Mauricijus: Tropski raj koji želi postati blok-čvorište | RS.democraziakmzero.org

Mauricijus: Tropski raj koji želi postati blok-čvorište

Mauricijus: Tropski raj koji želi postati blok-čvorište

Poznat kao dom raskošnih tropske plaže, drugi najstariji na svetu Hipodrom i sada izumrla: Dodo ptica, East Afrike ostrvska zemlja Mauricijusa nastoji da se brand kao regionalni utočište za blockchain inovacije.

Od sticanja nezavisnosti 1968. Godine, bivši holandski, francuski i britanski kolonija je postao jedan od najuspešnijih ekonomija u regionu izgradnjom sebe se kao tehnološki i finansijskih usluga čvorište. Sada, Mauricijus gleda blockchain kao katalizator zbog jačanja svoju konkurentsku prednost i voze nastavak inovacija na ostrvu.

"Radimo na tome da se naše privrede na drugi nivo, a ove vrste tehnologije su veoma važni u našoj strategiji", rekao je atma Narasiah, šef tehnologije, inovacije i usluga u odboru Investicionog Mauricijus, nacionalni investicioni promociju Agencija za ostrvo.

On je rekao CoinDesk:

"Blockchain je oblast u kojoj ćemo se fokusirati, izgradnju kompetencija i osigurati da on prodire u druge sektore privrede i vlade."

Ostrvo narod ima dobro uspostavljen finansijske usluge, informacione i komunikacione tehnologije industrije, tako privlačenje investitora i preduzetnika u blockchain i finansijske tehnologije može se posmatrati kao logičan sledeći korak.

"Blockchain je jedan od ovih tehnologija želimo da vozi. Vidimo prozor mogućnosti ovde da bi mogli da preskoči druge", rekao je Narasiah.

Otvoren poziv

U potrazi bi postao blockchain središte Indijskom okeanu, Mauricijus je objavilo javni poziv za inovatori da iskoriste nove Regulatorne Sandbok License zemlje (RSL).

Sandbok omogućava kompanijama koje posluju u oblastima kao što su finansijski, medicinske i komunikacione tehnologije da počne sa radom uprkos nedostatku formalnog zakonskog ili licenciranje okvira.

"Primili smo inovativne projekte [predloge] tokom godina, ali ne mogu da ih izvrši zbog jaza u regulatornog okvira. Imamo veoma dobar pravni sistem, ali u tempu kojim tehnologija se menja, mi nisu bili u stanju da drži korak sa regulatornim napred ", rekao je Narasiah, dodajući:

"Tako smo došli do Regulatorne Sandbok dozvole da budu u stanju da katalizuju izvršenje ovih projekata."

Po uzoru na slične pristupe zaposlenih u Australiji, Singapuru i Velikoj Britaniji, RGB je otvoren za sve inovatora, ali je naglasak na privlačenje blockchain inovatore u svim vertikala.

Očekuje se da će završeni projekti pomoći voziti domaće i prekogranične trgovine i na kraju proširiti u pametne koncept grada koji povezuje sa drugim gradovima hub.

Od početka novembra 2016 je RGB je iznedrio 11 predloga projekata, sa najviše pod Fintech kišobranom.

Da bi se uzeti u obzir za odobrenje, kandidati moraju pokazati njihov projekat je inovativan, koristan za Mauricijski ekonomiju i ne može biti smešteni u kući nadležnosti investitora zbog zakonskih ili regulatornih praznina. Kvalifikovani kandidati mogu dobiti licencu za manje od 30 dana, pod uslovom da svi relevantni podaci dobijeni i rizici su na adekvatan način.

Regionalna sila

Dakle, zašto bi blockchain investitore razmotre osnivanje u Mauricijus?

Narasiah ukazuje na snažne poslovne i upravljanja okruženjem nacije, koja je međunarodno priznat kao najjača u podsaharskoj Africi.

Prema godišnjem "Doing Business" istraživanju Svetske banke, Mauricijus ima najbolju poslovnu klimu bilo koje zemlje u regionu i zauzima 49. Od 190 zemalja širom sveta. Rangiranje Svetske banke teži faktore kao što su lakoća pokretanja biznisa, izvršenje ugovora, dobijanje kredita, zaštita investitora i plaćanje poreza.

U svom godišnjem rangiranju konkurentnosti, Svetski ekonomski forum, rekao Mauricijus poseduje Afrike najviše konkurentnu privredu, najbolju infrastrukturu i najviše obrazovanu radnu snagu.

Narasiah je takođe istakao u toku nagomilavanje komunikacione infrastrukture u zemlji - uključujući projekte da izbace besplatnij Vi-Fi, preko ostrva i instalirate optičke veze u svakom stanu - kao ključni atrakcije za tehnologiju investitore.

Most na velikim tržištima 

Takva stabilnost i njen geografski položaj je napravio Mauricijus popularna mesto za finansijske usluge kompanije traže da napravi skok na nova tržišta na afričkom kontinentu - gde su mnogi od najvećih unbanked populacija na svetu postoji.

"Mauricijus je zemlja koja će mnoge vlade afričkih zemalja vole da oponašaju Dakle, ako imate sisteme koji su pravilno testirani u Mauricijus -. Daje neku vrstu osiguranja i kredibiliteta u tom rešenju kad je tržište u Africi," rekao je Narasiah.

Dodao je on:

"Pošto je to urađeno u Mauricijus daje mnogo kilometraže za da se proširi u Afriku."

Mauricijus poseduje dvojezični radnu snagu govori i engleski i francuski - dva jeziku Francas afričkom kontinentu - i poreske sporazume sa više od 20 afričkih zemalja, uključujući Južnu Afriku, Zambija, Ugande i Ruande.

Ostrvo nacija takođe održava bliske kulturne i ekonomske veze u Indiji - od $ 2tn ekonomija projektovan da prevaziđe Kinu kao na svetu najmnogoljudnije nacije u narednoj deceniji.

Otprilike dve trećine Mauritians su indijske porekla, a Mauricijus je bio najveći pojedinačni izvor stranih direktnih investicija u Indiji u poslednjih nekoliko godina, zbog povoljnog dvostrukog oporezivanja ugovora izbegavanja između dva naroda.

Slične vesti


Post Blockchain

Blockchain preusmjerava aplikaciju za plaćanje Bitcoin za trgovce

Post Blockchain

Blockchain, kakva si ti art? Definisanje industrijskog Buzzvord-a

Post Blockchain

Hiperledger preuzima skaliranje blokova sa novom radnom grupom

Post Blockchain

R3 Direktor: 2017 godina je godina DLT Pilota

Post Blockchain

Direktori Accenture: Blockchains Must Move Beiond Bitcoin

Post Blockchain

Donošenje osjećaja kriptoekonomije

Post Blockchain

Da li su transakcije lanca off-block loše za Bitcoin?

Post Blockchain

Ono što Blockchain znači za ekonomski prosperitet

Post Blockchain

Da li su Sidechains bolje rješenje za Bitkoinovo skaliranje debata?

Post Blockchain

Managed Fund Titans Eie 2018 za Blockchain MVP Launch

Post Blockchain

Istraživanje CoinDesk: Etereum Hard Fork imao mali uticaj na osećaj

Post Blockchain

Istraživači suočavaju se sa problemima s blokatorom Tomorrov-a sa Bitcoin-NG