Rusko ministarstvo finansija želi da zabrani Bitcoin, a ne Blockchain | RS.democraziakmzero.org

Rusko ministarstvo finansija želi da zabrani Bitcoin, a ne Blockchain

Rusko ministarstvo finansija želi da zabrani Bitcoin, a ne Blockchain

Iako Bitcoin regulacija ostaje podele temu globalno, možda postoji nijedna zemlja koja je zadržala međunarodnu zajednicu Bitcoin nagađanje o budućnosti digitalne valute više od Rusije.

Već više od godinu dana, Ministarstvo finansija Ruske Federacije, nacije ekonomske zakonodavnog tela, bio je više puta i odlučno protiv omogućava njegovu upotrebu kao alternativa vlada izdala novac. Samo prošlog meseca, na primer, zamenik ministra finansija Aleksej Moiseev rekao CoinDesk da je Ministarstvo radi na nacrtu zakona koji će tražiti da kazni one svode criptocurrencies u rublje sa do četiri godine zatvora.

Izvan ovih izjava, međutim, mišljenje agencije na Bitcoin kao finansijski tehnologija je manje jasno.

Obraćajući se CoinDesk, Moiseev je rekao da je njegova kancelarija bavi Bitcoin i njenom osnovnom tehnologije u različite načine:

"Mi smatramo da blockchain tehnologija je veoma važna u razvoju različitih usluga interneta."

Ipak, Moiseev ostali glasni o opasnostima Bitcoin kao sredstvo za olakšavanje isplate, iako njegovi komentari prikazuju manje agresivan stav nego što je spolja projektovan od strane njegove agencije.

"Cenimo potencijalnu relevantnost blockchain tehnologije za razvoj e-trgovine i zato mislimo da treba da bude dozvoljeno i razvijeni, ali Bitcoin sebe, posebno, implementacija Bitcoin transakcija u realnoj ekonomiji, u stvarnom bankarstvu sistem može biti veoma opasno ", zaključio je on.

Moiseev i elaborirao razloga Ministarstvo finansija smatra nova pravila su neophodna, navodeći udruženje digitalnog valute sa pranja novca i finansiranja terorizma. Ali, dok Rusija može da bude u potrazi za potencijalno kriminalizuje Bitcoin-to-fiat konverzija, Moiseev rekao da ne vide Bitcoin da bude pretnja ruskoj nacionalnoj valuti.

Bitcoin i terorizam

Jer su njeni regulatori pojava vlade se bore da odredi kako najbolje urediti digitalne valute, i da li novi zakoni treba da se primenjuje na preduzeća koja koriste tehnologiju.

Njujork, na primer, uvela jedinstveni državni zakon koji reguliše njegovo korišćenje, ali uprkos svojoj ranoj kretanja po ovom pitanju, drugi američki države su uglavnom traže da ažurira ili primeniti zakone iz prošlosti da pokrije tehnologiju.

Vladinih organizacija koje su izdate komentare o digitalnom valutu, mnogi su zabrinuti zbog toga način plaćanja se koristi sajber-kriminalci, dokazi od kojih je podstakao strahovanja Bitcoin mogu biti osnaženi terorista, pogled koji je dat novu pažnju u buđenje terorističkih napada prošle sedmice u Parizu.

Tema terorizma je jasno na Moiseev umu, kao, kao zamenik ministra finansija izrazio je zabrinutost zbog Bitcoin potencijalno donošenje finansijskog sistema zemlje više ranjiva na eksploataciju:

"Veoma smo zabrinuti zbog mogućih dešavanja tamo, kao što smo izgradili ozbiljnu sistem zaštite od pranja novca i finansiranja terorizma, koristeći konvencionalnog bankarskog sistema. Mi smo veoma plaše otvaranja prozor do dozvoljavajući slobodan konvertibilnost bitcoins u rubalja i nazad. "

On je zatim otišao i korak dalje, ističući da je Rusija bila monitoring kako je Bitcoin se reguliše svojim savremenicima u Evropi i drugde.

"Gledamo kako se bitcoins se reguliše, kako su zaštićena od eventualnih zloupotreba od strane perača novca i terorista", dodao je on.

Kripto u Rusiji

Uprkos dodajući jasnoću u razgovoru, komentari Moissev je ne uspešno predvideti kako će se tehnologija biti regulisano u Rusiji.

Centralna banka Rusije je ukazao da je protiv mera koje bi Outlav njegovo korišćenje, a pogled organizacije su podržali predsednik Vladimir Putin, kada je u julu ove godine razgovarali digitalne valute po prvi put.

U to vreme, Putin je podržao Banka Rusije je zalaganje za tehnologiju, ali i ukazao da Bitcoin je "podršku ništa", i na taj način može da zahteva posebnu nadzor.

Iako budući Bitcoin je i dalje neizvesna u Rusiji, možda je sa sigurnošću reći da entuzijasti kripto može ostati na jednostavnost barem za sada. Nacrt zakona - što bi kriminalizuje Bitcoin konverzije - sprovodi od strane Ministarstva finansija se razmatra kabineta, proces koji se očekuje da se nekoliko meseci, a onda će morati da se podnose Skupštini zemlje na konačno usvajanje.

Za detaljniji pogled na istoriju Bitcoin u Rusiji proverite našu interaktivnu vremensku liniju.

Blockchain TechnologiRussia

Slične vesti


Post Blockchain

Izveštaj: Blockchain bi mogao prekinuti tržišta kapitala u roku od decenije

Post Blockchain

Jos gore od Tulip Manije? Zajedničke zablude o Cripto imanjima

Post Blockchain

Zamislite Trust: Blockchains Groving Role in Financial Services

Post Blockchain

Zašto Big Bank Blockchain vodi odlazi za startupe

Post Blockchain

Lekari kažu Blockchain zdravstvene ideje u potrazi za ispitom

Post Blockchain

Stanje Bitcoin-a u prvom kvartalu 2018. godine pokazuje porast rizičnog kapitala

Post Blockchain

Direktor lanca: Nasdak Partnership nije PR Stunt

Post Blockchain

Bitcoins Killer Apps

Post Blockchain

Microsoft Farmer: Bitcoin je najmanja interesantna aplikacija Blockchain-a

Post Blockchain

R3 Direktor: 2017 godina je godina DLT Pilota

Post Blockchain

Nakon Novca: Geografska disperzija VC Bitcoin investicije

Post Blockchain

Zajednica Zara je najnovije poglavlje u Mt. Gok Stori