Hiljade kupljenih bitkoina poplavilo je blok lanca u Misteri transakciji | RS.democraziakmzero.org

Hiljade kupljenih bitkoina poplavilo je blok lanca u Misteri transakciji

Hiljade kupljenih bitkoina poplavilo je blok lanca u Misteri transakciji

Bitcoin blok lanac izbacili zanimljiv statistiku juče: bilo je 134,084,960 'Bitcoin Dani uništena'.

To je do sada najveći broj u istoriji Bitcoin je, pobedivši prethodne četiri rekordne šiljke koji dostigla oko 52.000.000 Bitcoin Dani uništena respektivno.

Blockchain.infochart nastavku naglašava kako dramatično da izgleda. Ako filter ove podatke za kovanice koje su najmanje godinu dana, i dalje izgleda ovako (130,990,276).

Realnost je, ne možemo da znamo za sigurno, osim ako ne postoji neki drugi nagoveštaj.

Važno je napomenuti da ova cifra ne notmean 130m bitcoins promenila vlasnika. Jedan "Bitcoin dan" dodaje se svaki novčić za svaki dan ne kreće na drugu adresu.

1: BTC

Neganut za godinu dana, imaće rezultat od 365 Bitcoin dana. Provedite ga, i to 365 rezultat će biti izbrisana, ili "uništena".

Bitcoin sebi postoji već 4,9 godina. Jedan novčić od jednog od prvih blokova, nepotrošen, imao bi ocenu od oko 1.788 Bitcoin dana.

Prilično nejasan i lukav-u-uhvatite "Bitcoin dana Uništene" pokazatelj je u suštini jedan način da se kaže koliko 'stvarni' aktivnost se dešava u Bitcoin privredi.

Što više Bitcoin sedi ukoliko se ne koristi, broj se nagomilava 'dana': 1 novčić + 1 dan = 1 Bitcoin dana. Kada je novčić poslat negde, da karton ukupna se kaže da je "uništena".

Ovo Reddit discussionoffers neke korisne informacije na tu temu.

Hoarder metrika

U jednom drugom primeru: 5 BTCheld za jedan dan proveo je 5dais uništena. Iste 5 BTCheld za nedelju dana (7 dana) onda je proveo je 5 h 7 = 35dais uništena.

Ako ih održava tokom cele godine, da bi karton 1.825 Bitcoin dane. Provedite ih posle toliko dugo, i. Bingo! 1,825 Bitcoin dana uništena (ili karton broj "reset").

Mali broj dana uništenih znači više bitcoins se ušteđenih. Veliki broj - naročito jedan čak 130 miliona - znači mnogo kovanica Upravo sam UN-ušteđenih.

To možda nije bio 130 miliona, ali ta cifra podijeljena čak 3 godine Bitcoin dana iznosi preko 118.000 BTC - dosta da se kreće sve odjednom.

Na dugi rok

Za merenje aktivnosti možemo jednostavno mogao da računa na broj transakcija, ali to nam ne govori ništa o visini bitcoins držani u dugoročno čuvanje, ili bitcoins izgubila foreverdue izgubljenih ključeva, hardver, i drugih regretful grešaka. Videvši stari novac vrati u opticaj je dobra vest, jer to znači da ne se izgubili.

Brojanje jednostavne transakcije takođe može dozvoliti pojedinac ili manja grupa za manipulaciju statistiku pomeranjem iste kovanice u krug.

Ali, vratimo se jučerašnjoj Statistika: ko je to bio?

Odgovor je, možemo samo nagađati. Verovatno nije od najstarijih blokova, koji nisu odselili uopšte. Takođe je važno imati na umu da, samo zato što bitcoins promenio adresu, to ne znači da su oni promenili ruke, ili su razmenjeni za bilo šta.

VinklevossBlockchain

Slične vesti


Post Blockchain

Gde su sve brze pobede za Blockchain?

Post Blockchain

ING Ekec: sve naše poslovne linije uključene u istraživanje blokaina

Post Blockchain

Zašto saradnja će uspješno uspjeti Blockchainovu uspjehu 2017

Post Blockchain

Zašto centralne banke neće uspeti u digitalnoj valuti

Post Blockchain

Zašto 2017 će dokazati Blockchain bila loša ideja

Post Blockchain

Kako Blockchain startups Revolutionizing Venture Capital

Post Blockchain

Blockstream da izda prvi Open Source kod za Sidechains

Post Blockchain

Core Developer za pokretanje Bitcoin čvorišta u svemiru

Post Blockchain

Preduzeća velikih grešaka rade na Blockchainu

Post Blockchain

Blockchain Application Stack

Post Blockchain

PvC-ove 3 predviđanja za Blockchain Tech u 2018

Post Blockchain

Bitcoin i Blockchain Up za debatu na konferenciji FutureMonei