Izveštaj McKinsei-a predviđa četiri faze usvajanja Blockchain-a | RS.democraziakmzero.org

Izveštaj McKinsei-a predviđa četiri faze usvajanja Blockchain-a

Izveštaj McKinsei-a predviđa četiri faze usvajanja Blockchain-a

Širi usvajanje blockchain tehnologije finansijske izvršilaca je verovatno će se održati u četiri faze, prema novom izveštaju poslovni menadžment konsultant firmi McKinsei & Compani.

Pod nazivom "Beiond the Hipe: Blockchains u tržišta kapitala", u reportstates da blockchain tehnologiju će "dramatično preoblikovati u industriji tržišta kapitala", utičući poslovne modele, uštede i kapitalnih zahteva u ovom sektoru.

McKinsei tvrdi usvajanje blockchain tehnologije će imati značajne kratkoročne koristi, donoseći brže kliring i saldiranje na tržištima kapitala, uz istovremeno smanjenje broja evidencija potrebnih da se održavaju od strane finansijskih institucija i osiguravanje rute revizije su precizniji.

Međutim, glavni nalaz McKinsei je da je finansijska industrija treba da se kreće u ritmu za otključavanje prednosti blockchain, a zaključak da podržava nedavne napore velikih banaka da podrže napore kao distribuirani knjiga konzorcija R3.

U izveštaju se navodi:

"Puni potencijal blockchain tehnologije će se ostvariti samo kroz saradnju između učesnika na tržištu, regulatora i tehnologa, a to može da potraje."

Barikade na rasporedu, izveštaj je predložio, uključuju nepovratni prirodu blockchain baza podataka, koje bi zahtevale da oni koji učestvuju u vođenju takve mreže se dogovore o mehanizmima za rešavanje konflikata.

Međutim, u izveštaju McKinsei ne pruža detaljnu mapu puta za koliko je očekuje da prelazak na odigra, uprkos izazovima, obezbeđivanje finansijskih institucija sa prozora na kako bi mogli da se pripreme za prelazak na distribuiranih finansijske tehnologijama.

Četiri faze

Naoružan ovim prednostima, McKinsei tvrdi da Rollout tehnologije će se desiti u četiri koraka, sa distribuira knjiga prva ujedinjenju svih pravnih lica finansijske institucije.

U ovom scenariju, svaki od pravnih lica u preduzeću će delovati kao "čvor i knjigovođe" na distribuira knjige, razvoj koji će obezbediti organizaciji šansu da "ReVire" svoje postojeće platforme.

"Pitanja Design može da se interno rešiti i modifikovan sa iskustvom tokom vremena. Prvi korak takođe može rešiti za kretanje sredstava u i iz zatvorenog blockchain mreže", kaže.

Od ove tačke, blockchain tehnologija može povećati zamenom ručnih procesa u jednom manjem broju banaka, pružajući kako McKinsei naziva "čvrsta poligon" za tech.

"Mala mreže učesnika na tržištu mogao da se sastane da se dogovore o standardima i protokolima za rezervacije i prenese sa relativno malim investicijama i sa potencijalom za poboljšanje tekuće operacije", stoji u izvještaju.

Ova faza će biti praćeno konverzijom između diler-dominiraju tržištima i na kraju usvajanja velikih kupaca i prodavaca u javnim tržištima.

Earli zapažanja

Danas, McKinsei naći usvajanje blockchain je najbrže dešava u over-the-counter tržište, gde je "obim su niži i operacije su više za upotrebu".

Druge oblasti u kojima su verovatno razmnožavaju blockchain rešenja, navodi se u izveštaju, u hartije od vrednosti imovine koju podržavaju, plemenitih metala, ugovori o, sindicirane bankarskog duga, naslov osiguranja i neregistrovanih hartija od vrednosti.

Mnogi od slučajeva upotrebe ciljanih od ranih učesnika isuviše Bitcoin prostora, izveštaj sugeriše, biće potrebno više vremena da se razvije.

Naime, ovo uključuje primenu tehnologije u sektoru platnom:

"Tokom vremena, zbivanja u valuti trgovanje na osnovu iskustva u Bitcoin tržištima može prodiru u stranoj valuti (FKS) preduzeća, kao Bitcoin razmena dobiju dozvole da prihvati novčane depozite. A primena blockchain tehnologije u platnom prostoru može prevazići trenutne maloprodaje fokusira. "

ResearchBlockchain TechnologiPaiments

Slične vesti


Post Blockchain

Blockstream za pokretanje prvog Sidechain-a za bitkoinske razmjene

Post Blockchain

6 stvari koje ste propustili iz države Bitcoin

Post Blockchain

Blockchain Healthcare Conference Shovcases Skepticism and Promise

Post Blockchain

MimbleVimble neće ICO, već će pokrenuti kriptocurrenci

Post Blockchain

Chain API preuzima naporan rad iz razvoja Bitcoin aplikacija

Post Blockchain

Antonopulos napušta sigurnosnu ulogu Blockchain-a da postane savjetnik odbora

Post Blockchain

Interesovanje Blockchain-a raste u Rusiji (uprkos pravnim pitanjima)

Post Blockchain

Kako bi Bitcoin Tech mogao da napravi lance snabdevanja više transparentnim

Post Blockchain

Bitcoin, Blockchain i Trump: odakle idemo odavde?

Post Blockchain

Filament mreže 5 miliona dolara za hardverske uređaje na bazi blokera

Post Blockchain

Bivši savetnik SAD-a: Blockchain sistemi mogli ugroziti privatnost

Post Blockchain

Bitkoin u Headlines-u: Blockchain Scores Economist Cover