Glasanje o blokadama je ovde za preduzeće, ali gde su korisnici? | RS.democraziakmzero.org

Glasanje o blokadama je ovde za preduzeće, ali gde su korisnici?

Glasanje o blokadama je ovde za preduzeće, ali gde su korisnici?

Ostave Centralni registar hartija (Centralni registar) su možda među neke od najvažnijih iznenađujućih usvajaju blockchain tehnologije.

Ne tako davno, ovi posrednici, koji danas drže na korporativnih akcija i obveznica da se pojednostavi proces trgovanja, bili omiljena meta blockchain disruptori. Sada, oni su jedni od najvažnijih vatrenih istraživača tehnologije.

Ali umesto gradnje distribuira knjigu technologiinto njihovih osnovnih usluga, možda pomogne otvoriti put za sopstvenu disintermedijaciju, Centralni registar su umesto toga identifikovali slučaj upotrebe na periferiji svojih usluga, kao većina zrela za inovacije.

Zove proksi glasanje, termin označava proces kojim akcionari glasalo na korporativnom godišnjoj skupštini (AGM), bez da prisustvuje sastanku. Ali sistem koristi izabranim predstavnicima da glasaju u ime korporativnog ili pojedinačnog akcionara dovodi ne samo u ekstremnim kašnjenja, što stvara sloj nesigurnosti sprečava birača da imaju sigurnost njihov glas je računaju.

Kao rezultat toga, Centralni registar i ostali proki programeri glasanje tehnologije su koristili niz različitih blockchains da izgradi proizvode dizajnirane da uklone posrednike, ubrzati glasova i daju biračima 100 odsto poverenja njihov glas je brojao - i izbrojani.

Ali, kao što je CoinDesk otkrivena u širokom nizu intervjua sa tim graditelja, zapravo sellingsuch potencijalno revolucionarne blockchain rešenja nije uvek lako kao njihovu izgradnju.

Uživajući u neproziran

Među brojnim preprekama suočeni sa Centralnog rukovodilaca intervjuisao CoinDesk, jedan posebno ilustrativan prepreka je da nisu svi zapravo vantsmore transparentnost.

Ruski depo domaće hartije od vrijednosti (NSD) je završio prethodno nenajavljene rešenje blockchain proksi glasa koristeći Hiperledger tkanina i tehnologiju privatnosti pod nazivom ZK-Snarks, originalno razvijen za zcash criptocurrenci.

Izgrađen u saradnji sa njujorškog DataArt, rešenje obećava da će odmah i pouzdano računati komplikovane akcionar glasova istovremeno osiguravajući identitet birača i dalje zaštićeni. Ali sada, izgleda da niko ne želi, prema glavi NSD decentralizovanih rešenja, Alekander Iakovlev.

"Ne postoje ruske kompanije zainteresovane za vođenje ovakve skupštini u ovom trenutku", rekao je Akovlev, dodajući:

"Zato što u stvari, niko u Rusiji želi da ima opštu sastanak u nešto poput transparentan i istinski način."

Iakovlev nije spekuliše o razlozima iza ovog oklevanja, osim da kažem da su berze emitenata žele "veću kontrolu" nad svojim skupštinama nego blockchain dala. Ali teško prodati ukazuje na veći problem koji stvarajući više transparentan način poslovanja nije uvek atraktivna predlog.

Suočavanje Takvo rasprostranjeno nezainteresovanost, Akovlev je okrenuo pažnju na kupovinu rešenje u drugim zemljama, pa čak i među onima hosting inicijalne coin ponude, ili Icos, koji bi možda koriste tehnologiju da dozvoli token nosioci glas.

"Po mom mišljenju, naš slučaj je da se obezbedi nešto poput godišnjih skupštinama za ICO tokena na primer, ili drugih stranih navedenih kompanija koje su zainteresovane za tehnologiju, a ne u luče svih procesa", rekao je on.

Oplemenjivanje prodaje teren

Druga dinara koji je zapravo radi closelivith u NSD je Ju`noafri Strate, koja je u početku suočila njeni problemi pronalaženja korisnika.

Nakon izgradnje sopstveno dokaz-o-koncepta korišćenjem open source blockchain platformu lanca, Strate announcedin novembra da je partnerstvo sa Nasdak za izgradnju proizvodno-spremni verziju.

Slično kao i NSD, Strate je imala problema u usvojioca prilikom kupovine proizvoda u stvarnim izdavalaca akcija, u skladu sa Strate upravljanje izvršne, Tania Nouls.

Nouls je rekao da čak i reč "blockchain" sam po sebi bio smetnja nekim potencijalnim korisnicima, koji su bili skeptični po pitanju nove tehnologije. Nakon niza sastanaka sa akcija emitenata, mada, Nouls rekao je postalo jasno da oni nisu bili zainteresovani za polaganje blockchain nadogradnju za nešto što samo koristi jednom godišnje na godišnjem sastanku.

Ali, ti isti izdavaoci je ohrabrio da preuzme funkcije agentima izdavanje koji deluju u ime akcija kupaca i drugih relevantnih ugovornih, što je, kada blockchain platforma Strate je konačno pronašao vuču.

Od prilagođavati svoju prodajnu teren, Nouls rekao Strate su dobili pisma o namerama od šest od osam kastodi banke u Južnoj Africi, pet ili šest lokalnih menadžera sredstava i velikog broja emitenata, uključujući jednog "velikog" izdaje agent.

"Puna usvajanje član" could be čim K2 2018. Vidi, rekao je on.

