Može li Blockchain tehnologija korupciju korumpiranim vladama? | RS.democraziakmzero.org

Može li Blockchain tehnologija korupciju korumpiranim vladama?

Može li Blockchain tehnologija korupciju korumpiranim vladama?

Mark Proser je slobodni novinar koji je bio uključen u mnogim preduzećima, kao izvršne, savjetnika i investitora. U ovom članku, on istražuje zašto blockchain tehnologija može da postane okosnica nove generacije državnih sistema.

Blockchain tehnologija se često reklamira kao odgovor na neefikasnost u finansijskom sektoru, ali takođe ima potencijal da napravi širi društveni uticaj da sprovodi vlada.

U maju, otkriveno je naslov softverska firma Epigraph i decentralizovana evidencije pokretanje Factom radili sa Hondurasa Vlade o pilot projektu.

Blockchain tehnologija se koristi za pokretanje javnog zemljišnim knjigama knjigu zemlje, što je sigurnije, približio-na nepotkupljiv i transparentnije.

Ako uspe, slična rešenja mogu brzo da se realizuje u mnogim drugim sličnim državnim knjigama i bazama podataka.

Abhi Dobhal, Factom je potpredsednik poslovnog razvoja, rekao je blockchain ima tri "veoma efikasan" u okruženju vlade: "To je distribuirana arhitektura, je nepromenljiva i transparentan."

"Ovi kvaliteti omogućiti aplikacije i sistemi blockchain na bazi u borbi protiv zloupotreba i korupcije. Istovremeno, oni su efikasniji", dodao je on.

Obećanje blockchain

Trenutni javni zemljišne knjige Ledgers su, kao i mnogi drugi javnim knjigama i baza podataka, relativno lako manipulisati. To može biti izuzetno teško odrediti ko ima specifične promene na njima i oni su skupi i neefikasni.

Ovo se ne odnosi samo na Hondurasu, koji ima transparentnost budžeta opisan Transparenci International kao "oskudni da niko", ali da vlasti sisteme širom sveta.

Blockchain tehnologija izgleda skoro skrojen da se bavi takvim pitanjima. Najveća prednost blockchain u podešavanjima vlade je jednostavna činjenica može dovesti do masovnih efikasnosti.

Factom ostaje u okviru distribuira mreže

Nekoliko firmi i startup rade na rešenjima koja mogu da zadovolje ove potencijalne potražnje.

Factom ov sistem obuhvata native vreme štancanje i obezbeđuje distribuirano mehanizam za zaključavanje u podacima, pravljenje podataka proverljive i nezavisno proverljiv.

Kroz zapošljavanje tehnologiju, Factom omogućava ljudima i preduzećima da koriste matematički dokazati, treće strane "za overu kod notara" servis, koji je imun na manipulacije.

Factom koristi Bitcoin blockchain da se učvrsti unose tako da su sa vremenskim oznakama i dokazano. Međutim, Factom ima svoju blockchain i mrežu objedinjenih servera gde kompanije mogu da kreiraju Factom lance da ubacite što više evidencije koliko žele.

Prednost ovoga je da se na zemlju registar, na primer, može ubaciti milione albuma u ​​jednoj ili više Factom lanaca po veoma niskoj ceni. Kada su spremni, onda oni mogu vezati sve te zapise sa jednom hash na Bitcoin blockchain.

Sistem koristi snagu i nepromenljivost na blockchain da stvori sistem koji učvršćuje glavne knjige podatke i čini gotovo unhackable.

Dobhal rekao je Bitcoin blockchain je obezbeđeno više računarske snage nego sve Google-ove servere u kombinaciji, navodeći da je decentralizovana heairanje snaga mreže čini "nemoguće hack i promene podataka". Dodao je on:

"Svi podaci ili transakcije osigurana na ovoj mreži su" kasicu podršku 's bezbednosti Bitcoin mreže. Nikakva količina novca ili pretnji da poništi ono što je urađeno bez ostavljajući podliježu reviziji trag. "

Mnogi koristi na horizontu

Factom rešenje može da se koristi za praćenje verzije dokumenata i dokazati podataka lozu.

Transparentnost vlade može da se poveća upotrebom objavljivanja kriptografske hash tokom svakog koraka poslovnog procesa mission-critical. Ovo daje nepobitan dokaz o postojanju "" i uspostavlja standard nege.

"U velikim organizacijama i unutar vlade, transakcije podataka između različitih sistema može da sadrži netačne ili neprikladna podataka. Prema tome, inicira proces pomirenja i, potom, jedan pregled revizija. Kako je broj sistema umnožava da svaka ima vladala nad neki skup podataka, naselje postaje sve teže zajedničkom knjigu -. Ili izvor istine, ako se - može osigurati da transakcije i deli sa osnovnim sistemima podaci su u skladu i grešaka ", rekao je Dobhal.

Druge upotrebe sistema može uključivati mehanizme za utvrđivanje autentičnosti poruka da se bori protiv poruku koja lažno navodi, anti-phishing za unutrašnje i spoljne publikom, i kontrolisanje ili praćenje dokument verziju različitih dokumenata ili obrazaca koji se koriste interno i eksterno velikih organizacija.

Okosnica vlade

Dobhal veruje blockchain tehnologija će prerasti u uobičajeno koristi protokol da obezbedi podatke i transakcije u društvu.

Prednosti tehnologije znači da će postati de facto standard za reviziju i poštovanje.

"Ja zamislim 'blockchain kičmu" će biti raspoređeni širom dosta javnih i privatnih sistema da snimi i dokazali podataka, kao i finansijskih transakcija ", rekao je Dobhal.

On je dodao da je finansijska, lanac snabdevanja, proizvodnja i stanovništvu mogu imati koristi od upotrebe blockchain tehnologije.

"Prilično svuda razmena podataka odvija, blockchain ima potencijal da se to efikasnije, stvaranje brže naselja i time veću ekonomsku aktivnost sa manje korupcije i prevare. Osim toga, to će dovesti do nas koji živimo u više poštenim i transparentnim društvima, "zaključio je on.

Blockchain TechnologiGovernment

Slične vesti


Post Blockchain

Apple uklanja Blockchain Bitcoin Vallet Apps iz svojih App Store

Post Blockchain

Ukraden bitkoin? Funkcija protiv krađe dobija drugi život na Sidechains-u

Post Blockchain

SharedCoin korisnici Blockchain-a mogu biti identifikovani, kaže stručnjak za bezbednost

Post Blockchain

Lanac otkriva Blockchain platformu koju je izgradio i za finansijsku industriju

Post Blockchain

Blockchain, kakva si ti art? Definisanje industrijskog Buzzvord-a

Post Blockchain

Prekidanje bankarskog posla u trci do Blockchain-a

Post Blockchain

BNI Mellon: Blockchain Tech može da promeni uplate

Post Blockchain

Ben Lavski će dostaviti Bitcoin keinote na Monei20-20

Post Blockchain

Početak identiteta Cambridge Blockchain zatvara finansiranje od 2 miliona dolara

Post Blockchain

6 stvari koje ste propustili iz države Bitcoin

Post Blockchain

Bitcoin i Litecoin Top Izvori VikiLeaks Donacije

Post Blockchain

Database Glitch uzrokuje Blockchain.info Outage