Gornja strana interneta: odbrana binkoinog dna | RS.democraziakmzero.org

Gornja strana interneta: odbrana binkoinog dna

Gornja strana interneta: odbrana binkoinog dna

Josh Sinsinati je preduzetnik sa iskustvom u kreiranju i finansiranje ranoj fazi startups. Trenutno je takođe BlockCipher je programer zagovornik i urednik bloga firme.

U ovom mišljenju komadu, Sinsinati kritikuje nedavno NITimesarticle koji je predložio nepromenljiv knjiga Bitcoin je transakcija je njena slabost.

Kao i svaki dobar criptocurrenci sljedbenika, u mom romping oko društvenih medija sam bio unsurprised naći još-jedna-grubo-lažni-hit-komad na Bitcoin. Ali ovo je sigurno bio fensi. Op-ur u NITimes, kažete? Glavni grupa izvršni (?) za finansijske usluge iz velike konsultantske firme? Vov. Mora da je teško udaranje, dobro istražen, seče pogled na mana criptocurrenci. Sam kliknuo na link.

A onda sam pročitao prokletu titulu.

Loša strana Bitcoin: A knjizi To se ne može ispraviti

Uzdah. Ti bi da je autor bi popustila nakon pisanja Loša tranzistora: Miniaturizationor Crna strana interneta: Ceo Dvosmerni Povezivanje, ali pretpostavljam da ne mogu kriviti simetriju. (Napomena: nije zapravo pišu oni, ali da li je zaista tako nategnuto?)

Jer pogodi šta je upsides od Bitcoin su? Činjenica da se ne može ispraviti; da je nepromenljiv. I da ne treba ničija dozvola da ga koristi.

Radi potomstva - i zato nisam napisao ništa prilično to grize na vreme i da mi nedostaje - Imam trešnje birani nekoliko pasusa, gde sam osetio potrebu da Accensure.

Slon u sobi

Počnimo sa prvom pasusu:

"Čuli smo talase inspirisane komentar o tome kako će se tehnologija, sa svojom sposobnošću da razmenjuju informacije i rekordne transakcije, biti revolucionaran kao i sama interneta. [M] i dogovore o tim velikim mogućnostima, ali je slon u sobi da će morati da se suoče. "

Ništa zaista raspravljati o ovdje, ali spojler upozorenje: slon je namerno neznanje, dvostruko ironično s obzirom na relativno inteligencija slonova u životinjskom carstvu.

"Jedan od prihvaćenih vrlina blockchain je da stvara trajni, nepromenljivi knjigu transakcija. Na primer, svaki od približno 160 miliona Bitcoin transakcija koje su se dogodile od kada je criptocurrenci je počela u 2009. Godini ostati na toj knjizi dok Bitcoin postoji. "

To je - izuzetno - u pravu. Možda smo bili u pravu, dragi čitaoče! Samo budimo čitanje i.

"To trajnost. Mogla ozbiljno ograničava korisnost blockchain u drugim oblastima finansijskih usluga oslanja na milijarde ljudi. Po sukobljava sa novim zakonima o privatnosti, kao što je" pravo da bude zaboravljeno ", i čineći ga skoro nemoguće efikasno reše ljudske greške i nestašluke, u blockchain je nepromenljivost mogla završiti kao njegov sebi najgori neprijatelj. "

Ah, tu smo! Tu je cevovod-toplo apsurd, tek izašao iz peći konvekcije povered bi toplog vazduha u blockchain hipe.

Novi način razmišljanja

Hajde da razmotrimo šta "sukobili [sr] sa novim zakonima o privatnosti kao pravo da bude zaboravljeno".

Nisam siguran koliko je dođavola pod pseudonimom sistem prenošenja vrednosti nema nikakve veze sa "pravom da se ne zaboravi", naročito kada se uzme u obzir privatnosti omogućavanje tehnologije kao što su Zcash i MimbleVimble (između ostalog) da bi ga čine gotovo nemoguće saradnik u realnom svetu identitet sa kretanjem criptocurrenci.

Ali, pretpostavimo, za lep trenutak podvojenih spoznaje, da nekako, iz razloga samo vrhunski konsultanti mogu božansko, što nepromenljiv zapis pseudonimom transfera novca prekrši te zakone.

Možda ovi zakoni nisu dobra ideja na prvom mestu, jer oni mogu imati negativan efekat na slobodu govora i omogući krečenje istorije.

Umesto toga, treba da nastojimo da stvorimo više Internet privatnost za zaštitu od temelja? Gde građani sa sigurnošću može da deli informacije sa kriptografskih uveravanja da je samo dostigne namenjen licima, niti ulaganje u Gomomorfnie šifrovanje da omogući cloud usluga gde provajderi imaju nultu pristup informacijama koje pružate da im za obračun? Sigurno je da i dalje može da zaradite novac od konsultantskih te usluge, Accenture?