"Čim smo počeli govori nizvodno od Strate do kustosi, menadžera sredstva i brokera da je tržište je upravo neverovatno zainteresovani", rekao je Nouls. "Zato što su oni koji su bukvalno prikupljanje i ručne forme proki."

Iza centralnim registrom

Kao rad Strate so Nasdak jasno, to nije samo Centralni registar koji rade na blockchain proksi glasa rešenja.

Pošto odluka jedan od najvećih blockchain industrija ackuisitionslast godine, finansijska industrija tek gigant Broadridge je razvio proki glasanja rešenja za kompanije širom sveta.

Broadridge potpredsednik korporativne strategije Horacio Barakata, kaže nekoliko njihovih klijenata su se dogovorili da koriste blockchain glasanje da paralelno sa svojim tradicionalnim sistema glasanja tokom naredne godišnjoj skupštini. "Ideja je u ovoj fazi da ti sastanci biti u senci", rekao je on.

Kao što je nedavno kao ovog meseca američke Stock Transfer & Trust Compani, LLC (AST) najavio je završetak sopstvenog rešenja proksi glasanja na osnovu Hiperledger Fabric i planovima za prebacivanje preko svoje postojeće klijente kasnije ove godine.

A tajna u pronalaženju tih ranih usvojilaca identifikovanje najsavremeniji pojedince unutar dinara, prema Nasdak potpredsednika arhitekture preduzeća, Alek Zinder.

Pored rada sa Strate, SAD berzi koji služi kao finansijski tehnologije programer ima pogled bird's očiju industrije pomažući partnere u Estoniaand drugde build blockchain rešenja

"Za nas, radi se o pronalaženju prave partnere, pronalaženje prave grupe u okviru tih organizacija da vodi inovativne projekte kao što smo uradili ovde sa Strate", rekao je on. "I da bude u stanju da ispuni te procese i počnu da komercijalizuje te ponude."

Ne-Starter

Ali nije svaka dinara zapravo sprovodi upotrebnu glasanje slučaj blockchain proki.

Tržište organizator Deutsche Borse Vihodnie grupa, koja nadgleda Nemačke Clearstream dinara sa sedištem u Frankfurtu, identifikovali blockchain koriste proki slučaj početkom u svojim istraživanjima pre nego što svoju pažnju na druge projekte da odredi imao veću vrednost u kratkom roku.

Konkretno, Deutsche Borse Vihodnie okrenuo pažnju na "tri stuba" svog blockchain taktičkih: projekat sa centralnom bankom Nemačke da bi hartija od vrednosti na blockchain, ima kolateralni znak zove Collco, i blockchain projekat sa Savezom za likvidnost, zove La knjiga.

Zamenik šefa odnose sa medijima Deutsche Borse je Heiner Seidel je, objasnio je odluku da se prenesu na blockchain proki glasanje:

"Da, postoji određena vrednost u primeni DLT da proki glasanja, u nekim oblastima, ali nažalost, ceo posao slučaj nije ubedljiva nama."

Nedostatak političke volje?

Tehničke i finansijski razlozi zbog kojih dinara može da odluči da ne sprovede blockchain proki rešenje za glasanje su bezbroj, prema bivšeg direktora Strate, Monica Singer. Ali njena najveća briga bila je više političke prirode.

Ovo avgust, pevačica ostavila Strate posle 20 godina da preuzmu svoj rad sa blockchain punim radnim vremenom, brzo je hiredbi blockchain pokretanja ConsenSis.

Pevač kaže da, iako blockchain tehnologija će "pojednostaviti Back Office košta" mnogi emitenata koji plaćaju godišnju naknadu za usluge ne shvataju koliko bi mogao biti spasen, a rado da se nastavi sa status kuo.

Da bi se prevazišao ovaj nedostatak, Singer se zalaže za prodaju blockchain usluge direktno za finansiranje menadžere i menadžere aktive "koje preuzimaju vlast u kompanijama koje ulažu u ozbiljnom svetlu", rekla je ona.

Ali na kraju, pevačica tvrdi da rasprostranjeno usvajanje ne može da dovede od tržišnih vozača sama. Umesto toga, ona tvrdi da je povećana transparentnost može biti rezultat rada preduzela oni koji pišu zakone.

Ona je zaključila:

"Sada kada znamo da postoji alat koji omogućava transparentan glasanje sa nepromenljiv zapisa i potpune revizije ruta zašto nema političke volje da se sprovede u svim zemljama? To bi trebalo da bude veća debata da se ima kao i najrazvijenije zemlje u svetu imaju izazov u ​​ovom prostoru. "

Slične vesti


Post Blockchain

Blockchain.info kupuje Bitcoin aplikaciju App ZeroBlock

Post Blockchain

Public Blockchains Lure će postati neodoljiv za preduzeća u 2018

Post Blockchain

Rusko ministarstvo finansija želi da zabrani Bitcoin, a ne Blockchain

Post Blockchain

Žalbe Hit Hitovi snimanja na Blockchain-u U zavisnosti od zakašnjenja

Post Blockchain

Jos gore od Tulip Manije? Zajedničke zablude o Cripto imanjima

Post Blockchain

Santander InnoVentures šefa na Bigger Picture-u

Post Blockchain

Zašto naša ekonomska sloboda zavisi od blokchaina

Post Blockchain

Razvijači Battle Over Bitcoin Block Chain

Post Blockchain

Šef inovacije holandske banke odbacuje Bitcoin

Post Blockchain

Stanje Blockchain-a u K1 2018: Finansiranje blokova prevazilazi Bitcoin

Post Blockchain

BlockSign koristi lanac blokova kako bi potvrdio potpisane ugovore

Post Blockchain

Bitcoin ulazi u doba praktičnosti