O poreklu novca: Darvin i evolucija kriptocurrenci | RS.democraziakmzero.org

O poreklu novca: Darvin i evolucija kriptocurrenci

O poreklu novca: Darvin i evolucija kriptocurrenci

Rajan Valker je nezavisni konsultant i criptocurrenci entuzijasta zasnovan iz Denvera, Kolorado. Evo, on se pridružuje tačke između Darvinovoj teoriji evolucije, fiat novac i uspon criptocurrencies.

Čarls Darvin prvi je objavio svoju teoriju prirodne selekcije u svojoj knjizi o poreklu Speciesin 1859. Godine kao rezultat više od 30 godina istraživanja, Darvin dostavljena u svetu novo shvatanje o tome kako modernih vrsta došlo do toga, razvija generacijama.

Sin bogatog engleskog porodici, Darvin nije bio čovek potreban novac. Ipak, za O poreklu Speciesand njegovi drugih publikacija, Darvin dobio honorar koji su najverovatnije plaćeni u britanskom Sterling.

Ipak postoji, Britanska funta je poreklo datiraju koliko god je to u svetu najduže preživi aktivan valuta izradu 750 ad. U to vreme, pitam se da li Darvin je prepoznao da je veoma valuta kojom su ga nadoknađuje će jednog dana biti predmet samom njegovom teorijom prirodne selekcije?

To je shvatanje da će postati mnogo jasnije 150 godina kasnije sa dolaskom tehnologije bloka lanca.

Za sreće manjine kroz istoriju, kao i Darvin, dati valuta nije predmet u pitanje. On služi kao dozvoljenim sredstvima razmene i priznata kao takva od vremena jedan je dovoljno star da shvati vrednost.

Na ovaj način, valute se ne shvataju kao predmet zakonima prirodne selekcije. Za manje sreće većine kroz istoriju, i verovatno za više srećnih generacija koje dolaze, to ne može biti slučaj.

Prirodna selekcija

Prirodna selekcija može da se definiše kao proces kojim specifičnosti postaju manje ili više uobičajeno u populaciji tokom vremena i služi kao osnova za teoriju evolucije. To je rezultat relativnog uspeha ili neuspeha ovih osobina takmiče u datom okruženju.

Jednostavnije rečeno, ona otelotvoruje koncept "opstanak najsposobnijih". Darvin je poznato, branio svoju teoriju, opisujući različite vrste zeba posmatranih na Galapagos.

On je istakao 13 odvojene vrste zebe u okviru ekosistema, svaka sa svojim jedinstvenim snabdevanja hranom. Ključ ra- osobina između svake vrste je jedinstvena struktura i veličina kljuna. Darvin je tvrdio da je svaki specie od zebe je razvila kao rezultat varirao snabdevanja hranom, gde svaki kljun je najbolje prilagođena svakom konkretnom izvor hrane na raspolaganju u svom okruženju.

Zakon o prirodnoj selekciji je najčešće primećeno u prirodi, ali takođe može primeniti izvan ovoj oblasti. Korporacije su primorani da stalno takmiče i razvijaju da ostanu relevantni i profitabilna. Ovi korporacija sa potrebnim osobinama kao što je mogućnost za inovacije, prilagodi i u skladu sa propisima uspeti, a mnogo više izumru.

Bez obzira na okruženje može biti, specifičnosti pokaže korisnim, dok druge ne. To je u razumevanju koji osobinama daju prednost i koji ne da jednom može bolje razumeti kako najjačih preživeo, a osim toga predviđaju ko će najjačih biti u budućnosti.

Tradicionalni Traitsof Novac

Pre nego što možemo razumeti kako prirodna selekcija se odnosi na valute, moramo prvo definisati tradicionalne osobine koje su korišćene da ih karakterišu. Za potrebe čuvanja u skladu sa jezikom Darvina, da će se odnositi na ono što se tradicionalno navodi kao propertiof novca kao osobinu.

Tabela 1.0 prikazuje opšte prihvaćenim osobine koje karakterišu novac, kao i ovlašćenje procenjuje u pogledu sposobnosti svakog specifičnog medija, u ovom slucaju Gold i fiat valute, da ispune ove osobine u okviru modernom ambijentu na skali od visoka, srednja, i niska.

