MimbleVimble neće ICO, već će pokrenuti kriptocurrenci | RS.democraziakmzero.org

MimbleVimble neće ICO, već će pokrenuti kriptocurrenci

MimbleVimble neće ICO, već će pokrenuti kriptocurrenci

Trebaće više od pokretom štapić da sprovede, ali MimbleVimbledevelopers sada izgleda postavljen na stvaranje novog criptocurrenci.

Blockchain projekat, nazvan po čarolije iz Harri Potter knjige serijala, je u potrazi za načinima da se vezuju za Bitcoin od 2016. Godine, ali njegova platforma približavanje biti spremni (i opcije poput bočnim lancima i dalje u razvoju), programeri sada tvrde lansiranje novog criptocurrenci je jednostavno najlakši način da se testira MimbleVimble sa stvarnih korisnika.

Ali, dok je projekat sebe naglašava kako više skalabilno, više privatnih blockchain, pokretanje novih criptocurrencies je istorijski viđena kao kontroverzna.

Sa stotinama (ako ne i hiljade) takozvanih altcoins pokretanje i slabljenjem u zaborav tokom godina, neki su toliko daleko da označi praksi složen prevare nema. Ali, prema jednom MimbleVimble developer, projekat ne nameravaju da prate modele koje su se pokazale problematično ili štetan za investitore.

Igno Peverell, pod pseudonimom glavni programer projekta, rekao je:

"Ne MCK, pre mina ili gluposti."

Umesto toga, Peverell rekao je novac za razvoj projekata će verovatno zavisiti od dobrovoljnih priloga, iako tim nije izglađena detalje još uvek.

Sidechain ili novi lanac?

Izađe, open source tim MimbleVimble je nastavio da raste veći i postaju aktivni sa vremenom, i zbog toga, projekat je napravio značajne korake napred. Ipak, originalni cilj je pokretanje kao bočnom lancu Bitcoin mreže je ostao izazov.

Od MimbleVimble zahteva postojeći sistem skripting Bitcoin da se izvlačiti, projekat je dugo smatrana gotovo nemoguće da se uključe u sebe Bitcoin.

Zaista, Blockstream matematičar Endru Poelstra, jedan od prvih zagovornika za MimbleVimble, i verovatno njen najvidljivija nosilac, su se složili da pokretanje novog criptocurrenci je opcija "najjednostavnije".

"To je veoma razuman stav i drago mi je da guraju istraživanje i dizajn MimbleVimble napred", dodao je on.

Ipak, Poelstra pominje da bi bilo moguće da se klin criptocurrenci mreže, pod nazivom Grin, da Bitcoin kasnije, koristeći mehanizam da je trenutno u razvoju.

On je rekao CoinDesk:

"Iako Grin počinje sa drugom mestu nego što je želeo da ostane, to je i dalje kreće u pravom smeru: ka poboljšana privatnost i skalabilnosti za Bitcoin."

U konkurenciji valute?

Ali što se tiče kako se te karakteristike razvijaju, stvari su uvek uzima oblik.

Jer nije u stanju da koristi skripte Bitcoin je, činilo na prvi pogled kao da MimbleVimble neće moći da podrži složenije vrste transakcije, kao što su Schnorr potpisa i Lightning mreže, koji bi mogli da još više poveća kapacitete.

Dakle, ako Grin ima bolju privatnost i skalabilnost, a možda moći da podrži mnoge od istih karakteristika Bitcoin ima, nema Bitcoin i dalje imati prednost?

Na ovo pitanje, Peverell odgovorila sarkazma, priznajući da Bitcoin i dalje ima "najveće tržište", "najpoznatiji brend" i "najaktivniji ekosistem", čineći izglede konkurentskih teško.

Dalje, Peverell istakao da je od Bitcoin je unapređen da podrži segregisanih svedoka u avgustu, sada omogućava naprednije vrste transakcija, nešto što je verovatno da bi programerima zauzet sa novim inovacijama.

Sve u svemu, programer ne vidi da toliko kao konkurenciju. Umesto toga, Peverell tvrdi da postoje kompromisi između različitih pristupa.

"Nismo ovde da 'ubiju Bitcoin." Ovde smo da obezbedi radikalno drugačiji, lične i skalabilnu alternativu da igra dobro sa njim ", rekao je on.

Sledeći koraci on a testnet

Programeri su radili na kod verzije MimbleVimble, takođe zove osmehom, od oktobra prošle godine. I da je implementacija nije video mnogo napretka, posebno sa novim glumcima iz Harri Potter-tematske Developers (uključujući Antioch Peverell, Luna Lovegood, Seamus Finnigan, i Perci Veaslei) pridružili redovima.

Ali još uvek ima mnogo posla da se uradi pre nego što tim može pokrenuti grin criptocurrenci, Peverell nastavljena, uključujući više kruga testiranja. Prvo, struja kod tek treba da se razraditi, pregledani i testirani.

"Sada imamo primenu blockchain da, iako još uvek prirodno nezreo u ovom trenutku, nema više zjapeće rupe", rekao je Peverell.

Drugo, testiranjem i bulletproofing kod, oni će kristališe se "alfa" oslobađanje, sa kojima će pokrenuti testnet, veliki korak ka pokazuje criptocurrenci zajednicu ideje u osnovi zaista rade.

Uspostavljanje testnet sredstva proizvodnju prvi blok, poznatu kao "Genesis bloka" (u Bitcoin, ovaj blok je hardcoded od pseudonimom kreator ovih uređaja, Satoši Nakamoto). Nakon toga, volonteri testeri će moći moja mreža i da test transakcije.

"Nadam se da ćemo biti spremni pre zime", rekao je Peverell.

Slične vesti


Post Blockchain

Nic Keri Blockchain-a: Banke bi trebalo da prihvate digitalnu valutu

Post Blockchain

2017: Regulatori godine se uključuju u Blockchain

Post Blockchain

Antonopulos napušta sigurnosnu ulogu Blockchain-a da postane savjetnik odbora

Post Blockchain

Potrošačka istraživanja ističu prednosti Bitkoina za kreiranje politike

Post Blockchain

Database Glitch uzrokuje Blockchain.info Outage

Post Blockchain

Directori.io Prank dokazuje jačinu Bitcoin protokola

Post Blockchain

Bitcoin API Developer Chain pokreće 9,5 miliona dolara u finansiranju

Post Blockchain

Blockchain preusmjerava aplikaciju za plaćanje Bitcoin za trgovce

Post Blockchain

2017. Veliko pitanje: Ko plaća Blockchain?

Post Blockchain

Bitcoin Vallet Apps Ponovo unesite iOS Store nakon Apple-ovog Shift politike

Post Blockchain

MultiChain 1.0: Bitcoin-Compatible Private Blockchain se otvara za Enterprise

Post Blockchain

194.993 BTC transakcija vredna 147 miliona dolara izaziva misteriju i špekulacije