Sa Bitcoinovom cenom Dovn, VCs Turn to Blockchain Firms | RS.democraziakmzero.org

Sa Bitcoinovom cenom Dovn, VCs Turn to Blockchain Firms

Sa Bitcoinovom cenom Dovn, VCs Turn to Blockchain Firms

Porast interes u slučajevima koristiti za osnovi distribuira knjige Bitcoin je, u blockchain, utiče na investicione strategije kapitalista, novi razgovori ukazuju.

Obraćajući se CoinDesk, neki od ekosistema je najčešćih i najglasnijih investitora se sugeriše da su sada bliskoj saradnji sa bankama i stavljanje povećan naglasak na projekte koji koriste Bitcoin blockchain ili alternativne distribuirane knjige kao plaćanja šine ili distribuirana baza podataka.

Na primer, Barte Stivens, upravljanje partner u Blockchain Capital, koja je nedavno preimenovan svoju firmu iz Cripto valuta partnera, predložio je industrija "evoluirala" kao svest slučajeva korišćenja blockchain je postala šire analizira i razume.

Stivens je rekao CoinDesk:

"Bilo je saznanje da je [blockchain je] neverovatnu tech sloj, ali razgovor se tu ne završava, vi vidite razgovor prošire iz finansijskih usluga, kako može da se usklade za upravljanje identitetom, pametne ugovora i međunarodna trgovine. "

Haresvat Alef rizičnog kapitala partner Eden Shochat, čije investicije obuhvataju blockchain tehnologija čvrsto Colu, izrazili veće interesovanje za distribuiranih glavne knjige aplikacija, deo industrije, gde su novi startup, kao što su Blockstack, Erisand Multichain sada traži da se odvoji od širi paket koji nedostaje jasni lideri.

"Sa Bitcoin, mi smo manje zaintrigiran brzo se i izlasci iz Bitcoin sistema, kao što su platni promet ili doznaka koristi Bitcoin kao valutu kao prelazni korak", rekao je Shochat. "To je generalno optimizaciju troškova transakcija, ali postoje veće mogućnosti, kao što je zamena za snabdevanje lance između kompanija preko platnog Bitcoin."

Cross Pacifik Kapital je (ZKP) Mark Van der Chijs bio direktniji u njegovoj proceni interesa njegove firme u industriji. "Mi gledamo vise na blockchain startup, a ne čist Bitcoin plaćanja kompanija kao što su novčanike i razmene", rekao je on.

Van der Chijs predložio ZKP je sada usmerena na aplikacije za tehnologiju u međunarodnom transfera novca i za distribuirane baze podataka. Ipak, nije svaki investitor slaže da su neposredni mogućnosti.

Na primer, Džeremi Liju, partner u Lightspeed Venture Partners, rekao CoinDesk da veruje da njegova upotreba kao prodavnica vrednosti je i dalje najjači u kratkom roku.

Vall street interes

Drugde, Stivens je govorio na opšti porast interesovanja velikih banaka u tehnologiji, izveštavanje on je upoznao odbor direktora na otprilike 15 velikih banaka.

"Pre dve godine banke su bile fokusirane na Bitcoin i plašili šta to znači, oni su videli da kao opasne i plašili kako će banke raditi sa Bitcoin preduzeća", rekao je on. "Fast Forvard par godina, mi smo videli banke sve više fokusirati na blockchain."

Stivens je rekao da je provode više vremena uvodi Blockchain kapitala Portfolio kompanije velikih banaka. Blockchain Kapital je do sada napravio 37 investicije u industriji, učestvuje u finansiranju rundi za velike igrače, uključujući Blockstream, Chain, krug i Ksapo. Je nastavio:

"[Banke] su blockchain radne snage, a oni kažu da žele da nauče više o blockchain tehnologije Na osnovu njihovih odgovora., Igramo meč-making usluge."

S obzirom na nedavni interes od najvećih banaka u Bitcoin i blockchain, mnogi investitori takođe veruju finansijski entiteti će uskoro početi u potrazi za sticanje industrije firmi.

"Verujem da banke ne mogu inovacije i, kad shvate ovo, oni će početi da kupuju Bitcoin i blockchain startapima", rekao je Van der Chijs, dodajući da će neki da se kupi za svoju intelektualnu svojinu, dok je drugi za iskusne ekipe.

"To će biti prvi talas Bitcoin izlaza", rekao je on, iako je primetio to nije verovatno da će doći do u narednih četiri do pet godina.