Dok gledanost ovih osobina su predmet rasprave je tabela daje relativno precizan prikaz.

Zlato je dugo služio kao uspostavljena sredstvo razmene, kao i roba. Zlatnici su usvojeni od strane King Croesus oko 550. Pne. Kralj Croesus nije bio budala. On je izabran zlato jer ispunila mnoge od neophodnih osobina da deluju kao novac.

U odnosu na doba, bio je veoma nepouzdani, ne-potrošni, izdržljiv i oskudni. Ove osobine bile dovoljno jake da postane vodeći oblik novca jednostavno zato što nije bilo ništa drugo oko toga ispunila ove uslove kao dobro.

Ali, zašto je kralj da izaberete kamenje ili perje? Odgovor je da ovi oblici nisu uspeli da budu nepouzdani, veoma deljiv, sigurno, i oskudni.

Činjenica da goldhas ostao vrednosti robu hiljadama godina govori o važnosti ovih specifičnih osobina. U stvari, kombinacija osobina koje poseduju zlata i drugih plemenitih metala na kraju je obezbedila temelje za narednu evolucije u novcu, Fiat valute.

U sledećoj evoluciji novac od kovanog fiat valuta ispunila nekoliko ključnih osobina na još većoj meri od zlata. Papir je više prenosiv i može se lakše obavljen. To ne znači da je potpuno superioran. U mnogim slučajevima fiat valute nije imao trajnost, a kao što ćemo videti, što će kasnije postati manje i manje retki. U stvari, mnogi fiat valute nisu zbog inflacije; neizbežan rezultat nemogućnosti valute ostane nedovoljni.

Kao vrsti novca, fiat valute nisu bili savršeni, ali ipak je napredovao u poslednje milenijuma. Ali kako je to moguće? Su prednosti boljeg fungibiliti i lakoćom transporta toliko značajan kao da vlada kao dominantna vrsti novca za tako dugo?

U stvarnosti, velike zasluge za njihov porast, opstanak i uspeh je zbog postojanja drugog manje priznate osobine. Osobina centralizovane suvereniteta dovesti do stvaranja i izdavanja stotine novih oblika novca. Tabela 2.0displais stepen do kojeg zlato i fiat valute ispunjavaju tradicionalno priznate osobine novca uz novo priznate osobinu suvereniteta.

Od maja 2014. Godine, bilo je 193 priznatih fiat valute u opticaju redovno takmiče na globalnom tržištu.

Svaki od ovih valuta pripadaju istoj vrsti, fiat. Važno je da se shvati da su dolara, evra i jena ne vadi ili izdvojen iz okruženja. Ovo su veštačka; dizajniran i izdaje centralizovane vlasti.

Vekovima, određivanje vrste za fiat valute je cvetala kao rezultat ove činjenice i da bi ovi oblici novca mogu koristiti za plaćanje poreza. U toku svog postojanja fiat valute je evoluirala od hibrida, od kojih je valuta je podržan od strane vrednosti robe, kao što su zlato, u obliku novca samostojećeg bez fizičkog podršku.

Tokom ovog perioda, najviše osobina da su se promenile u svetu najšire priznate fiat standard, američki dolar, bio je nedostatak. Jednom uz podršku zlata, dolar je odvojena od robe u 1971. I kao rezultat njegovog nedostatak više nije osobina koja određivanje vrste na fiat valute ispunjava.

U stvari, na iznenađenje mnogih, nema više ostaje jednu fiat valute u postojanju koja je podržana od zlata. Ova evolucija, ili šta bi mogao da se smatra de-evolucije, od fiat valute kao specie može imati značajne implikacije na njegovu sposobnost da se takmiče i opstala u okruženju sa dinamički promenljivim uslovima.

Criptocurrenci i nove osobine novca

Pronalazak bloka lanca dovela je do novog vrsti novca, da od criptocurrenci.

Dolazak kriptografskih na bazi valuta je omogućio ključne nove osobine ranije nije moguće sa tradicionalnim oblicima novca. Osim toga, realizacija tih osobina će verovatno imati veliki uticaj na životnu sredinu u kojoj ove valute takmiče.

