IBM Ekecutive istakne Uticaj Block Chain-a za Internet stvari | RS.democraziakmzero.org

IBM Ekecutive istakne Uticaj Block Chain-a za Internet stvari

IBM Ekecutive istakne Uticaj Block Chain-a za Internet stvari

Upravo ono što će takozvani "Internet Stvari" izgledati pet ili deset godina od sada je teško reći, ali to ne dolazi u obzir da je blok lanac može biti iza nekih tehnologija sledeće generacije koje kompanije poput IBM razvijaju kako bi se izgradila ono što može da se zove povezan ekonomija.

Bez obzira na fraze ili krilatice, koncept predviđa svet u kojem su svi uređaji, mesta i ljudi međusobno povezanih mreža, razmena podataka i informacija na brzinom svetlosti među jedni od drugih. Mobilni uređaji, pametni aparati, vozila, čak i domovi - Internet Stvari mogu doći da bude poznat kao Internetu svega u pojedinim delovima sveta decenija od sada.

Kako blok lanac - je osnovna distribuira knjiga od Bitcoin protokolom uklapaju u Internet Stvari? Neki vide blok lanac deluje kao kičme za distribuirana mreža uređaja, uz svaki uređaj deluje kao rudar u neku ruku, za prenos podataka između svih tačaka na mreži. Za IBM, koji je njen razvija dokaz-of-koncept pod nazivom Adepta, blok lanac drži ključ za stvaranje izvodljiv i funkcionalan distributerska mreža.

Pol Brodi, IBM-potpredsednik i lider Severne Amerike za mobilni i Internet of Things, rekao CoinDesk u novom intervjuu da postoje kompanije i organizacije širom sveta koje imaju stvarnu potrebu da bude u stanju da poveže uređaje ili aparate kako bi se prikupile podataka. Naveo je primer rada u zdravstvenoj ustanovi koja koristi senzore postavljene na slavinu za praćenje stope za pranje ruku u cilju razvijanja buduće politike.

Ipak, troškovi održavanja ove vrste okvira čini skupim i nepraktično za široku primenu. Brodi je rekao da je IBM počeo da pogledate druga rešenja koja su i isplativije i sigurnije. On je naveo bezbednost kao nužnost, s obzirom na rizike povezane sa velike kontrole centralne podataka, naročito ako ta informacija je osetljiva ili finansijsko-povezani.

Brodi rekao CoinDesk:

"Kada smo pogledali tih zahteva i počeo razgovor sa ljudima i istraživanje i gleda na pijaci, videli smo blok lanac kao ovaj potencijalno veoma moćan rešenje ovog poslovnog problema."

Distributed budućnost

Potraga za stvaranje distributerska mreža uređaja koji mogu da komuniciraju jedni sa drugima pouzdano je decenija. Generali Problem Vizantijski, u kojem je razvučen vojska nije u stanju da veruju svoju corp odvojenih generala s obzirom na rizik od sabotaže, leži u srcu zašto, dugi niz godina, računarstvo posluje oko centralnih objekata.

Brodi rekao blok lanac rešava ove probleme stvara okruženje u kome samo većina (umesto svih) čvorova morati verovati. On je predvideo da će njegova sposobnost da stvore velike, jeftine mreže čine lanac blok u velike potražnje kao tehnološkog kičmu.

"Mislim da je potražnja za tehnologiju blok lanca je programirati knjiga, autonomne distribuirani sistemi će biti ogromna", rekao je on.

Samoregulacija i održavanje je još jedan veliki remi na blok lanca iz perspektive IBM. Brodi rekao blok lanac može da eliminiše skoro sve troškove vođenja centralizovane mrežni uređaj strukturu:

"Kao uređaji postaju pametniji i pametniji, zašto ne bi trebalo da budu u stanju da se vodite? Blok lanac vam omogućava da pokrenete potpuno distribuirano platformu. I po našoj proceni, ako koristite blok lanac, možete smanjiti troškove upravljanja veliki obim mrežni uređaj za 99%. "

Brodi je rekao da je tajanstvena blok lanac projekat IBM radi na sa Samsung je dajući dve kompanije duboko uvid u tačno kako ova tehnologija može da radi u stvarnom svetu okruženju. On je odbio dati detalje, ali je rekao CoinDesk da je cilj ostaje da imaju dokazan dokaz-of-koncepta tokom sledeće godine.

