Managed Fund Titans Eie 2018 za Blockchain MVP Launch | RS.democraziakmzero.org

Managed Fund Titans Eie 2018 za Blockchain MVP Launch

Managed Fund Titans Eie 2018 za Blockchain MVP Launch

Međunarodni konzorcijum rukovodilaca sredstava radi na tome da donese 401k planovi, zajedničke fondove i penzionih fondova do blockchain.

Nakon izbacujemo dokaz pametan prenos agenta koncepta (POC) u decembru, Fundchain, grupa koju predvodi pokretanje Luksemburg na bazi Scorechain, ima za cilj da se distribuirani proizvod glavne knjige na bazi spreman da dovede na tržište sledeće godine.

Učestvuje u konzorcijumu su za BNP Paribas, HSBC ING Luksemburg, RBK Investitor i trezora uslugi, Societe Generale PvC Luksemburg, Evropski Administracija fond i Univerzitet u Luksemburgu, između ostalih.

Agent smart prenos na stranu, grupa je sada istražuje kako blockchain tehnologija može da pojednostavi znam-ti-kupac (za KIC) i anti-pranja novca (AML) usklađenost za poboljšanje poslovne procese i integrišu digitalnih sredstava u novu akcija klase.

"Ponekad morate da čekate dva do tri dana za transakciju da raščisti Ako želite da prebacite akcije investitorima, to bi moglo potrajati sve dok dve do tri nedelje.", Rekao je Pierre Gerard izvršni direktor Scorechain.

Gerard dalje ukazao na široke upotrebe posrednika u industriji - uključujući i investitore, servisera, menadžerima sredstava, revizore i regulatorna tela - kao dokaz za potencijalne koristi od kretanja usluga u blockchain.

Gerard said:

"Postoje bol tačke u upravljanje podacima i u razmeni informacija da bi možda moglo da se reši sa blockchain."

Fundchain se sada ispituje četiri potencijalne slučajeve koristite ga je identifikovao, i ima za cilj da izaberete jednu u narednim mesecima, sa ciljem stavljanja dalje minimum održive proizvod do kraja 2017. Godine.

Bez obzira da li je to istina "blockchain" ili distribuira knjiga servis, Džerard rekao je još nejasno, ali početna verzija je izgrađen na Ethereum platformi.

Nema 'veliki prasak'

Sa vestima, Fundchain je takođe publisheda beli papir koji sadrži detalje širu viziju grupe za kako blockchains biti uključeni u lanac vrednosti fond-distribucije.

Naime, Džerard rekao je da je cilj Fundchain nije da pustimo da "veliki prasak" na upravlja industriji sredstava, već da identifikuju neverovatnu slučajeve gde blockchain može donijeti vrednost.

"Fundchain neće rešiti sve probleme Asset Management je sa blockchain, ali ćemo pokušati da bude naš cigla u zidu", rekao je on. "Mi želimo da se fokusiramo na nešto što je izvodljivo."

Nakon pokretanje analitički platformu dizajniran da pomogne u upravljanju digitalnog sadržaja, Džerard i Scorechain traži da učine dodatne prodor u upravljanju imovinom od udvara Luksemburg je industrijski giganti u 2016.

Luksemburg je etablirao kao druga po veličini centar za investicionih fondova u svetu, iza SAD preko svog povoljnog poreza i regulatornog okruženja i teške koncentracije humanog kapitala u upravljanju imovinom.

Otprilike 80% svih sredstava prodatih u Evropi su izdate u Luksemburgu.

U novom belom papiru pruža isključivo CoinDesk, Fundchain identifikuje četiri tekuće trendove u industriji, vide promene u demografiji, tehnologije, životne sredine i društvenih vrednosti.

Dokument identifikuje oblasti fokusa i potencijalnog prekida u industriji, kao što su decentralizovanom identifikacije; upotreba novčanika jedan fond ili više sredstava da pojednostave upravljanje nalogom; decentralizovana digitalni naselje; i real-time izveštavanje i pomirenje.

Papirne note:

"U novom poslovnom modelu na osnovu blockchain, investitor ima pristup fondu preko svojih blockchain. Kada opremljen sa digitalnog identiteta, oni su u stanju da se pretplatite bez potrebe za posrednika, jednostavno pomoću pridružena smart ugovor i blockchain. "

Upravljanje Reimagining fond

Druga ključna komponenta vrednosti tvrdnje blockchain je sposobnost da se znatno smanji rizik poravnanja.

Međutim, pošto upravljanje imovinom je visoko regulisan industrija koja obuhvata više nadležnosti, vlade i samo-regulatorna tijela, beli papir naglašava da ovi organi budu informisani tokom procesa izgradnje.

"Jedan pristup usvojen paralelno da prikaže efikasnost korišćenja blockchain će verovatno biti neophodan korak da ubedi regulatora i različitih aktera o neophodnim promenama, pouzdanost i ekonomičnosti rešenja za različite igrače," to tvrdi.

U intervjuu, Žerar postavljeni su rešenje u kontekstu sa drugim problemima koji mogu čine sprovođenje blockchain u upravljanju fondovima složeniji nego u drugim sektorima.

"Sve dok sredstva nisu baš na blockchain, bilo bi dosta komplikovano da se [u potpunosti] upravljati fond sa blockchain", rekao je on. "I mi imamo posla sa mnogim fiat valuta - to je prilično komplikovano."

Uprkos tome, on je pohvalio efekat demokratizacije koji blockchain moglo dovesti do sektoru, i reče:

"Ako možemo smanjiti ili pojednostavi proces tako da ljudi mogu da investiraju manje količine i na nove vrste imovine, u ovom slučaju to bi bio pravi revolucija na obe strane -. Omogućavajući vam da investiraju u nove vrste imovine i do novog investitora"

Slične vesti


Post Blockchain

Blockchain 2017: Da li znamo šta ne znamo?

Post Blockchain

Zašto su velike banke imale blokove pogrešno u 2018. godini

Post Blockchain

7 Azijskih banaka koje istražuju Bitcoin i Blockchain Tech

Post Blockchain

Bitkoin u Headlines-u: Blockchain Scores Economist Cover

Post Blockchain

BBVA: Blockchain Tech mogao zameniti centralizovani finansijski sistem

Post Blockchain

Blockchain.info kupuje Bitcoin aplikaciju App ZeroBlock

Post Blockchain

5 Iznenađujuće činjenice iz izveštaja o stanju bitkeina CoinDesk-a

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines-u: BitLicense stiže, ali ostaci divljih zapada

Post Blockchain

Directori.io Prank dokazuje jačinu Bitcoin protokola

Post Blockchain

2017: Regulatori godine se uključuju u Blockchain

Post Blockchain

Blockstack na Vall Street-u

Post Blockchain

Blockstream da izda prvi Open Source kod za Sidechains