Pretraživač DuckDuckGo sada omogućava korisnicima da proveravaju balans bitkoina | RS.democraziakmzero.org

Pretraživač DuckDuckGo sada omogućava korisnicima da proveravaju balans bitkoina

Pretraživač DuckDuckGo sada omogućava korisnicima da proveravaju balans bitkoina

DuckDuckGo, pretraživač za ljubitelje privatnosti, sprovela novu funkciju koja omogućava bitcoiners da provere svoje bilanse prosto pada u javnom adresu u polje za pretragu.

Dok pronalaženje vaš poslednji stanje može da se uradi preko vašem novčaniku ili blok lanca ekplorer usluge kao što su Blockchain, DuckDuckGo, koji ne zahteva prijava, može da se proces daleko brže i jednostavnije.

Za korisnike koji čine DuckDuckGo podrazumevani pretraživač u svom brovseru, proveru bilansa je jednostavno kao lepljenjem adresu u polje za pretragu i udara 'Povratak' taster.

Dalje, i eventualno korisna jedna osobina, je da će pretraživač takođe podići listu sajtova sa ključ Bitcoin u pitanju.

Privatnost

Od otkrića opsežnih nadzor internet pretraživača istorije od strane data mining programa ANB Prism, što je i Edvard Snovdenin maja 2013. Godine, zajedno sa povećanjem svesti praćenja korisnika i elastičnog rezultata od strane pretraživača kao što su Google, javna zabrinutost onlajn privatnost imaju skočile.

Čak i za ljude koji inače nemaju ozbiljnu zabrinutost u vezi sa privatnošću, prikazivanje oglasa se pojaviti za stavke su otkucali u okvir za pretragu dana ili nedelja pre može biti jasno jezivo.

DuckDuckGo - koji ide pod sloganom, "pretraživača koji vas ne prate" - u velikoj meri je kapitalizovan nad takvim strahovima, uzimajući bold moveof odbijajući da se ulogujete pretrage ili korisničke ili njihove IP adrese, što znači istorija pretrage je sačuvan samo lokalno u vašem brovseru i niko ne može da vidi ko pravi potragu.

Osim toga, popularni pretraživači često prati pretrage i prilagođena kasnije rezultate na profilisanje korisnika kako bi ciljati svoje oglase. To znači da dvoje ljudi će često dobiti različite rezultate pretrage iz identičnih termina za pretragu.

DuckDuckGo, međutim, odbija da se uključe u kreiranje ove "filter mehurića 'i ima za cilj da obezbedi iste rezultate za svakog korisnika. Sajt takođe pokušava da pruži bolje rezultate kvalitet pretrage, uklanjanje "nered", kao što su poruke iz društvenih mreža.

Brz rast

Od 2010. Godine, saobraćaj na sajta je u stalnom porastu i, sa preko 1 milijarde upita za pretragu napravljen prošle godine, postao je jedan od retkih pretraživača je da se kucaju sve veći trag na Google broja ogromnih posetilaca.

Kompanija profitirala rano sa pametnom kampanju u kojoj se staviti bilborda u San Francisku takmiče Google na privatnost (B) i videla broj posetilaca povećava značajno.

Karakteristike privatnosti na sajtu su mnogo značajniji, mada, uz DuckDuckGo je korisnik saobraćaja naglo kulminira na najave Google je da je čuvanje korisničkih istorije (G) i Edvard Snouden je kasnije NSA otkrića (I).

Apple nedavno announcementthat DuckDuckGo može biti izabran da zameni Google kao podrazumevani pretraživač u OS Ks i iOS 8 sigurno neće učiniti sve kriva rast ništa nažao, ili.

O kompaniji

DuckDuckGo, koji je dobio ime po igralištu igre "Duck, patka, guska", osnovao je Gabriel Veinberg je u februaru 2008. Godine u Pensilvaniji, SAD.

Vajnberg bootstrapped projekat koristeći svoje fondove do oktobra 2011. Godine, kada je Union Skuare preduzeća i drugih angel investitori pod uslovom prvu investiciju kompanije od $ 3m, prema CrunchBase. Ova sredstva omogućila tim da se proširi na oko 20 zaposlenih.

DuckDuckGo generiše sredstva preko prihoda niskog oglašavanja i partnerski, a ne dozvoljavajući ovo da utiču na svoju politiku privatnosti.

Kompanija je nabraja na svojoj internet stranici, rekavši:

"To je mit da pretraživači treba da vas prati da zaradite novac na veb pretrage. Kada ukucate u potrazi, možemo pokazati oglas samo na osnovu tog termina za pretragu Na primer, ako otkucate, 'car' smo. Pokazuju oglas automobila. "

PrivaciGoogleDuckDuckGo

Slične vesti


Post Blockchain

Šainaliza: Barclais Deal će pomoći bankama otvoriti do bitkoina

Post Blockchain

Rukovodioci Blockchain-a potpisuju obavezu da adresiraju pitanja upravljanja

Post Blockchain

Propustili su Sidechains skoro svi u Bitcoin-u

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines: Blockchain Good, Bitcoin Bad

Post Blockchain

Cripto 2.0 Roundup: SEC Glasine, Svarms Paidai i Ethereum Ekpand

Post Blockchain

Startup Sabr.io pomaže uhvatiti Bitcoinove kriminalce

Post Blockchain

Interesovanje Blockchain-a raste u Rusiji (uprkos pravnim pitanjima)

Post Blockchain

27 finansijskih firmi formiraju Konzorcijum korejskih blokova

Post Blockchain

Nakon Novca: Geografska disperzija VC Bitcoin investicije

Post Blockchain

Simbiont Demos Blockchain podeli izdavanje za DC zakonodavce

Post Blockchain

Donošenje osjećaja kriptoekonomije

Post Blockchain

Slučaj Blockchain DC-a poziva poziv za Kongresnu komisiju