Microsoft otkriva projekat Manifest, plan za praćenje proizvoda za blokiranje | RS.democraziakmzero.org

Microsoft otkriva projekat Manifest, plan za praćenje proizvoda za blokiranje

Microsoft otkriva projekat Manifest, plan za praćenje proizvoda za blokiranje

Tehnologija je prvobitno razvijen da pomogne NASA komunicira sa dubokim svemirskih sondi sada leži u srcu novog Microsoft projekat blockchain koji bi pratili proizvode dok se kreću širom sveta.

Ali više od toga, Microsoft projekta Manifest prikazan danas, može na kraju pomoći da se obezbedi poreklo proizvoda koji se koriste za stvaranje dobara i trud se koristi za izgradnju ih u skladu sa etičkim standardima kompanije.

Izgrađen preko početne partnerstvu sa Los Anđeles zasnovan Mojik Project Manifest poluge široko koriste internet za pokretanje je stvari (puno) platformu, koja se trenutno integrisan sa Ethereum blockchain da pomogne fabrike, distributivnih centara i trgovci prate robu uz identifikaciju radio-frekvencije (RFID) uređaje.

Implementacija RFID ima potencijal da informišu svaki član lanca snabdevanja trenutka kada shipped proizvod nestane, u skladu sa firmama koje se bave.

U intervjuu, Microsoft-ov globalni biznis strateg, Iorke Rodos, objasnio je zašto je novo partnerstvo je izabran da postane kamen temeljac buduće implementacije lanca snabdevanja.

Rodos je rekao CoinDesk:

"Projekat manifestu je zapravo dizajniran da pogledate izazove vidljivosti u lancu snabdevanja. Jedan od razloga zašto smo radili sa Mojik je zato što oni već imaju tehnologiju i knov-hov u lancu snabdevanja za skeniranje RFIDs."

Mojik je podigao $ 40 miliona u ulaganju sredstava iz Red Rock poduhvatima i drugima, a već pomaže niz velikih klijenata prate robu, uključujući Perri Ellis, Prada, Scania Trucks, Cessna i British Petroleum.

Nova baza podataka

Trenutno, veliki okvir podaci Mojik je iza platforme puno pokreće noskl bazi podataka, ali projekta Manifest postavlja novi obrt u ovom projektu.

Jedan od prvih verzija blockchain rešenja sada integriše platformu Mojik je, pod nazivom ViZik, sa pametnim slojem aplikacije ugovora, i bio je ekhibitedduring događaj prošle nedelje na konvenciji Nacionalne Retail Federacije u Njujorku.

ViZik blockchain integracija Mojik je se tako da iskoriste brzo rastuće stope koja je proizvela roba se označeni sa RFID, Bluetooth i GPS senzora.

Prošle godine, prodavci u SAD porasla usvajanje RFID za 32%, prema reportbi RFID-Lab Auburn Univerziteta. Ukupno, 4,6 milijardi RFID oznake se očekivalo da se pojavi na tržištu prošle godine, sa mesta za rast od čak 85%, navodi se u izveštaju IDTechEk istraživanja.

Što više ovih uređaja koji postoje, jači sistem pametnih ugovora može postati.

Projekat Manifest će verovatno razvijati na sličan način na Microsoftov Azure blockchain-as-a-service platformi, sa dodatnim članovima pridruže u budućnosti - partnera koji će povećati potencijal komande koje se mogu pisane u kontaktima.

Uštede novca

U početku, vidljivost pod uslovom dajući učesnicima u pristupu lanca snabdevanja na isto, privaterecord se očekuje da smanji troškove revizije, osiguranja, finansiranje lanca snabdevanja, ublažavanje rizika i smanjenoj ceni rezovima koje su rezultat dobro se izgubi ili zloupotrebe.

Novac koji bi potencijalno mogao biti spasen od permissioned blockchain aplikacije samo je dovoljno da vozi razvoja, Mojik potpredsednik razvoja maloprodajnog biznisa, Tome Racette rekao CoinDesk.

