Računovodstvena koalicija pokreće rad sa regulatorima na inovacijama blok-kanala | RS.democraziakmzero.org

Računovodstvena koalicija pokreće rad sa regulatorima na inovacijama blok-kanala

Računovodstvena koalicija pokreće rad sa regulatorima na inovacijama blok-kanala

Računovodstvo nije tipično misli kao inovativnog oblasti. Ipak, neke od najvećih knjigovodstvenih firmi na svetu se kreće kako bi se osiguralo da industrija nije zadržan od prednosti blockchain od glomazne regulative.

U tom smislu, računovodstvo Blockchain Koalicija je najavio formiranje pet radnih grupa koje imaju za cilj da pomognu voditi stvaranju globalnih računovodstvenih standarda i osmisliti plan za pomoć regulatori se upoznaju sa potencijalnu upotrebu blockchain u industriji.

Govoreći pre objavljivanja na konferenciji za Blockchain računovodstvo reviziju i Poreske 22. Juna, Grifin Anderson šef blockchain računovodstva u blockchain pokretanje ConsenSis i osnivački član koalicije, izjavio je CoinDesk:

"[The grupe] su tu da podrže regulatornih tela i standardno podešavanje tela širom sveta i da im pomognu, savetuju da dostave ovu tehnologiju kroz svoje institucije."

Učesnici radnih grupa će biti ograničena na one učestvuju u koaliciji, prema Anderson, koji je dodao da više detalja o temama kojima će se baviti grupa će biti objavljen kasnije ove nedelje.

Sustizanja

Dok regulatori oko vorldhave počela da javno statementsabout svoje namere da reguliše blockchain u računovodstvenom prostoru, vođenje velikih razmera i dalje izgleda iearsavai.

I dok blockchain je već počinje da utiče računovodstvo - činjenica obratio u panela na konferenciji koja je obuhvatila predstavnike PvC, Deloitte, EI, KPMG, Accenture, SAP i Grant Thornton - industrija je u vrlo ranoj fazi inovacija sa tech.

"Mi smo u prvom krugu, i računovodstvo nije ni došao do palicom", rekao je Skot Cimerman partner u "Veliki četiri" računovodstvene firme EI.

I pored toga, nekoliko velikih računovodstvene firme su se proaktivan stav o novonastaloj tehnologiji.

To PvC, na primer, sponzorisala ID2020 eventheld u Ujedinjenim nacijama prošle nedelje, a jedan od njegovih direktora, Grainne McNamarom, je increasinglibeing priznaje za njenu podršku tehnologije javnog blockchain slično je onom što sila Bitcoin i Ethereum.

Na događaju, MakNamara aludirao na više "žive sukoba" to PvC trenutno sprovodi da istraži ulogu njena firma mogla igrati u svetu oblikovan blockchain. Ona je takođe razrađen na jednom najčešće teži slučaj korišćenja pitao kupci PvC.

"Lanca snabdevanja dobija najviše pažnje", rekla je ona. "Svaki klijent sednemo sa možemo apsolutno naći [lanac snabdevanja] korišćenje slučaj da pruža vrednost klijentu i njihovih klijenata."

Iako je pojedinačni računovodstveni uzeli samo beba korake do sada, Anderson, smatra saradnja će biti ključni u osiguravanju regulativa ne zaostaje inovacije.

Rekao je:

"Moramo sve da se okupe pod neutralnim kišobran."

Računovodstvo i odgovornost

Deo tog saradnje na blockchain znači ima sposobnost da zadrži druge odgovorne, prema Idova Bentov, suosnivač Inicijative za Criptocurrencies i ugovorima (IC3), koji je govorio na konferenciji.

Bentov, takođe Postdoc na Kornel univerzitetu, objasnio je da blockchain nudi "više potencijala" za praćenje odgovornosti u odnosu na centralizovane sisteme računovodstva industrija danas koristi.

Rekao je:

"U ovom trenutku, u stvarnom svetu, ne postoji decentralizovan sistem gde svi se mora smatrati odgovornim."

Bentov i ConsenSis osnivač Džo Ljubin proveo vremena raspravljajući o osnovanosti platformi, uključujući Ethereum, Corda i zcash. Prema Lubin, dodavanjem nekih rešenja Ethereum na bazi, kao što je trostruko unos platforma Balanc3 (već u placeat nekoliko kompanija širom sveta), čak i relativno osnovne računovodstvene poslove mogu obavljati sa odgovornosti na umu.

Dok se napredak u takvim naporima i dalje biti, Ljubin priznao da, za sada, računovodstvene firme traže samo nisko-okačene slučajevima voće upotrebe za blockchain.

RegulationConsenSisAccounting Blockchain Koalicija

Slične vesti


Post Blockchain

Bitcoin Core Development Update # 5: bolja transakcija i još mnogo toga

Post Blockchain

Hoće li Provenance biti slučaj korišćenja Blockchain-a u 2018?

Post Blockchain

11: FS podržava blokadu od 50 miliona dolara za bankarski fond

Post Blockchain

Zašto Microsoft želi svaki Blockchain na Azure Platformi

Post Blockchain

Bitcoin pravni eksperti: nChain SegVit kritike su pogrešne

Post Blockchain

RSK Beta donosi pametne ugovore o eterumskom stilu bliže Bitcoinu

Post Blockchain

Kako bi Bitkovinski lanac blokirao preokrenutu istoriju

Post Blockchain

Istraživači Argue radikalne redizajniše potrebne za skaliranje decentralizovanih blokova

Post Blockchain

Blockchain: eksperiment u upravljanju bez moći

Post Blockchain

Blockchain.info: najpopularnija veb stranica i novčanik u Bitcoinu

Post Blockchain

Bivši savetnik SAD-a: Blockchain sistemi mogli ugroziti privatnost

Post Blockchain

Zašto Netflik model predstavlja Blockchain za budućnost preduzeća