"Industrija finansijske usluge mora da se suoči sa pitanjem kako da izbalansira žalbu netaknute računovodstva sa zahtevima realnog sveta, gde jednostavno treba otpisati iz evidencije neke stvari."

Poslednji kompanija vrijednosti "jednostavno povlačenje stvari iz zapisnika" preko "netaknute računovodstvo" je je Enron.

Ono što čini blockchain posebnom

Članak daje kosi kritiku tehnologije Bitcoin je, pod pretpostavkom da je stari svet. Jedna gde će davaoci znaju šta su njihovi klijenti puštanja u blockchains.

To je - iznenađenje iznenađenje - glupo i besmisleno. Kada interakciju sa Bitcoin, ne prijavite za nalog, a vaš lični kreditna istorija se proverava i uploaded u "centralni Bitcoin KIC spremište."

Zapamtite da je ključni princip koji čini blockchain posebnom je njegova permissionless korišćenje. Znate kako možete da prihvatite novac Bitcoin? Pravite privatnu-javni ključ par. Mogao da proces u potpunosti offline ako želite.

Dakle, ponavljaj za mnom: neću staviti osetljive, ne-kriptografski zapečaćen informacije u javni blockchain. Vi ne ugradili svoj broj socijalnog osiguranja u Bitcoin OP_RETURN i onda kažu, "Ups, obrišite je." Vi ne ugradite osetljive podatke o klijentima u javnom blockchain kao privatne baze podataka, jer to nije privatni baza podataka.

"Potrebni su nam sredstva za rešavanje ovog izazova, održavajući blockchain je ogromne prednosti U Accenture, radimo sa vodećim akademicima na prototipu koji bi omogućio blockchains da se izmeni ili redigovana gde je to neophodno. - pod modela koji su odgovorni upravljanja potencijalno razvijene u saradnji sa regulatorima. "

Ups, Pretpostavljam da blockchain je privatna baza podataka - da li može izmeniti ili redigujemo je, po dopisa neke vlasti. Dozvolite mi prepisati ovaj pasus:

Moramo sredstva da reši ovaj izazov, dok kastracija ono što čini blockchain posebnom. U Accenture, radimo sa vodećim akademicima na bazu podataka koja može da se izmeni ili redigovanih gde je to neophodno - pod modela odgovornih upravljanja potencijalno razvijen u saradnji sa regulatorima. To je baza podataka, ali napisano blockchain.

I konačno:

"Ali, ako blockchain je da se prevaziđe criptocurrenci i laboratorijske eksperimente na realnim i profitabilnih raspoređivanja, moramo da izazove konvencionalno pravoslavlja i promišljaju ulogu apsolutnog nepromenljivosti."

Ko želi da prevaziđe criptocurrenci? Preostali vrednost svih Bitcoin je dostigla blizu ~ $ 10 milijardi od ovog pisanja, u etru u bliskoj ~ $ 1 milijardu. Javni blockchains su već profitabilna raspoređivanje.

U osnovi, mislim da je autor strašno zbunjen, ili - možda još verovatnije - trčao je AB test sa svojim plaćenom NITimesOp-Ed oglas i ja sam bio tu nesreću da uhvati B-side. U korigovane verziji, nadam se da podseća čitaoce da "konvencionalni pravoslavlje" se oslanja na promenljivog baze podataka i poverenja partija za finansijske transakcije. To osporava se Bitcoin.

Ovaj članak je originalno objavljen na autorovom srednjih blogand je ovde reprodukovan uz dozvolu. Neke izmene su napravljene za stil i jasnoće.

Blockchain Tehnologija

Slične vesti


Post Blockchain

Otkriven Trumpchain: Čovek iza Parodije Blockchain-a

Post Blockchain

Bitcoin pravni eksperti: nChain SegVit kritike su pogrešne

Post Blockchain

Stanje bitkoina K1 2018: Rekordna investicija Buues Ecosistem

Post Blockchain

Da li smo stigli do maksimuma?

Post Blockchain

The Trend Tovard Blockchain Privaci: Zero Knovledge Proofs

Post Blockchain

Gde su sve brze pobede za Blockchain?

Post Blockchain

Kako će Blockchains okrenuti lance snabdevanja u lance potražnje

Post Blockchain

Linuk, IBM Podelite Bold Vision za Hiperledger Project, Blockchain Fabric za biznis

Post Blockchain

Vreme je da vlade prihvate Blockchain

Post Blockchain

Stanje Bitcoin 2018 izveštaja analizira trendove u razvoju

Post Blockchain

Savetnik za bezbednost Bush-a upozorava na hladan rat

Post Blockchain

Blockchain Tech smanjuje korporacije oslanjanje na ljude