Shochat je manje ubeđeni banke neće moći da inovira, sugerišući da veruje da mogu da iskoriste svoje postojeće znanje da pomognu startup rešavanje problema u njihovom lanca vrednosti.

"Ima toliko mogućnosti, u rasponu od čišćenja i likovima na novčanike banke pod pokroviteljstvom i zamena SVIFT", nastavio je on. "To nije isto kao i uloga venture investitora, ali banke mogu značajno direktni ulaganja prema predmetima prava korišćenja."

Stivens dalje predložio da veruje da finansijske institucije "kreće polako" i u ovom trenutku, samo su "za prikupljanje informacija" kada je u pitanju tehnologije.

Liju, investitor u firmi, uključujući Blockchain, btcc (ranije: BTC Kina) i Ripple Labs, bio je više odbacuje banaka ulogu će igrati u bilo kom većem tehnologije tranzicije, što ukazuje na ove grupe nije verovatno da zameni ulogu VCS u ekosistemu.

Deal količine

Uprkos padu u Bitcoin i blockchain VC investicije u K3, većina investitora anketirani prijavio je ovo verovatno rezultat bilo opadanja interesovanja u industriji.

Shochat, na primer, rekao je Alef obično ulaže samo u 3% kompanija je viđa u svim sektorima, a to je aktivno traže bavi Bitcoin počeci. Van der Chijs ponovio ovu opservaciju, uz napomenu da ZKP je prelazak sa ranom stadijumu u firmi rasta, a sada je usmerena na kasno-scenskih ulaganja.

Dalje, on je predložio industrija posmatrači staviti aktivnost VC firmi u kontekstu njihovog ukupnog deal toka. "Četiri investicije ne može izgledati kao mnogo investicija, ali s obzirom da nam je samo oko pet investicija godišnje od preko 300 kompanija koje gledamo, to je zapravo prilično značajna za nas", objasnio je on.

Ispitanika, većina prijavio oni ne verujem da postoji bilo kakva značajna sredstva kriza okrenuti industriju. Uprkos nedostatku velikih serija B i Serija C rundi, Stivens to pripisali trendovima u ukupnom VC prostor, gde je finansiranje seme je lakše dobiti.

"Generalno u tehnologiji, vidite mnogo semena-scenskih preduzeća, ali kada imate da, to je izazov doći do Serija A ili serije B", rekao je Stivens. "Bitcoin je nešto od korist. U poslednjih 15 do 16 meseci, cena Bitcoin je pala 65-75%."

Stivens je izrazio uverenje da će pamet investitori nastaviti da se izmeri ekosistem od faktora kao što su rast novčanik i učešće github, ali je predložio su od manjeg interesa za širu venture industriji.

"Prosečna VK je veoma fokusiran na cenu Bitcoin", rekao je on, primedba ponovio je Liju koji je rekao da je "ravnoće" cene Bitcoin je stvorilo je pad interesovanja investitora.

Ispravka: U prethodnoj verziji ovog članka navodi Blockchain Kapital je napravio samo 20 investicije u ekosistemu.

Venture CapitalBlockchain TechnologiInvestors

Slične vesti


Post Blockchain

2017. Veliko pitanje: Ko plaća Blockchain?

Post Blockchain

Da li su transakcije lanca off-block loše za Bitcoin?

Post Blockchain

Blockchain raste dalje nakon zatvaranja 30,5 miliona dolara finansiranja

Post Blockchain

Štednja Blockchain: Maersk Spin-Off ima za cilj komercijalizaciju trgovinske platforme

Post Blockchain

Predsedavajući ASIC-a: tehnologija blokiranih tehnologija može promijeniti finansije

Post Blockchain

ASKS Detalji Blockchain Strategija u finansijskom ažuriranju

Post Blockchain

Apple odobrava bitVallet iOS App Sa funkcijom slanja BTC-a blokirana

Post Blockchain

Rootstock fiksira svetlost sa skaliranjem na lancima - na Sidechain-u

Post Blockchain

Bitkoin u Headlines-u: Blockchain Drumbeat raste mnogo glasniji

Post Blockchain

Bitcoin API-ovi Adresar Nedostaci koji ne bi trebalo da postoje

Post Blockchain

Connecticut Non-Profit koristi Blockchain Tech za vladine projekte

Post Blockchain

Apple uklanja Blockchain Bitcoin Vallet Apps iz svojih App Store