Kako uspeti sa startovanjem Bitcoin-a | RS.democraziakmzero.org

Kako uspeti sa startovanjem Bitcoin-a

Kako uspeti sa startovanjem Bitcoin-a

Sa svakom novom i uzbudljivom tehnologije, startup cvetati - i Bitcoin nije izuzetak.

Venture kapitalne investicije u digitalnom valute prostora je ogromna, a verovatno će pogoditi $ 300mthis godine - tri puta je ukupno za 2013.

Nisu svi startup uspe, naravno. Mt Gok implodirala na spektakularan način, i BitInstant, takođe, je pao u plamenu.

Dakle, ono što je potrebno da bi pokretanje posla?

Bitcoin može biti uzbudljiva nova paradigma koja menja prirodu finansijskih transakcija, ali ne da vas zavara da ne stara pravila ne važe.

Najčešći savet od uspešnih preduzetnika CoinDesk razgovarali bio: ne razvijaju rešenje u potrazi za problem. Ipak, mnogi potencijalni preduzetnici u Bitcoin i drugim industrijama napraviti takvu grešku prečesto, zato što nije neka tržište ih vodi.

Stara pravila se mogu pojaviti

"Novi Bitcoin posao mora biti u stanju da identifikuje problem i rešiti ga na način koji im omogućava da unovče rešenje", rekao je serijski Bitcoin pokretanje investitor Rodžer ver, koji ima većinski udeo u Blockchain, a koji mnogi nazivaju ' Bitcoin Isusa '. Objasnio je:

"Videla sam sada previše Bitcoin pokretanje Direktora sa fokusom na koliko novca mogu da podignu, kada treba da se fokusira na koliko novca kompanija može da zaradi."

Džozef Li, osnivač derivata trgovanje sajta BTC.sk, otvorio kancelarije u Singapuru, Londonu i Njujorku od početka svoju kompaniju nešto više od godinu dana. On se slaže, ali dodaje da jednostavno imaju ideju nije dovoljno. Izvršenje je ključ, kaže on.

Mt Gok co je primer kompanije koji je uzeo dobru ideju pre bilo koga drugog, ali izvršen je loše. BitInstant, takođe, nije uspela jer je njegova sajt je nepravilno razvijen. Optužnica Charlie Shrem za pranje novca je došao kasnije.

Razvrstavanje startups

Serial Bitcoin preduzetnik Erik Voorheeshas imao fer udeo Bitcoin uspeha i neuspeha. On je bio direktor marketinga u BitInstant, ali otkupljen se sa 126,315 BTC saleof svom onlajn Bitcoin kockanje preduzeća, SatoshiDice, da neobjavljenu kupcu pre godinu dana.

Kao takav, on može da govori iz iskustva kada opisuje tri različite vrste Bitcoin pokretanja.

Prvi su formalni preduzeća koja su ograničeni regulatornim smernicama, kao što su u SAD.

"Ove kompanije moraju pripremiti da prati ne samo svako pravilo američke vlade, ali svaki potencijalni budući pravilo vlade, i svaki potencijalni budući povratno pravilo", objasnio je Voorhees,.

Drugi tip su formalni kompanije koje napuštaju strogu regulatorni nadležnost i naći slobodniji klimu za svoje operacije (SatoshiDice prestali da se prikazuju US stanovnika, na primer). Oni gube veliko tržište, ali i izgubiti veliki pravni glavobolju, Voorhees, istakao je.

Treći tip korporacije nije bilo moguće pre Bitcoin, on je predložio:

"Zato što Bitcoin preduzeća ne moraju bankovne račune, oni mogu da" žive u oblaku "i da se" korporacije na veb '. Takve kompanije će biti najviše remeti (i na kraju najčešći ako Bitcoin eksperiment uspe), kao oni postoje na samom vrlinama šta je criptocurrenci je sve o -. Legitimnosti zasniva na tržištu, jednakosti, slobode i anti-cenzure "

Opcije finansiranja

Tip kompanije koja izabrati će neminovno imati uticaja na vrstu finansiranja vam je potrebno - i kako ga možete nabaviti. Mnoge kompanije ostaju bootstrapped, razvijen od strane svojih osnivača bez spoljnog finansiranja izvan neke osnovne prijatelja ili porodice ulaz.

