IBM-ovo najveće probno trgovanje na tržištu finansija moglo bi da ide globalno | RS.democraziakmzero.org

IBM-ovo najveće probno trgovanje na tržištu finansija moglo bi da ide globalno

IBM-ovo najveće probno trgovanje na tržištu finansija moglo bi da ide globalno

Dve vladine agencije finansira najnoviju realizaciju blockchain IBM, najveći ikada u smislu uključenih strana i svakako jedan od više impresivni u sofisticiranost ponudom.

Uz podršku iu Dubaiju Customsand Dubai trgovine, IBM je do sada udvara davaoca usluga telekomunikacija, akreditiv banku, a reaguje banka, špedicija i avio-kompanije u suđenju centriran na ono što velike finansijske firme veruju je jedna od tech je najviše obećavaju korišćena slučaja.

Kada je sveobuhvatan lanac snabdevanja i trgovine finansija dokaz-o-koncepta je završena, ona će biti integrisan sa Vatson AI, što ga čini jednim od IBM najprodorniji blockchain projekata do sada.

Ali, dok se sve ovo je uzbudljivo, to je ono što se dešava kada se različiti igrači počnu da implementiraju rezultate testa u drugim zemljama širom sveta koji će zaista set projekat odvojeno.

Prema James Vallis, IBM-potpredsednik za blockchain tržišta i angažovanja, realne vrednosti izvedene iz ovakvog projekta velike razvija sposobnost da komunicira na različitim narodima i više industrije da se postigne zajednički cilj.

Valis, koji je pomogao koordiniraju masivan, višepartijski saradnju, rekao CoinDesk:

"Ne znamo tačno gde će se završiti, ali je saradnja između različitih entiteta vlasti širom sveta će morati da se dogodi."

Ozbiljan napredak

Predstavio je juče, dokaz-na-koncept je dizajniran da prati pošiljku voća iz Indije preko teretnog broda u Dubaiju. Jednom u Dubaiju, plod će biti pretvorena u sok i izvoze u Španiji avionom, kao samo jedan primer.

Da biste pomerili potrebne transakcije iz prostog zvuči pošiljke na blockchain, u Dubaiju vlada je takođe "sponzorisao" učešće UAE-based telekomunikacionih usluga Du da prati podatke preko interneta stvari uređaje.

Emirati NBD Banka će onda izdati akreditiva, španska banka Santander će dobiti pisma, špedicija Aramek će inostranstvu brod plodove i neimenovani avioprevoznik će transportovati sok.

The POC Očekuje se da će povered bi self-izvršavanje koda, ili pametnih ugovora, na open-source Hiperledger platformi, sa podacima prijavljenih preko du je Internet Stvari uređaja se provera od strane IBM-Vatson veštačke inteligencije.

Kombinovani trgovine-finansije i snabdevanja-lanac dokaz-koncepta nije "pravna konstrukcija" prema Vallis, već grupa kompanija koje su pristale da rade zajedno pod pokroviteljstvom Dubai vlade.

Dok IBM ne pravi javni vremensku liniju na kojoj se očekuje ciljevi da se dostavlja, u Dubaiju vlada u oktobru prošle godine declaredit bi se svi državni dokumenti preselio u blockchain do 2020. Godine.

"To znači da neki ozbiljan napredak treba da bude ove godine", rekao je Valis.

Odbrojavanje do blockchain

Ali osećaj hitnosti osećaju Vallis nije jedinstvena u blockchain industriji.

Industrije kao različite i finansije, automobila, lanac snabdevanja i zdravstveno osiguranje izgradio stotine dokaza-of-koncepta prošle godine da pokaže vrednost investitora i klijenata podjednako.

U oktobru, IBM announcedits vlastiti pilota snabdevanja-lanac izgrađen za Valmart da se kreće deo Kine svinjskog industrije na drugu implementaciju Hiperledger blockchain. Samo nedelju dana kasnije Ualmart rekao CoinDesk je ekploringimplementing blockchain za dodatne proizvode.

Širom sveta, odvojena osoba za kontakt lanca snabdevanja su izgrađene od strane raznih kompanija u Indiji, Singapuru i Australiji, samo da pomenemo neke.

Dokaz o povećanju sofisticiranost nastojanja mogu se videti u, Hijro, ranije poznat kao tečno, podizanje $ 1,65m za pomoć integrišu blockchain u preduzeća postojeće infrastrukture, i Microsoft, koji je prošlog meseca pokrenuo projekat Manifestglobal inicijativu da se pomogne povezivanje lanaca snabdevanja.

Ukupno, čak 400 blockchain dokazi-of-concept je izgrađen oko sveta u 2016. Godini, navodi se u izvršnoj vlasti govori na launchof konsultantske firme Deloitte blockchain laboratoriji u Njujorku ranije ovog meseca. Nekoliko dana kasnije, izvršni u firmi pod nazivom 2017 je "da stvori ili uništi godine" za industriju.

Povećanje kompleksnosti

Ali ne everioneagreed.

Valis pozicionira multi-nacija, kros-industrija dokaz-na-koncept kao deo novog kalibra blockchain eksperimenata koji će pomoći skok-započeti proces integracije distribuirane knjige globalno.

Prošle nedelje, IBM-objavljeno u reportbased na anketama od 200 rukovodilaca državnih zaključivši da devet od 10 ispitanika veruje njihove vlade su verovatno za finansiranje blockchain projekata u širokom spektru industrija do kraja 2018. Godine.

Prema Vallis glavni cilj Dubai dokaz-of-koncepta je "shvatiti" kako međunarodni carinski organi mogu bolje komunicirati sa sindikalnim organizacijama da izgrade svoje postojeće usluge u zajedničkom, distribuira knjige.

Valis zaključio:

"Ovo je dokaz-o-koncepta, ali ja bih rekao da je jedan od najznačajnijih, ako ne i najznačajniji smo uključeni u, zbog velikog broja igrača i celog toka, kako uvoza i izvoz. "

Napomena: CoinDesk je ćerka Digital valute grupe, koja ima vlasnički udeo u Hijro.

IBMSuppli Lanci

Slične vesti


Post Blockchain

Bitcoin cena Otporna kao što Antonopoulos teži na Mt. Gok Debacle

Post Blockchain

IBM najavljuje rešenje za praćenje blokiranja kamiona

Post Blockchain

194.993 BTC transakcija vredna 147 miliona dolara izaziva misteriju i špekulacije

Post Blockchain

Blockchain propušta 2 miliona bitkoinskih novčanica

Post Blockchain

Bitcoin API Developer Chain pokreće 9,5 miliona dolara u finansiranju

Post Blockchain

Nova australijska politička stranka pokušava da popularizuje glasanje o blokadama

Post Blockchain

Apple uklanja Blockchain Bitcoin Vallet Apps iz svojih App Store

Post Blockchain

IoT se sastaje sa NFC-om u Zeradinom Nev Blockchain prototipu

Post Blockchain

Bitcoin Core Development Update # 5: bolja transakcija i još mnogo toga

Post Blockchain

Interesovanje Blockchain-a raste u Rusiji (uprkos pravnim pitanjima)

Post Blockchain

Antonopulos napušta sigurnosnu ulogu Blockchain-a da postane savjetnik odbora

Post Blockchain

R3 Direktor: 2017 godina je godina DLT Pilota