Prošle godine, Narodna malo federacija prijavio se procenjuje gubitak od $ 46.2bn-vrednosti trgovac inventara kao posledica krađe, pljačke i gubitka. Prema Loss Prevention Mediji reportthe prosečnu cenu od krađe tereta tokom transporta bio $ 300.000 po incidentu.

Racette objasnio uticaj blockchain može imati na ovih gubitaka:

"U suštini, ono što pokušavamo da uradimo je da pokušavamo da spreči tvrdnje, tako da kada pošiljka stigne do prodavca je tačno, i ako ima bilo kakvih problema tokom procesa biva ispravljene i potvrđeno pre nego što je završi u maloprodaji vrata."

Tačni detalji prosečnih gubitaka u lancu snabdevanja je teško doći do, prema Mojik, jer dobavljači ne žele da daju utisak da su u stanju da rukuje sa klijentima proizvode.

Ali treba projekta Manifest ikada povezivanje lanaca snabdevanja iz realnog sveta putem blockchain neke od posledica podataka, može na kraju da budu javni, u skladu sa Microsoft-ov Iorke.

Dok podataka o korisnicima koji se odnose na identitet i cene će verovatno uvek ostati kriptografski osiguran iza permissioned implementaciju Ethereum blockchain, drugih podataka koji bi mogao da dovede do povećane prodaje i možda jednog dana sele u javnom implementacije, rekao je on.

"Potrošač želi da bude u stanju da vidimo gde se roba da se uverite da ne dolaze od ropskog rada i takve stvari", rekao je Jork. "Putem davanja korisnicima mogućnost da to uradi bismo želeli da gura određene delove podataka u javnom blockchain."

Istraživanje standardi

Pored partnerstva Mojik, ovo rano inkarnacija projekta Manifest obuhvata rad sa standardima telo i podršku akademskog sektora.

Danas, Racette je u Njujorku da prisustvuje sastanku sa globalni poslovni jezik standardi tela GS1 da istražuju svoju EPCISdata standard za trgovinske partnere.

Samo prošle nedelje, projekta Manifest je potvrdio da će dva profesora i 10 studenata iz RFID laboratoriju Auburn Universiti takođe učestvuju. Već laboratorija se bavi sa sedam brendova i tri trgovaca u pokušaju da stvori načine da se bave nedavnom povećanju podataka lanca snabdevanja.

Kao deo projekta Manifest, tim je trenutno studira elektronski dokaz o isporuci, prodavac scorecarding, za borbu protiv falsifikovanja, anti-sivom tržištu, i razmenu podataka podatke, sa izveštajem očekuje do kraja godine.

Direktor laboratorije Džastin Paton rekao CoinDesk da je kombinacija više RFID tehnologije i sofisticiranije vrste merenja prave sve teže da se precizno pratiti i razmenjuju podatke.

Paton je zaključio:

"Gledamo blockchain da pomogne popuni ovu potrebu sa fleksibilnim i sigurno rešenje. Verujemo da možemo prilagoditi GS1 standarde EPCIS podataka za rad sa blockchain kao medij i idemo na trke."

Slične vesti


Post Blockchain

Blockchain Tech smanjuje korporacije oslanjanje na ljude

Post Blockchain

Luka poziva: uticaj Blockchain-a na lance snabdevanja je širi nego što se čini

Post Blockchain

Bitcoin i iGaming: Disruption stiže sa vašeg slepog mesta

Post Blockchain

Ažuriranje politike Appleove valute: Dobro ili loše za Bitcoin?

Post Blockchain

Ukraden bitkoin? Funkcija protiv krađe dobija drugi život na Sidechains-u

Post Blockchain

BNI Mellon: Blockchain Tech može da promeni uplate

Post Blockchain

Coinprism pokreće distribuiranu knjigu otvorenog izvora

Post Blockchain

Bitcoin Core Development Update # 5: bolja transakcija i još mnogo toga

Post Blockchain

9 najkorisnijih bitnih podataka

Post Blockchain

Zašto saradnja će uspješno uspjeti Blockchainovu uspjehu 2017

Post Blockchain

Bitcoin API Developer Chain pokreće 9,5 miliona dolara u finansiranju

Post Blockchain

Blockchain propušta 2 miliona bitkoinskih novčanica