Pregled mrežnog analitičara o lancu blokova | RS.democraziakmzero.org

Pregled mrežnog analitičara o lancu blokova

Pregled mrežnog analitičara o lancu blokova

Martin Herigan je kompjuterski naučnik i programer. On je osnivač KuantaBites, irskog pokretanja razvoju komplet alata za analizu i vizuelizaciju Bitcoin je blok lanac. On je takođe koautor jednog od najranijih akademskih studija papersto mrežne svojstva blok lanca i njene implikacije za anonimnost.

Blok lanac je decentralizovana, konsenzus pogon knjiga svakog uspešnog Bitcoin transakcije do danas. Od 300,000th bloka, knjiga obuhvata više od 38 miliona transakcija.

Osim što monumentalno tehnološko dostignuće, blok lanac je fascinantan skup podataka. Možemo ga koristiti za stvaranje transakcija mrežu koja modela protoka bitcoins od stvaranja geneze bloka do današnjih dana.

U ovoj mreži, svaki čvor predstavlja transakciju, i svaki (režija) ivica predstavlja tok bitcoins od snage jedne transakcije na ulaz drugog. Ova velika, složena mreža ima više od 38 miliona čvorova i 85 miliona ivice.

Mreža nauka

Mreža nauka je nauka složenih mreža. Ona pruža teorije, tehnike i alate koji pomažu da razumemo strukturu i evoluciju mreže. Bitcoin transakcija mreža je najbolji primer. Njegova osnovni gradivni blok, transakcija, mogu se kombinovati da proizvede kompleksne transfer vrednosti. Ovo se ogleda u topološke strukturi transakcije mreže.

Mreža u celini je suviše velika i kompleksna za većinu mreža za vizuelizaciju alata. Međutim, možemo meriti različite strukturne osobine mreže. Na primer, transakcije mogu biti okarakterisan svojim različitim brojem ulaza i izlaza. Ali kako su ovi brojevi distribuiraju u praksi? U transakcije mreže, možemo analizirati In- i van stepene čvorovima. Možemo zemljište u in- i van stepeni raspodele. Oni pokazuju, za svaki mogući stepen, broj puta se dešavaju u mreži.

U oba slučaja, posmatramo inverzni odnos između ovih brojeva. Niži stepen, što se češće čvorovi sa tim stepenom javljaju; viši stepen, manje često se dešavaju. Postoji mnogo nepodobni. Usamljen u raspodeli van stepeni sa out-stepeni jednaka dva je zbog obilja transakcija sa tačno dva izlaza.

Gigant povezan komponenta

Pretpostavimo da smo bili u mogućnosti da vizualizuje ceo Bitcoin transakcija mrežu. To bi verovatno podseća na "dlaka". Ove vizuelizacije pate od zatrpaju i preko-zaveru do ekstrema koji ih čini neupotrebljivim za bilo kakve praktične svrhe. Međutim, oni daju jednu ključnu informaciju. Da li imamo posla sa jednim velikim povezane komponente ili nekoliko manjih spojenih komponenti?

Povezanom komponenta je grupa čvorova i ivica koje su sve međusobno povezani, bilo direktno ili indirektno. Ako mreža ima ogromnu povezan komponentu, to znači da skoro svaki čvor je dostupan iz skoro svakog drugog čvora. Ako zanemarimo smer ivica u Bitcoin transakcija mreži, onda zaista sadrži ogromnu povezan komponentu koja pokriva više od 99,9% svih čvorova. Druga po veličini spojena komponenta ima samo 71 čvorova.

Četrnaest stepeni razdvajanja

Sik Degrees of Separation je teorija da svako na planeti je povezan sa ostalima preko lanca poznanika sa ne više od šest skokova. U mrežnom nauke terminologiji, to znači da teorije da je društvena mreža ljudske rase ima prečnik šest. Facebook reportedthat efikasnu prečnik (pokriva 90% svih parova korisnika) svog društvene mreže je pet i opada sa vremenom.

Ekvivalent broj za Bitcoin transakcija mreže je četrnaest i povećava sa vremenom. To je, preko 90% svih parova transakcija, najkraći put između njih u transakcije mreži, ignorišući usmerenja, je najviše četrnaest hmelja. Sve veći vrednost je verovatno zbog činjenice da je, za razliku od Facebook društvene mreže, nema preferencijalnog prilog. Nove čvorovi su povezani sa postojećim čvorova čije odgovarajuće transakcije još nisu u potpunosti otkupi. Drugim rečima, transakcija mreža raste samo na granici.

Prvi valuta sa knjigom

Iznenađujuće, Bitcoin nije prvi valuta sa knjigom od koje možemo modeliranja prenos vrednosti. Zajednica valuta Tomamae-Cho uveden u Hokaido Prefecture u Japanu za period od tri meseca tokom 2004-05 u pokušaju da oživi lokalnu ekonomiju. Tomamae-Cho sistem uključen poklon vaučeri koji su za višekratnu upotrebu i legalno otkupiti u jena. Došlo je do ulazak prostor na poleđini svakog sertifikat za primaoci za snimanje datuma transakcije, njihova imena i adrese, kao i svrha upotrebe, do najviše pet primalaca.

Prikupilo ove potvrde u cilju dobijanja na mrežnu strukturu koja je predstavljala protok novca tokom perioda. Pokazali su, na primer, da je mreža imala male vorldproperties.

Mreža predstavljanje prenos vrednosti sa valutom zajednice.
Izvor: Netvork Analiza cirkulacije Flov u zajednici Valuta

Blok lanac je digitalni ekvivalent za Tomamae-cho sertifikata. Ne sadrži podatke kao što su imena i adrese ili potrebe korišćenja. Međutim, ima i druge osobine koje ga čine pogodan za analizu transfer vrednosti, uključujući njegovu tačnost, veličine i potpunost.

Primena analize mreže za blok lanac je nedovoljno istražena, ali fascinantno area. Postoji nekolicina akademskih studija, ali vrlo malo na putu softvera i alata da se otvaraju do šire publike. KuantaBites je irski pokretanja, osnovana od strane autora, razvija skup alata za analizu i vizuelizaciju Bitcoin je blok lanac. Razumevanjem strukture i evolucije blok lanca, možemo bolje da razumemo obrasce Bitcoin je korišćenja, ekonomiju i razvoj sistema u celini.

Blockchain Tehnologija

Slične vesti


Post Blockchain

Glasanje o blokadama je ovde za preduzeće, ali gde su korisnici?

Post Blockchain

Goldman Sachs: Blockchain je spreman za centralnu scenu

Post Blockchain

Ja sam stvarno u Blockchainu. Ja Blockchain Sve!

Post Blockchain

Šainaliza: Barclais Deal će pomoći bankama otvoriti do bitkoina

Post Blockchain

Lloids vidi potencijal Blockchain-a za tržišta osiguranja

Post Blockchain

Kako se Deloitteov Rubik približava tehnologiji Blockchain Tech

Post Blockchain

Blockchain Bullies: Truth, Trolls i Bitcoin Uncensoreds Big Short

Post Blockchain

Ono što IoT istorija otkriva o izazovima Blockchain-a

Post Blockchain

Bitcoin ulazi u doba praktičnosti

Post Blockchain

Može li pouzdani privatni blokovi zasnovani na povjerenju?

Post Blockchain

Microsoft sertifikuje ponudu etera u uslugu Blockchain usluga

Post Blockchain

Top Five Takeavais iz CoinDesk State of Blockchain K1 2018