Tabela 3.0nov uključuje specie na criptocurrenci kada ocijenio protiv tradicionalnih i novih realizovanih osobine novca. Ove dve novo-realizovani osobine uključuju sledeće:

  1. Decentralizovana: Definiše se kao delegacija vlasti sa centralnog organa za regionalne i lokalne vlasti. U pogledu blokiraju criptocurrencies lanac na bazi decentralizacije podrazumeva poverenja-manje i distributerska mreža. Ova osobina je dramatično inovacija kao direktan rezultat izuma blockchain i bilo nemoguće sa bilo kojim drugim prethodnu novcu.
  2. Smart (Programmable): The osobina pametne valute ukazuje na sposobnost da ispuni sve veći spektar funkcija tek treba da se utvrdi. Postojeći inovacije u criptocurrenci prostoru predskazuju potencijal koji bi mogao valute biti dizajniran kao takav ne samo da deluju kao valute, ali predstavljaju i druge oblike vrednosti, kao.

Opstanak i izumiranje

Izumiranje se najjednostavnije može opisati kao neuspeh vrsti da se takmiče u okruženju da su u izvesnoj meri da se na kraju prestaje da postoji. Nemogućnost da se takmiči može biti rezultat od dva primarna uzroka; povećana konkurencija od pretpostavljenih vrsta ili dramatičnu promenu u okruženju.

Za dinosaurusa, vrste naročito na kopnu, osobine veličine i snage su od suštinskog značaja za njihov uspon do izražaja. Iako im ove osobine omogućiti da napreduju vekovima nisu dozvolili im da se takmiče kao vrsti zauvek.

Prednosti su uživali u vreme takođe značilo da su potrebni veliki dosledni, kolika sredstva, većina naročito hranu i kiseonik. Kao rezultat toga, na kraju periodu krede mnogi specie nisu bili u stanju da prežive ono što se smatra da je bio dolazak komete zemljine-trese poznat kao KT događaja.

Dokazi ukazuju na to da je veliki kometa uticala zemlju i zamrači nebo prašinom i pepela. Blokiranje sunca osiromašenim sunca zavisan biljni svet i rezultirala oštrog smanjenja u snabdevanje kiseonikom.

Journal of Geophisical Research-Biogeosciences procenjuje da je taj događaj ubijen 75% vrsta. Osobine koje su nekada pomogli dinosauruse procvat sada pokazalo da su osobine koje ih ostavili podložni do istrebljenja.

U međuvremenu, studije pokazuju da su slatkovodni organizmi tog vremena izgubio samo 10% svojih vrste. Opštepriznatu objašnjenje je da su slatke vrste već uslovljeni da izdrži godišnje zimske zamrzavanje gde su smanjeni njihovi kiseonika zalihe.

Njihova relativno ograničen zavisnost od kiseonika izolovani ih od posledica promena u svojoj okolini omogućavajući im da prežive. Dramatičnih promena na uslove koje donose KT događaj promenio paradigmu, a nova kombinacija osobina, postalo je neophodno da se obezbedi konkurentnost i opstanak. U međuvremenu, većina vrsta kopnenih nestao zauvek, njihovi najveći snage je postao njihov najveći slabosti.

Valuta, kao i dinosaurusi, već nam je pokazao da nije uvek odmah dominantan specie da će preživeti test vremena. U eri koja je videla stotine veoma razvijenim fiat valuta izumru, zlato traje.

Charles Darvinova teorija prirodne selekcije nastala da pruži na osnovu objašnjenje dokaze o prošlosti. Mi sada iskoristiti ovu teoriju da gleda napred i razume njihove implikacije o budućnosti valute. S obzirom na stalno menjaju uslovi u budućnosti, će zlato i fiat valute nastaviti da se takmiči ili krenuti putem dinosaurusa?

Nova paradigma - Valuta takmičenje

Prema studiji 775 fiat valuta od DollarDaze.orgthe prosečnog životnog veka jednog fiat valute je 27 godina. Studija je takođe pokazala su najčešći uzroci bilo kom valuta izumiranja su hiperinflacija, monetarna reforma, rat i nezavisnost.

