Hiperledger preuzima skaliranje blokova sa novom radnom grupom | RS.democraziakmzero.org

Hiperledger preuzima skaliranje blokova sa novom radnom grupom

Hiperledger preuzima skaliranje blokova sa novom radnom grupom

Kako treba da se meri učinak jednog blockchain je?

Kao biznis početi postavljam ovo pitanje ozbiljno je open source, Linuk led Hiperledger projekat je najavio novi performansi i skalabilnosti Radnu grupu (PSVG) u cilju merenja kako će različiti dostupni blockchains obavljaju kao svoje popularnosti i upotrebe povećava.

Vodeći napor je Mark Vagner, viši glavni softverski inženjer u Red Hat koji ima 15 godina iskustva u radu i skalabilnosti. Red Hat-bio jedan od osnivača Hiperledger, a na kraju 2016. Godine, Vagner je postao predstavnik softvera kompanije na projektu.

Vagner je objasnio jedan od očekivanih rezultata rada grupe će biti da održava matricu od ključne pokazatelje učinka i odgovarajućih podataka za različite blockchain implementacija. Podaci Planirano je da pomogne krajnjim korisnicima bolje odabrati pravu platformu za vlastite potrebe.

Kao Vagner je predviđeno, grupa će na kraju razviti paket mogu preuzeti setove svako može koristiti za testiranje distribuirane ledgerplatforms, kao što su Hiperledger, Corda i kvorum, kao i javne blockchains, kao Bitcoin i Ethereum.

On je rekao CoinDesk:

"Želimo da napravimo nešto što će raditi u ovoj industriji, ne samo za Hiperledger."

PSVG, koji ima 20 članova do sada, održala svoj prvi sastanak 22. Maja. Napredovanje, grupa planira da se sastane dva puta mesečno. PSVG je jedan od severalHiperledger radnih grupa, od kojih su svi svako može da se pridruži.

Podešavanje obim

Dok se često misli kao jedan i isti, performanse i skalabilnost nisu sinonimi - predstava odnosi na to koliko dugo je potrebno sistem za obradu zahteva, dok skalabilnost se odnosi na sposobnost sistema da se izbori povećanje obima posla, kao na primer kada novi korisnici dodaju u sistemu.

Zašto je ovo bitno? Jer dokazi ubedljivi da skaliranje ne može biti naknadna misao - to treba da bude deo arhitekture sistema od samog početka.

Bitcoin, na primer, postao je plakat dete za vrste problema koji mogu pojaviti kada mreža nije izgrađen u razmeri. Nakon masivan rast, transakcioni obradu vremena su traje duže i košta više, a zajednica je podeljena o tome kako da reši pitanje (ako smatraju da je to pitanje uopšte).

Dok se radi sa više distribuiranih glavne knjige platformi, Hiperledger ipak suočava sa sličnim problemima u svom pokušaju da osnaži raznovrsnost zainteresovanih strana.

Da se ​​izmeri performanse i skalabilnost na smislen način, svako mora da radi u zajednički okvir, u suprotnom, postaje teško uporediti beleške.

Vagner je zaključio:

"Ovo je novi, uzbudljiv, a u nekim slučajevima, neotkriven."

Slične vesti


Post Blockchain

Consensus 2018: Šta Internet može naučiti Blockchain inovatore

Post Blockchain

Kako bi Bitkovinski lanac blokirao preokrenutu istoriju

Post Blockchain

6 stvari koje ste propustili iz države Bitcoin

Post Blockchain

5 Bitcoin i Blockchain startups za Vatch u 2018

Post Blockchain

Blockchain i porast umreženog povjerenja

Post Blockchain

Blockchain Smart Contracts je potreban novi vid dužne pažnje

Post Blockchain

Sa Blockchain-om, gde postoji dim, uobičajeno je dima

Post Blockchain

Blockchain Addresses Kontroverza sigurnosti: Moramo da radimo bolje

Post Blockchain

Apple odobrava bitVallet iOS App Sa funkcijom slanja BTC-a blokirana

Post Blockchain

5 Iznenađujuće činjenice iz izveštaja o stanju bitkeina CoinDesk-a

Post Blockchain

Rootstock fiksira svetlost sa skaliranjem na lancima - na Sidechain-u

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines: Blockchain Good, Bitcoin Bad