Dobro došli u lancu kuće blok

Brodi je rekao da je suviše rano da se kaže šta praktične karakteristike blok lanac pogon mreža uređaja možda ima, ali je dao uvid u neke od konceptualnih ideja IBM igraju sa.

On je rekao da bi pametni ugovori ili programirani transakcije mogu koristiti za interakciju sa kućnih aparata, ili čak da unesete boravka na prvom mestu. Pametan sat može sadržati pametne ugovora okidača koji detektuju svetionik postavljen na vratima koja izaziva rezu i otvara ga jednom mikro transakcija sa satom je primljen na početnoj bloku lanca.

Brodi je objasnio:

"Moj SmartVatch mora da ima ugovor o transakciji sa mojim vratima da ga otključali. To transakcija mora da se emituje u blok lancu, tako da su svi uređaji u mom bloku lancu, da imam, prepoznaju me i dozvoli moj sat za otključavanje bilo vrata. "

Jedan problem, nastavio je on, leži u brzini transakcija. Vlasnik kuće ne bi želeo da sačeka pet minuta kako bi otključali svoja vrata i okrenuti na svetlo svaki put kada dolaze i odlaze. Brodi je rekao da je jedno od rešenja IBM-mogu koristiti uključuje programiranje je dom "familija uređaja" da se setim izvor pametne ugovora.

Izrada internet pametniji

Brodi je rekao više puta da je cilj da se izgradi pametnije mreže uređaja koji su u stanju deljenja energiju i propusni opseg, donošenje odluka i steže svaki gram efikasnosti od sebe tokom rada.

Objasnio je:

"Obrada transakcije je temeljna opterećenje svih modernog računarstva tvitova, voli, avio rezervacije, računi za komunalne usluge -. Oni su sve transakcije na nivou blok temelja, možemo da učinimo više od infrastrukture, možemo pisati aplikacije.."

Odatle, mogu se stvoriti autonomne sisteme koji rade u tandemu, koji su sposobni da kolektivne odluke zasnovane na operativnom potrebi. Korišćenje mašinu za veš kao primer, on je rekao da pametni uređaji mogu da dobiju podatke iz spoljnog izvora i da prilagode svoju potrošnju energije ili promeniti svoja podešavanja kako bi efikasnije.

Brodi je dodao da je izvodljivo da stotine milijardi uređaja mogli jednog dana biti povezan na jednoj blok lanca ili mreže blok lanaca, od kojih su svi međusobno komuniciraju putem automatskih transakcija. On je zamislio je ekosistem kako centralizovanog i decentralizovanog sistema na osnovu bezbednosne potrebe, ali na kraju, gurajući automatizovan sistem inteligenciju na nove visine.

Slične vesti


Post Blockchain

5 Iznenađujuće činjenice iz izveštaja o stanju bitkeina CoinDesk-a

Post Blockchain

Ethereum pokreće Criptocurrenci 2.0 mrežu

Post Blockchain

Zašto bi Kuiet Blockchain Consortium uskoro mogao napraviti buku

Post Blockchain

2017: Regulatori godine se uključuju u Blockchain

Post Blockchain

Šef inovacije holandske banke odbacuje Bitcoin

Post Blockchain

Ne, Satoshi Nakamoto nije prešao nešto

Post Blockchain

Bitkoin u Headlines-u: Blockchain Drumbeat raste mnogo glasniji

Post Blockchain

40 Banke Probni trgovački papiri u Najnovijem R3 Blockchain testu

Post Blockchain

Zašto Blockchain će trumpirati populizam

Post Blockchain

4 Predviđanja za Hipe-a za privatne blokove u 2018. godini

Post Blockchain

Glavni UK Telecom traži Blockchain Securiti patent

Post Blockchain

Gift suosnivač: potrošnja kreditnih kartica sada prevazilazi Bitcoin