"To je svakako moguće da bootstrap, ali često anđeo i VC finansiranje može brzo pomoći da se stvari u petu brzinu", rekao je ver. "Uglavnom to će zavisiti od toga koliko kapitala intenzivno je posao."

Tipično, Bootstrapping je više moguće sa offshore ili decentralizovanih Bitcoin kompanija, predložio Voorhees,. On dodaje, međutim, da će preduzeća upletena u kopnu SAD regulatornim pitanjima zahtevaju više značajna sredstva za prevazilaženje tih zakonskih prepreka.

Pošto je rekao da, kompanije u prvoj kategoriji mogu ići dug put pre nego što se približava investitore.

Stephanie Vargo, BitPai je potpredsednik marketinga, kaže da je za prve dve godine ili tako nešto, kompanija se finansira, i postao profitabilan. To je tek nakon angel sredstava u tom trenutku.

"Otkrili smo da nam je potrebno da se proširi brže od našeg novčanog toka i uzeo angel sredstva početkom 2013. Godine", rekla je ona.

"Zbog toga, bili smo u dobroj poziciji da privuku miliona $ 2.7 kada je industrija bila vrlo mlada, a zatim ponovo $ 30 miliona dolara u VC investicije tek nedavno -. Najveći iznos ulaganja za Bitcoin kompaniju"

Crovdsalesvill postaju sastavni deo procesa finansiranja Bitcoin, kažu stručnjaci.

"Kada su postali potpuno uređena onda će postati nezaustavljiva sila u određivanju koji startups dobiti sredstva, a koje ne", kaže Li, dodajući da crovdsales nose jedinstvenu prednost: validaciju.

To je, osim kompanijama da naprave proizvod ili uslugu koja odjekuju sa korisnicima i rešava jasan problem, malo je verovatno da privuče sredstva koja joj je potrebna kroz crovdsale platformu.

Timski rad

Postoje i drugi važni ključni faktori uspeha za preduzetnike koji žele da razviju uspešne Bitcoin startapima, rekao je Li. Kao prvo, postao stručnjak u svojoj oblasti, rekao je on. Lee je radio u bankarstvu na dva kontinenta i napisao svoju trgovačku bot softvarebefore počeo BTC.sk.

Međutim, ne može biti stručnjak u svim aspektima vođenje kompanije, tako da ima solidan tim je takođe od vitalnog značaja.

"Kao što je vaš pokretanje raste, okružuju se sa najboljim ljudima možete naći, verujem u njih i savetima oni daju", rekao je on. "I, što je najvažnije, imaj malo vere."

Napomena: CoinDesk osnivač Shakil Kan je investitor u BitPai.

Slične vesti


Post Blockchain

Centralna banka Južne Koreje ohrabrena je da istražuje tehnologiju Blockchain Tech

Post Blockchain

Potrošačka istraživanja ističu prednosti Bitkoina za kreiranje politike

Post Blockchain

Lokalna samouprava u Južnoj Koreji Taps Blockchain za glasanje u zajednici

Post Blockchain

Chain API preuzima naporan rad iz razvoja Bitcoin aplikacija

Post Blockchain

Kako su bliski pametni ugovori za uticaj na stvarni svet?

Post Blockchain

Apple odobrava bitVallet iOS App Sa funkcijom slanja BTC-a blokirana

Post Blockchain

IoT se sastaje sa NFC-om u Zeradinom Nev Blockchain prototipu

Post Blockchain

Šef inovacije holandske banke odbacuje Bitcoin

Post Blockchain

Litecoin daje Novi život Bitkuinovoj eksperimentalnoj tehnici

Post Blockchain

BNI Ekec: Nedostatak industrijskih standarda Teško blokirajuće tehnike

Post Blockchain

Osjećaj primjene aplikacija upravljanja blokadom

Post Blockchain

Kanadski senat upoznaje zajednicu Bitcoina na sesiji za utvrđivanje činjenica