Izveštaj: Blockchain bi mogao prekinuti tržišta kapitala u roku od decenije | RS.democraziakmzero.org

Izveštaj: Blockchain bi mogao prekinuti tržišta kapitala u roku od decenije

Izveštaj: Blockchain bi mogao prekinuti tržišta kapitala u roku od decenije

Blockchain tehnologija je postavljen da poremete postojeće poslovne modele finansijske u narednih pet do 10 godina, navodi se u novom izveštaju globalnog tržišta kapitala konsalting firmi GreiSpark partnerima.

Pod nazivom "Blockchain: Tržišta kapitala Use Cases", u izveštaju se navodi da distribuiraju glavne knjige tehnologiju (skraćeno kao DLT) ima potencijal da smanji operativne troškove i stranom i rizik poravnanja, a takođe utiče plaćanja i doznake, među ostalim finansijskim sektorima.

Ostale teme se razmatraju u izveštaju uključeni digitalne finansijske instrumente; regulatorno izveštavanje; kliring i saldiranje; pomirenja i smart ugovora.

Generalno, u izveštaju široko govorio o potencijalu za blockchain da utiču na ta područja, uz napomenu:

"Pošto je blockchain je dokaz-o-zapisa dogovorenih transakcija i ugovora, tehnologija može da podrži bilo koju vrstu transakcije vrednosti. Ova funkcionalnost predstavlja broj relevantnih slučajeva upotrebe unutar tržišta kapitala. Na primer, u bliskoj budućnosti, blockchain -applied rešenja mogla da se koristi da se premosti jaz između distribuiranih glavne knjige sistema i sveta mejnstrim finansijske infrastrukture. "

U izveštaju se dalje navodi da uprkos ovom potencijalu i smanjenje troškova prednosti, raspoređenih knjigama se koristi samo kao "šačice" velikih finansijskih institucija danas.

Usvajanje blockchain

Govoreći uopšteno o potencijalu ovih uređaja, u izveštaju se spekuliše kako bi moglo doći širu usvajanje.

Ka tom cilju, autori objašnjavaju, većina blockchain startup su trenutno fokusirani na razvoj glavne knjige-agnostik poslovnih modela:

"Rešenja Blockchain bazirani su fundamentalno dizajnirana da stvori nove finansijskim tržištima infrastrukture koja, u smislu funkcionalnosti, u početku razmnožavaju postojećim tržištima infrastrukturu, a onda na kraju proširiti na njega kroz smanjenje njegovu složenost na marginama da postane pogodna za distribuirane ili zajedničke knjige mreža. "

Kao rezultat toga, dodaje, postoji tenzija između startup koji su okretati od Bitcoin-orijentisane poslovne modele u finansijskim tržištima i postojećih mejnstrim industrije usluga.

"Trenutno, postoji račvali pogled na budućnost DLT i njegovog odnosa sa postojećim finansijskim tržištima načinima i sredstvima obradu podataka za" se nastavlja.

Iako su mejnstrim tržištima kapitala su spremni da usvoje takva rešenja, trenutno postoji "je došlo do nesklada u imperativa", navodi se u izveštaju i dodaje da moraju da unutrašnji problemi Ova tehnologija je prvo rešiti pre nego što se postiže široko rasprostranjena usvajanje.

"Na primer, osnovni problem u vezi sa DLT je pitanje transakcija protoka kapaciteta. Dok neke inicijative blockchain razvijen blockchain uređaje koji imaju sposobnost da obradi veliku količinu transakcija u skoro realnom vremenu, oni to čine u izvesnoj meri troškova. "

U izveštaju na kraju tvrdi da će blockchain tehnologija postati "rešenje krst-industrija" ako i kada ispunjava sve zahteve tržišta kapitala industrije.

ResearchBlockchain Tehnologija

Slične vesti


Post Blockchain

BNI Ekec: Nedostatak industrijskih standarda Teško blokirajuće tehnike

Post Blockchain

Bivši savetnik SAD-a: Blockchain sistemi mogli ugroziti privatnost

Post Blockchain

CEO Nicole Cari: Global Stories Highlight Bitcoins Value

Post Blockchain

Bitkoin u naslovima: Argentinski spasitelj ili znak antihrista?

Post Blockchain

BNI Mellon: Blockchain Tech može da promeni uplate

Post Blockchain

Samo u Arizoni: Kako pametna ugovorna osvajanja pobedjuje tokom startupa

Post Blockchain

Database Glitch uzrokuje Blockchain.info Outage

Post Blockchain

ING Ekec: sve naše poslovne linije uključene u istraživanje blokaina

Post Blockchain

Šainaliza: Barclais Deal će pomoći bankama otvoriti do bitkoina

Post Blockchain

Zašto saradnja će uspješno uspjeti Blockchainovu uspjehu 2017

Post Blockchain

Gde su svi privatni blokeri nestali?

Post Blockchain

40 Banke Probni trgovački papiri u Najnovijem R3 Blockchain testu