Keibase projektni planovi čine kriptografiju tako lako kao Tvitter | RS.democraziakmzero.org

Keibase projektni planovi čine kriptografiju tako lako kao Tvitter

Keibase projektni planovi čine kriptografiju tako lako kao Tvitter

Novi projekat pod nazivom Keibase pokušava da kriptografskih ključeva, kao i onih koji se koriste za Bitcoin novčanike, lakše za sve da koriste.

Jedan od najvažnijih elemenata Bitcoin je verovatno ključ za šifrovanje par, a svaki novčanik ima dva tastera: da javna kao reklamirane adresu, i lične onaj koji ga kontroliše.

Ipak, sistem nije savršen. Ključni parovi su zbunjujuće za mnoge korisnike i nema još uvek nije efikasan, decentralizovana način na koji se ključevi mogu biti povezan sa identitetom, čime se dokazuje vlasništvo.

Keibasebelieves može pomoći da se koriste tasteri sigurnije i razumljivo pružajući ono što je poznato kao infrastrukture javnih ključeva (PKI) za kriptografiju.

Kris Kojn, koji vodi projekat Keibase zajedno sa kolegom Makvell Krohn, rekao je:

"U 2014., znaš ljude svojim online prisustva. Vi ih znate po imenu Tvitter, njihovog ličnog sajta, i tako dalje. Keibase je protokol za ljude da potpišu izjave i najavljuju ih u javnosti."

Ideja

Koncept Keibase je iz želje da se napravi javni ključ za šifrovanje više društvene medije prijateljski. Dok je student na univerzitetu Karnegi Melon, Kron je rekao da je pokušao da izađe sa održivom PKI odnose na Facebook projekta, ali nije mogao naći jedan dovoljno interesantan.

"San o radnom PKI je stara i važna kao i ideja javnog samog kriptografskih ključeva", rekao je Kron.

Kojn je rekao Keibase i izvukao iz svog iskustva sa problemima koristeći Bitcoin. Prilikom preuzimanja Bitcoin-KT, valuta je osnovni novčanik, po prvi put, on je shvatio koliko je teško bilo saznati ko je zapravo potpisali osnovni kod.

Međutim, sa Keibase, Kojn je rekao:

"U jednom komandom, [ja] dobijem verifikovani rezime - je potpisao ovaj Tvitter naloga, koji github računa." 

A kada je cena Bitcoin je počela da raste u višim nivoima, Kojn shvatio potrebu da javno proveri adrese na koje ljudi šalju BTC.

Izvor: Keibase

Social netvorking i kriptografija

Profil se Keibase izgleda kao i svaki drugi društvenih medija profila. Priloženi kriptografski ključevi mogu da se koriste za komunikaciju, kod potpisivanja, Bitcoin - tehnološke aplikacije su brojni.

Da usvoji dokaz, Keibase zahteva verifikaciju. Članovi mogu slati na tveet povezuje natrag na njihovom profilu, ili otvorite javnu suštinu github sa identifikacione podatke.

Provera se: Ja sam danielcavrei na Keibase.io. DBcSiK6EK1uAKkNoZipM_gEpdketUU2Kk0IF / https://t.co/VkVzgCHKS86

- Danijel Cavrei (@danielcavrei) jul 15, 2014

U cilju održavanja dokaz, Keibase redovno proverava da osigura još uvek postoje provere. Osim toga, sve je Keibase informacije se čuvaju na Bitcoin adresu kao neutrošenih transakcija, kreiranje javnog dokaz da svako može da vidi preko bloka lanca.

"Svako može da napiše klijenta da politika Keibase", rekao je Kojn. "A ako se ikada uhvati u laži, to će biti dokazati, jer su sve ove izjave potpisali Keibase, sa javnim ključem."

Pridobijanje programera 

Tehnologije kao što su Keibase bi mogao da bude način da se pristupi ceo spektar onoga što kriptografija može da učini za ljude.

"Ovo je veoma moćna stvar, ali javnost nema gotovo nikakav pristup", rekao je Kojn. 

Keibase ideja podseća na nedavnoj promociji Coinbase je na platnom Pages, tako da stavi lice i ime - profil - da Bitcoin novčanike.

Međutim, za razliku od Coinbase novčanike potrošača fokusiran, Keibase nema iluzija da prvo treba da utiče inženjerima kako bi svojoj ideji da poleti. Zato je njegov sajt dizajniran da podstakne kodere da razvijaju oko koncepta Keibase je za početak.

"Bez dobar način mapiranja identitet na javnim ključevima, najinteresantniji sistem kripto-baziran ne može sići ​​na zemlju", rekao je Kron. 

Postavljanje novčanu vrednost kriptografskih sistema kao Bitcoin može biti odgovor na dalju usvajanje za Keibase. Ako postoji način da se sistem lako da ga neko koristi Cripto, Keibase može biti nešto.

Kojn je rekao:

"Očekujemo da će naša aplikacija prvi ubica mogao biti sa criptocurrencies."

Slične vesti


Post Blockchain

Upoznajte tatu koji je registrovao njegovu ćerku na Bloku

Post Blockchain

Donošenje osjećaja kriptoekonomije

Post Blockchain

Nasdak proglasi blokirajuće glasanje za uspeh

Post Blockchain

Ne, Satoshi Nakamoto nije prešao nešto

Post Blockchain

Evolution of Kadena, prvi Real Private Blockchain

Post Blockchain

Šta je Enterprise Ethereum? Detalji Izazovi na Tajnom Blockchain Projektu

Post Blockchain

Zašto SAP tijekom igranja Test-i-vidi sa Blockchain-om

Post Blockchain

Svift-ov prelazak granični proboj se kreće u sledeću fazu

Post Blockchain

ING Ekec: sve naše poslovne linije uključene u istraživanje blokaina

Post Blockchain

Bitkain skaliranje: Kako sve više kontrolirati

Post Blockchain

Nakon Novca: Trendovi u investiciji investiranja u Bitcoin Venture Capital

Post Blockchain

Gde su sve brze pobede za Blockchain?