Sa fiat valute je tako osetljiv na neuspeh, zlato je dugo služio kao alternativu kao što je ređi i izdržljiv. Što se tiče nestašice, fiat valute mogu se odštampati i naduvan na volje njihovih vlasti.

Što se tiče izdržljivosti, Federalne rezerve SAD procenjuje najduži prosečan životni vek od bilo kog zakona radova je 15 godina (100 dolara) sa najkraćim životni vek bića 3,7 godina ($ 50 bill). Kao rezultat toga, zlato je zadržao relativno visoku vrednost u eri fiat valute i dalje osnovna alternativa prodavnica vrednosti kada vera u fiat valute odricanja. Na ovaj način, ovi objekti od vrednosti su, pre svega, takmičili na osnovu samo dve osobine novca; oskudica i trajnost.

Fiat valute i robe sada ući u novu paradigmu u kojoj novac može postojati da poseduje još dinamičke karakteristike. Gold i fiat valute nisu u stanju da poseduje novo-svojstvene osobine koje bi im decentralizovana ili pametne (programiranja) čine.

Criptocurrenci je stigao dodao povišen konkurenciju. Do danas, Bitcoin je najšire priznat criptocurrenci, ali nije sama. U 5 godina koje su criptocurrencies postoji preko 200 su uspostavljeni i lista raste.

Osim toga, sami valute su u stanju hiper-evolutionas oni nastavljaju da se na raznovrsnim niz posebnih osobina koje ih odvajaju jedan od drugog u okviru svog konkurentskog ekosistema.

Jednako kao pretnja tradicionalnim oblicima novca, uslovi u okruženju u kojem valutama je u stalnom stanju promene. Tonovi raste nepoverenje u centralizovana entiteta podstakne populacije u smatraju alternative prodavnicama vrednosti.

Suverenitet, jednom osobinu koja je bila neophodna za opstanak valute, sada mogu biti pada u nemilosti. Centralizovani kvarova, kao što su SAD finansijske krize 2008. Godine i hiper-naduvane fiat valute, kao što su Zimbabve dolara ili argentinskog pesos jedinjenja tih osećanja. Najdublji ovih uslova je rastuća svest u celom svetu koji decentralizovanom poverenje je moguće.

Zanimljivo je zamisliti šta bi Čarls Darvin se od trenutnog stanja valute. Istorija će da mi verujemo da je postojanje i opstanak svakog entiteta, bilo da je to biljka, životinja, korporacija, ili valuta je podleže zakonima prirodne selekcije.

Sa ovom shvatanju, teško je zamisliti Darvin osporava mišljenje da criptocurrenci će dokazati konkurentan silu protiv tradicionalnog vrsti novca.

Na kraju krajeva, pravo pitanje ne može biti bez obzira da li bi Darvin predvideti opstanak criptocurrenci, radije bi bio spreman za razmenu tih britanskih Sterling funti za njega?

Nauka

Slične vesti


Post Blockchain

Lančani pregledi Nova konfiguracija privatnosti Tech Blockiena

Post Blockchain

Bitkain skaliranje: Kako sve više kontrolirati

Post Blockchain

Novi Chicago Blockchain centar pokreće podršku vlade

Post Blockchain

Rusko ministarstvo finansija želi da zabrani Bitcoin, a ne Blockchain

Post Blockchain

Hedge Funds, Blockchain i Move ka efikasnijom tržištu

Post Blockchain

16-godišnji dobitak 10 bitkoina u Blockchain.info Giveavai

Post Blockchain

Beiond Segvit2k: Paul Sztorc misli Bitcoinu potreban novi skalarni put

Post Blockchain

Brojanje pilića: Može li Blockchain povrati poverenje u snabdevanje hranom u Kini?

Post Blockchain

Lanac otkriva Blockchain platformu koju je izgradio i za finansijsku industriju

Post Blockchain

Etereum Creator otkriva nedostatak finansiranja od 9 miliona dolara

Post Blockchain

Tajvanski Blockchain konzorcijum će uvesti novi regulatorni sandbok

Post Blockchain

Chainov iOS API pruža autorizaciju za otiske prstiju za Bitcoin aplikacije