramo da budemo veoma svesni činjenice da postoje akteri u sistemu, u državnom i ne-država koja može biti voljni da poremeti taj sistem", rekao je Zarate je. "Oni mogu biti voljni da koriste nove tehnologije u stvari potkopava ove same sisteme da utiče na američku ekonomiju i da utiče na druge ekonomije, i iskreno, čak i da profitira od toga."

Odgovorno usvajanje

Ako Zarate, ima jednu poruku onda, to je možda upozorenje o mogućim nepredviđenih posledica tehnologije.

Već ove nedelje, američki zakonodavci čini da raste zabrinutost zbog mogućnosti, takođe, da je sazvao predstavnike komisije za hartije od vrijednosti (SEC) i SAD robnih Futures Trading komisije (CFTC) da odgovara na pitanja o tom pitanju u Vašingtonu

Ne iznenađuje, pitanja u slučaju usmeren na finansijsku stabilnost. I dok su oba čelnici CFTC i SEC su naveli da vide criptocurrencies kao mali rizik, oni priznali da je ovo verovatno zbog nastajanju stanje na tržištu.

Zarate izvlači sličan zaključak, ali je možda više fokusiran na ono što se dešava kada se ta varijabilna promene, i blockchains i criptocurrencies više nisu tako akademski.

"Ja sam neverovatno optimista o ovim tehnologijama, ali da svedoci propuste u prošlosti regulacije i priznavanje rizika, i kaskadno rizika, želim da budem siguran da sa usvajanjem dolazi evaluaciju gde su ti rizici stoje", rekao je Zarate je, zaključujući:

"I priznanje da nam je potreban veću transparentnost i ne manje, ako se nadamo da ova tehnologija zaživi."

CrimeBlockchainJuan Zarate,

Slične vesti


Post Blockchain

7 Političari koji podržavaju Bitcoin i Blockchain Tech

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines-u: BitLicense stiže, ali ostaci divljih zapada

Post Blockchain

Bitcoin i Blockchain Up za debatu na konferenciji FutureMonei

Post Blockchain

Chainov iOS API pruža autorizaciju za otiske prstiju za Bitcoin aplikacije

Post Blockchain

5 Bitcoin i Blockchain startups za Vatch u 2018

Post Blockchain

Strategija blockchain državne ulice: velika i bolda za 2017

Post Blockchain

Kako dva nova Sidechains predloga mogu promijeniti Bitcoin-ovu DNK

Post Blockchain

Centralna banka Hong Konga: Blockchain ima ogroman potencijal

Post Blockchain

Finansijski igrači iz Južne Afrike igraju sve-u na Blockchain-u

Post Blockchain

Blockchain može nestati banke, ali otvoreni softver neće

Post Blockchain

Vrijednost repliciranih, dijeljenih knjiga iz prvih principa

Post Blockchain

IBM vidi ulogu za blok lanca u Internetu stvari